Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ Май 2021 (Тема 10)

• 87 629
  • 1 304
  •   1
Отговори
# 1 080
ТиЛи, това е много интересно. По тази логика излиза, че Vibram Five Fingers са вредни за ходене, защото всеки пръст е сам за себе си. Тъкмо мислех да си поръчам едни за трекинг и бягане...

# 1 081
Хммм, не съм се замисляла, да ти кажа. Blush
Но сега се сетих, че преди години Инес Субашка почти не сваляше файв- фингъра от краката си, после изведнъж спря и от тогава не съм я виждала с подобни.
Аз лично не съм пробвала файв- фингъри, не зная какво е усещането от тях. А за мен наистина една обувка ако не ми е удобна, на другия ден не мога да стоя права на крак, от там съответно ме удря в кръст и т.н.
Извинявам се за отклонението.

# 1 082
  • София
За равните тънки подметки съм съгласна, че не са удобни за дълго ходене, но за кратко са си ок.

# 1 083
Най-удобните ми сандали са на clarks, модел gentle breeze. Моите са в много интересн малинен цвят, нямаше с карамелн когато ги купувах. Подметката е мека и гъвкава и не се натоварват кръката при ходене.

Последна редакция: сб, 29 май 2021, 07:23 от Sysly

# 1 084
  • Бургас
Най-удобните ми сандали са на clarks, модел gentle breeze. Моите са в много интересн малинен цвят, нямаше с карамелн когато ги купувах. Подметката е мека и гъвкава и не се натоварват кръката при ходене.

Изглеждат като специализирана обувка.На мен са ми казвали задължително на 3 см повдигнат крака, никакви равни.Пусто много грозни са в повечето случаи, но ми се върти най-накрая да взема едни тип "бабешки"

# 1 085
Намерих снимка с цвета, който имам и я смених в посата си. На мен не са ми "бабешки", освен това нося малък номер и по-скоро изглеждат "бебешки". Stuck Out Tongue Winking Eye По някое време през деня ще ги обуя и ще снимам за да видиш как стоят.

# 1 086
  • Бургас
Sysly, не, нямам предвид точно твоите, те не са чак толкова"бабешки".Нещо подобно си мисля, но не мога да се прежаля, и с лепки имаше, но не мога да ги открия.

https://www.obuvki.bg/niski-obuvki-rieker-53702-14-blau.html

# 1 087
Аз от тийнейджър ходя изключително и само с кецове-зимата кожени, лятото от плат,имам едни сандали- два пъти съм ги слагала Мин лято и едни ботуши равни -3 пъти съм ги обувала зимата. 😀
Файв-фингърите бяха голяма хипстърия обаче за несвикнал крак са много опасни ,особенно за ентусиасти ,които хукнаха да тичат с тях....много вече си травмираха краците....
Аз така или иначе ходя боса в къщи целогодишно  и тренирам боса ,така и не изпитвам крещяща от тях....
Иначе от това целоживотно носене на кецки краката са ми в много добро състояние ,нямам травми и изкривявания ,само плоскостъпие ,но то ми е по рождение ,аз за това и ходя само на равно и високо
 де...всъщност имам някакъв дефект ,но то ми е от лека  форма на сколиоза единият ми крак е по дълъг и деформирам едната стелка повече....

# 1 088
  • София
.. бивш ортопед на немския олимпийски отбор по лека атлетика. Та човекът тогава, докато ми правеше разни физиотерапии, надълго и нашироко ми обясняваше, как най- удобно за краката е да са в затворени обувки, а ако са отворени, то задължително да има лента/ленти, които обхващат пръстите на краката. Кратката версия- като ходим, без да са ни обхванати пръстите, ги повдигаме и раздалечаваме  един от друг, което вече води до своеобразни проблеми
Звучи точно като по учебник от 1979г... Явно нищо не е развил като знания след това, човека-  при цялото ми уважение.
Не случайно инструкторите по йога и пилатес наблягат най-много на свободата на стъпалата и тяхното  масажиране, точно заради травмата от затворените обувки. А ако се замислите, логично е с течение на времето  походката, стойката и килограми при човека да се изменят, та затворени крака в калъп, няма как да не доведат до структурни изменения в стъпалото. За спорт, футбол, бягане и други, разбирам стегната обувка, заради пазене на сухожилия и предпазване от травми, но като цяло, крак в затворена обувка, където цялата тежест на тялото се изсипва буквално върху тях е стрес за стъпалото в не малка степен.
Аз съм избрала да нямам кокалче, ако е възможно и се старая възможно повече, особено лятото, да нося сандали с разделител между пръстите. А и, принципно, харесвам тези модели повече, сякаш и винаги подсъзнателно избирам тях.
За протокола с тясно ходило съм, без проблеми. За сега. 46г.
Скрит текст:

# 1 089
Към тези, които носят затворени обувки лятото:
Как сте с лака за нокти на краката? Случи се така, че 2 много топли дни (над 25°) бях с кецове. Е, лакът ми се разтопи! На палците даже ми полепна по чорапките!
И говоря за лак на няколко дни, не прясно сложен

# 1 090
Нося гел лак на краката точно поради тази причина. Обикновения се изтрива в затворени обувки.

# 1 091
Ха, никога не ми се е случвало. С лак съм, обикновен, положен в домашни условия, все още съм със затворени обувки, лакът си стои. Не помня и някога да ми се е разтапял.

# 1 092
  • София
Нито обикновен, нито гел лак ми се е разтапял или изтривал.

# 1 093
 И аз никога не съм имала разтапяне на лак.

# 1 094
Лак, обикновен, домашно сложен не ми де е разтапял. Но веднъж ми се разтопиха токовете на сандалите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт