Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през май

• 72 926
  • 2 429
  •   1
Отговори
# 2 085
  • Пловдив
Нямам идея,аз по -скъпи щях да препоръчам.
ами и аз се замислям, ама...някак не ми се дават 200-300лв Grin
Кажи все пак, де... Simple Smile

# 2 086
  • София
Сунто и Гармин погледни.

# 2 087
  • Пловдив
Сунто и Гармин погледни.
уау! Е не очаквах чак такива цени Money Мерси все пак... Simple Smile
Гледах Фосил и Фестина и са по-скъпички от 100кинта, ама не мога да реша още.

# 2 088
  • sf
Трябва да ходя на работа. 😖

# 2 089
... нямам задръжки да казвам "не" и да влизам в конфликт, ако считам, че съм в правото си. Отне ми време да се променя ...
Скания, а това което съм цитирала, прилагаш ли го към приятелят ти? Защото това е най-трудното, когато хем обичаш някого и не искаш да го загубиш, хем смяташ, че това, което иска/очаква от теб не е съвсем в твоя полза.

# 2 090
Прилагам го, да, дори с очаквания да му стане неприятно. Но нали по трудния начин стигнах до тук. Още в самото начало поставих толкова условия и граници, че се чудя той как изобщо се престраши. Дори си мисля, че именно липсата на страх, че ще го загубя заради това, донякъде ме прави по-освободена и желана. Не, че не правя компромиси и жестове, просто само и колкото аз се чувствам добре с това. Вече никога не бих позволила на някого да ми реже крилцата, да ме затвори вкъщи, да не ме подкрепя и да не ми показва любовта си. Ако иска да е с мен, ще дойде където и да реша да живея след време, ще се съобрази дали искам пак да сключа брак или да имаме дете. Та чак до глупости да си изключа телефона за два дена защото съм крива и не ми се говори с никого, преди нямах този лукс.

# 2 091
Скания,а ти готова ли си да дадеш всичко това на партньора си? Ако не,то си е чист егоизъм!

Наблюдавам такъв "синдром" при повечето българи в чужбина. Много ги е страх да не ги помислиш за "изтривалка", толкова много,че са готови да те стъпчат! Дано при теб не е това,а просто си наранена от предишния си брак.

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 14:03 от Sissy

# 2 092
При мен се стъмни, буквално. Небето почерня.
Обядвах салата, да видим докога ще издържа преди да изям някоя вафла.
На мен ми е много трудно да казвам "не". Стремя се да избягвам конфликти, често пъти жертвам собствения си комфорт в името на това другите да са доволни. Надявам се с времето да се науча да не го правя и да отстоявам своето.

# 2 093
Прилагам го, да, дори с очаквания да му стане неприятно.
Скрит текст:
Но нали по трудния начин стигнах до тук. Още в самото начало поставих толкова условия и граници, че се чудя той как изобщо се престраши. Дори си мисля, че именно липсата на страх, че ще го загубя заради това, донякъде ме прави по-освободена и желана. Не, че не правя компромиси и жестове, просто само и колкото аз се чувствам добре с това. Вече никога не бих позволила на някого да ми реже крилцата, да ме затвори вкъщи, да не ме подкрепя и да не ми показва любовта си. Ако иска да е с мен, ще дойде където и да реша да живея след време, ще се съобрази дали искам пак да сключа брак или да имаме дете. Та чак до глупости да си изключа телефона за два дена защото съм крива и не ми се говори с никого, преди нямах този лукс.
[/spoiler]
Скания, благодаря за откровения отговор  и поздравления за смелостта да отстояваш себе си.

# 2 094
В кое Сис, свободата си я има, подкрепям го в работата му, не му държа сметка, бих му дала пространсво когато усети, че има нужда от това. Все му е тая къде ще живее, половината му живот е минал по пътищата, не е от значение за работата му. Деца няма, та си е съвсем волна птичка. За брак и деца така или иначе двойката трябва да гледа в една посока, не е нещо, с което да правиш компромис. И да, заради брака си напуснах работа, преместих се в чужда държава, отгледах две деца съвсем сама, бях и все още съм изцяло финансова зависима от човек, който не желаеше да работя, искаше да нямам хобита и приятелки, говореше ми на име, при това не галено и според когото целувки, прегръдки и мили обръщения са за тийнеджърите, не за големите хора. Който не питаше как е минал денят ми, а какво съм успяла да свърша през него. Който не желаеше да излезем заедно дори за кафе. Чистият егоизъм може да е много здравословен.

# 2 095
  • Пловдив
Аууу, Сиросче, оти прати пороя при нас, м...? Smiley

# 2 096
  • София
Оплаквам се, че пропуснах да видя Вируславчо. Simple Smile

Момичета, на този етап с по-малки деца сме така - това, че са залепени за нас ни тежи в някаква степен. Но когато пораснат, със сигурност ще ни липсва това. Мислете по този начин когато ви дойде до гуша от постоянното мамосване, спане върху мама, ползване на мама за катерушка и т.н. Поне на мен ми помага. Е, не че няма моменти, в които да й се изрепча на Малката Панда, че е прекалила с обсебването. Но гледам да се насладя на времето с нея максимално.
Снощи имах разговор с баба й по този повод. Станало детето преди всички и отишло в кухнята да си вземе мляко и бисквити. Баба й я усетила и веднага скокнала от леглото, за да й сервира. Ама защо, питам аз?!? Тя е на 7 г и може сама да се обслужи. Могло да се изцапа, да разсипе и т.н. Ми като изцапа ще почисти, какво толкова?!?

Аз също съм от хората, които се учат да обичат себе си те първа. Не винаги ми се получава на този етап, защото не съумявам във всеки един случай да заявя достатъчно категорично НЕ. Личи си, че вътрешно се разкъксвам от притеснение да не засегна отсрещната страна. Обаче отсрещната страна изобщо не се интересува не прекрачва ли моите граници на комфорт. Започнах да режа в такива случаи, но със семейството още ми е трудно, защото твърде много ми пука няма ли да се засегне някой.

# 2 097
Скания, аз го наричам здравословен егоизъм.
Скрит текст:
Нямам нищо против човека до мен да си изключи телефона, стига да ме осведоми че просто има нужда от време за себе си, да знам че е здрав. Казала съм ясно изискванията и лимитите си. Над десет години съобразяване, последните две почти принудително финансова зависимост, една година пълно емоционално игнориране...Еми стига ми. Ако не му харесва не е длъжен, големи хора сме.
Фил, съчувствам ти и моят е вечно в мен, спасява ме раницата. С две деца и големи къщи не знам как се справят хората. Ако снимам хаоса в къщи ще стане ясно как се справям Grinning
Оплаквам се че ми пушат ушите от толкова много работа, че даже не ми се оплаква.

# 2 098
  • София
Като бяха малки децата, винаги бяха на първо място. Сега съм егоистична.

# 2 099
  • София
Балонитке, как върви възстановяването от падането в банята?

Общи условия

Активация на акаунт