Генетични и имунологични проблеми - тема 18

• 72 109
  • 772
  •   2
Отговори
# 75
Здравейте Simple Smile записвам се да следя темата...
Предстои ми консултация с доцент Русев и пускане на имунологични , генетични и  ембриотоксини.
Бях прочела някъде ,че специално за ембриотоксини  се правело в някакви определени дни от седмицата в клиниката?Вярно ли е?
Аз ще си и попитам като запазвам час,но все пак исках да разбера има ли такова нещо...

На мен ми каза без петък, но не разбрах за идния или по принцип, тъй или иначе нямах намерение, да ги пускам веднага ( по други причини ).  Но след като имаш преглед преди това доцента ще ти обясни. Много е готин,  обяснява всичко много подробно... та дори ме и препита мен, дали съм разбрала всичко.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 07:50 от Kari_Di

# 76
Благодаря Ви момичета за информацията Hug, току що си запазих  час при доцента,но не успях да попитам за ембриотоксините, тъй като жената от информация много бързаше да ми запише часът и затвори ,искаше ми се просто,тъй като съм от Созопол да съчетая нещата ,да не се разсхождам един път за преглед ,а другия път да пускам изследвания
Както и да е
А по принцип тези имунологични, генетични по всяко време на деня ли могат да се пускат,има ли изисквания?

# 77
Оооо, любимият Созопол. Heart Simple Smile
Мисля, че по всяко време могат да се пускат, защото моят час при доцента беше за 14ч и пуснах изследванията към 15ч.

# 78
Да, и на мен ми каза, че може същия ден. Излязох от кабинета му в 11часа.

# 79
Момичета, на някоя от вас забавяли ли са ѝ резултатите от кариотип в Геника повече от 60 дена?

# 80
Здравейте, колко пъти по време на бременност сте изследвали НК клетки?

# 81
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, колко пъти по време на бременност сте изследвали НК клетки?
Аз 1 път, в началото на 3 месец. Оказаха се в норма и имуноложката каза, че не е нужно да правим повече вливки на Интралипид. Иначе, имам 2 вливки, 1 в деня на трансфера и 2ра седмица след + теста.

# 82
Аз не съм правила вливки, изследвах ги веднъж в 5та г.с. и бяха в норма и сега се чудя дали трябва след някакъв период пак 🙄

# 83
Момичета, на някоя от вас забавяли ли са ѝ резултатите от кариотип в Геника повече от 60 дена?

Да в Пловдив  2 месеца  го забавих стана за 5.
И сега не знам како да го правим  изчезна склонност към аборти   може ли да се намери решение или не ?

# 84
Разбира се, че може да се търси решение. Обърнете се към добър специалист, който спрямо конкретното състояние ще може да даде насоки и план за действие. Надежда винаги има 🍀

# 85
Здравейте. Може ли помощ в разчитането на резултатите ми от изследването за тромбофилия?
Хомозиготен носител по нормален алел - Фактор 5 Лайден
Хомозиготен носител по нормален алел - мутация G20210A в протромбиновия ген
Хетерозиготен носител по мутантен алел -  генетичен вариант С677Т в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза (Mthfr)
Хомозиготен носител на хаплотип А1- генетичен вариант в гена на тромбоцитен гликопротеин 2б/3а
Носител на 4g/5g - генетичен вариант в гена на плазминоген активатор инхибитор 1
Благодаря предварително 😊

# 86
Здравейте и от мен. След диагноза куха бременност в 8 г.с и много тежък медикаментозен аборт, реших на своя глава да пусна изследвания за тромбофилия (осн. пакет),  пълна ПКК с диф.броене и щитовидни хормони. Излезе ми мутация МТHFR ген (c677C>T)  хетерозиготен носител, генотип С/Т.

Имам чувството че АГ абсолютно неглижира ситуацията ми, и не ми дава насоки какво да пия, това риск ли е , затова ли съм имала аборт и какъв е изхода от цялата ситуация. Втори път не искам да ми се случва.
Лекуващ лекар ми е др Арабаджикова, консултирах се и с др Милчева още след като ми казаха че трябва спешно да махнем бебчето.
Качвам снимка от резултатите, останалите неща ПКК и щитовидна са в норма.
Чудя се дали да пусна и други изследвания като витамини Б и ниво на фолиева киселина, тъй като в момента са минали 10 дни без да пия нищо, мисля че сега е момента да направя изследвания за нивата им.
Моля препоръчайте ми при какъв лекар да отида, да чакам ли? да си взема ли метафолиева киселина и витамин Б комплекс на своя глава, изчетох всички теми и това си записах от вас...
Благодаря. на всички които ще отделят от времето си да ми пишат, всичко ми е от полза Sad

# 87
Здравей,
Съжалявам за случилото се. Мутацията, която имаш, е за неусвояване на вит. от Б-групата и не е причина за голямо притеснение, както си прочела, важно е да приемаш метилирани форми. Аз имам същата и още една и док. също ги неглижира. Сега по-логично би било да направите генетични изследвания с ТМ, макар че много лекари казват, че се случва и не винаги има конкретна причина. А следихте ли нивата на прогестерон? Важното е да се съвземете и двамата, да се подкрепяте и да продължите напред. Гледайте от положителната страна на нещата - бременност е имало, значи няма проблем със забременяването. Пожелавам успех следващия път.

Здравейте и от мен. След диагноза куха бременност в 8 г.с и много тежък медикаментозен аборт, реших на своя глава да пусна изследвания за тромбофилия (осн. пакет),  пълна ПКК с диф.броене и щитовидни хормони. Излезе ми мутация МТHFR ген (c677C>T)  хетерозиготен носител, генотип С/Т.

Имам чувството че АГ абсолютно неглижира ситуацията ми, и не ми дава насоки какво да пия, това риск ли е , затова ли съм имала аборт и какъв е изхода от цялата ситуация. Втори път не искам да ми се случва.
Лекуващ лекар ми е др Арабаджикова, консултирах се и с др Милчева още след като ми казаха че трябва спешно да махнем бебчето.
Качвам снимка от резултатите, останалите неща ПКК и щитовидна са в норма.
Чудя се дали да пусна и други изследвания като витамини Б и ниво на фолиева киселина, тъй като в момента са минали 10 дни без да пия нищо, мисля че сега е момента да направя изследвания за нивата им.
Моля препоръчайте ми при какъв лекар да отида, да чакам ли? да си взема ли метафолиева киселина и витамин Б комплекс на своя глава, изчетох всички теми и това си записах от вас...
Благодаря. на всички които ще отделят от времето си да ми пишат, всичко ми е от полза Sad

# 88
@Nova777 благодаря за включването и за ценните съвети.
А какво точно представляват тези "генетични изследвания с ТМ?"

Утре мисля да си пусна изследвания за Хомоцистеин и Фолиева киселина.

# 89
Здравейте,
Утре ми предстои вливане на имуноглобулин в клиника Малинов. Тези от вас, които са минали през тази вливка, дайте ми съвети, трябва ли нещо да се подготвя по-специално. От болницата ми казаха, че нищо не трябва. Имали ли сте някакви странични ефекти след вливането? Доц. Русев смята, че след вливането на имуноглобулин ще мога да забременя след това, тъй като в момента имам завишени ембриотоксини. Ще се радвам, ако някоя от вас сподели опита си.

Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт