Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ Май 2021 (Тема 10)

• 87 452
  • 1 304
  •   1
Отговори
# 1 095
  • София
Изтърква се лакът, да, от търкането в кожата на обувките.

# 1 096
  • В полите на Пирин планина
И на мен ми се е случвало понякога - не винаги и не знам от какво точно зависи...

# 1 097
Да се изтърка е нормално, но да се разтопи и аз за първи път чувам.

# 1 098
  • София
И на мен никога не ми се е случвало. Само с обикновен лак се лакирам.

# 1 099
  • София
На мен ми се е случвало. Стар лак беше. Или ако слагам повече пластове също се получава сваляне на лака на палеца . Спрях да слагам лак сама вече.

# 1 100
Ооо, това с лака ми е познато...много...Ходя на танци и подскачам доста, пръстите ми се набиват в обувките отпред (винаги съм с чорапи)и лакът ми става на ...да не казвам какво. През лятото го сменям доста често, а през зимата- безцветен или без лак, да не ме дразни.

# 1 101
  • В полите на Пирин планина
Просто слагам по една лепенка на палците на краката и не се поврежда. 👍

# 1 102
Просто слагам по една лепенка на палците на краката и не се поврежда. 👍
Моят се поврежда, просто лака остава по лепенката, а не по чорапа 🤪

# 1 103
Ако се лакирате на топло или с топъл лак никога не се втърдява така, както в студените месеци. Затова през лятото най-добре на климатик и вечер, че да има време да изсъхне... и на тънки слоеве.

PS Под "климатик" разбирам в стаята да е макс. 20С Simple Smile

Лак на краката ми се е съсипвал само през лятото, ако в рамките на час след като съм се лакирала съм си обула маратонките за тренировка.

С моите 100 чифта сандали стигнах до извода на Агента.
Аз изобщо не мога да се меря с тази впечатляваща бройка, но цял живот съм имала капризни крака, които правят рани и мазоли дори от читава маратонка.

С течение на възрастта е все по важно да се носят чехли и сандали тип джапанка, точно. Именно заради разделителят между пръстите и избягването, ако не -то отлагането на онова гадно кокалче артритно, което се появява с годините.
Има специални силиконови разделители, дори, които се продават за тази цел. Имам приятелка, която дори знам, че спи нощем с такива, за да не и се изкривявали фалангите на палеца и против образуване на деформацията с изпъкналото кокалче.
Хммм, никога не съм знаела, че превенцията на кокалчетата е такава. Ще трябва да поровя!
Макар, че след толкова години на ток все още нямам деформации сериозни с изключение на малките пръстчета...
Скрит текст:
...чак се стреснах и загледах снимки на краката си и на "кокалчета на краката" в нета Grinning

Последна редакция: сб, 29 май 2021, 18:37 от Agent Provocateur

# 1 104
  • София
Аз лятото, след изсъхване на лака, обикновено взимам душ или плувам.
Агент, 20 градуса си е студ бе жена. Аз под 28 не виреят.

# 1 105
  • Sofia
И аз учудващо нямам деформации по стъпалата от цял живот ходене с високи и неудобни обувки.  Обаче вече краката ми по-бързо се изморяват от токчета и неведнъж съм ходила боса из магазините,  затова започнах да си нося втори чифт обувки в колата. Последно с тези ми се насълзиха очите от болка и ги смених насред партито.
Скрит текст:

# 1 106
Grinning Знам аз Wink

Както обезумея от горещина и вляза в някой МОЛ заради климатика направо колабирам - всичко настроено на 26+ градуса - въпрос на аклиматизация, като живееш 330 дни в годината на хладно.
А, да ви разкажа нещо смешно - децата ми мислят, че София е най-горещото място на света, защото помнят още как плачеха от горещина като ги доведа през лятото  и купувах бутилки 1,5л ледена вода за да ги поливам по улиците при темп. над 25С. Всякакви баби и лели изпадаха в криза като ме видеха, що псувни съм отнесла Simple Smile

# 1 107
  • София
Пролетта в София е доста влажно и 25 се усещат като 35.

# 1 108
Reunion, и ние сме на океана и с влага не можеш да ни уплашиш, но факт е, че тук джапанките се обуват на 15-16С, а 20С си е време за плаж. Днес щерката игра мачовете си на 8С под проливен дъжд и само аз мрънках, че трябва да се отменят.

# 1 109
  • София
Луди хора. Когато бях в ОК и на 10 ходеха боси и по тениски. Аз искам жега.

Общи условия

Активация на акаунт