Парфюмни размисли и страсти (май 2021 г.) - 260

• 69 828
  • 828
  •   1
Отговори
# 60
  • NE
Добро утро! Моля да споделите мнение между тези два зелени аромата.
https://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentino-Donna-Ro … -Verde-49046.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Versace/Versense-5752.html

# 61
Благодаря за новата тема! Аз продължавам да се ровя назад в старите теми и открих страхотни съкровища. Ако позволите, ще отправя няколко предложения за теми - би ми било интересно да видя тема за сапунести аромати, отделна за мъжки, както и възобновена тема за влиянието на рекламите, понеже намерих една такава и беше страшно интересна.
Имам и един въпрос - според вас, начинаещият парфюман, трябва ли да притежава и опознава парфюми, които преди години са били много популярни, но вече трудно се намират за проба, или по-скоро да заложи на наличното? Аз съм леко маниак на тема "тенденции" и много обичам да анализирам и попълвам пропуски коя година какво се е харесвало.
П.П. В тази връзка много бих се радвала и на тема, "Кои са най-популярните парфюми по ваши наблюдения" и "От кои парфюми ви втръсна заради масовото харесване".

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 10:49 от Джуд

# 62
Според мен , няма “правила”, ако имаш интерес към даден аромат заради описания тук и го намерил някъде на добра цена -да. Но да търсиш умишшено популярни аромати ми се струва безпредметно- адски затрупан е пазара в момента, има невероятен избор . Аз не смятам , ме има чак тенденции, по-скоро е до реклама .

# 63
Потърсете с търсачката, писано е доста.

# 64
Моля,препоръчайте ми парфюм който мирише на бурбонска ванилия
Благодаря
В сайта на Дъглас съм виждала в описанието,  че новата обувка (червена)  на Carolina Herrera- Very Good Girl е с бурнонска ванилия. В момента е в кампания Try it first.

# 65
  • NE
Very Good Girl е и с българска роза, която усещам много силно.

# 66
Червената обувка е копие на Делина. Рози с личи.

# 67
  • Франция
Имам и един въпрос - според вас, начинаещият парфюман, трябва ли да притежава и опознава парфюми, които преди години са били много популярни, но вече трудно се намират за проба, или по-скоро да заложи на наличното? Аз съм леко маниак на тема "тенденции" и много обичам да анализирам и попълвам пропуски коя година какво се е харесвало.
Джуд, първо и най-важно - не сме ние, които да ти кажем Simple Smile каквото и да било. Парфюмът е възможно най-интимното удоволствие. Чуждите мнения са интересни, понякога са много забавни, но решаващата дума има собственият нос.
Според мен начинаещият парфюман е добре да опознава колкото може повече парфюми и доколкото може да се въздържа от притежаване. Особено пък на сляпо и на "изгодни оферти". А дори и още повече - защото са голям хит и всички ги харесват. Ако си чела старите теми, знаеш, че тези съвети са давани хиляди пъти, без особена полза Smiley
Изучаването на историята на парфюмите е вълнуващо и много, много дълго пътешествие. Познаването на "тенденциите" през годините на мен лично никаква важна информация не ми носи - общо взето, през няколко години ми допадат, през няколко - не. Изобилието е толкова голямо, че вече трудно може да се уловят и какви са точно тези "тенденции". Но щом ти е интересно да ги анализираш - заповядай, ще четем с интерес Simple Smile
Ще ти препоръчам една статия, много полезна и много стара. Преди години със сигурност я имаше и преведена на български, обаче не помня дали в този форум, или в един друг.
https://nstperfume.com/2007/10/19/becoming-a-perfumista/

# 68
  • by the sea
Джуд
Интересни теми за дискусия наистина, всеки пазарува по различни подбуди (има и хора които само парфюмни бутилки харесват).
Лично аз не се чувствам задължена да се задълбочавам в нищо, което не ме вълнува що се отнася за това ми хоби. Предпочитам интересът ми да бъде спонтанно предизвикан.(и понякога сама си търся белята в този форум:)
Моят подход и предложение би бил да се научите да разпознавате отделни нотки първо, може да си вземете масла или просто мостри, после да разпознавате комбинации между тях и така с времето да преценяте в кой парфюм са смесени най-майсторски и естествено - по ваш вкус,за да не давате луди пари за всеки излязъл - да речем-парфюм с роза.

п.с. относно тенденциите, незнам дали сте виждали това меню във фрагрантика  Simple Smile

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 13:02 от RedPanDa

# 69
Първия е изключително свеж , траен цитрусови, роза, дървесната нотка. За лятото е приказка. Втория е по-зелен, белоцветен и нежен. При мен с по -малка проекция и трайност.

SOTD Queen of Sheeba.Тъна си в праскови , малко тамян и  нотка на амбър ...

Ковачева , поздрав !

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 11:44 от mimozata

# 70
  • Бургас
Това Версаче е изтъркано, аз никога не го харесах, но е въпрос на вкус.Определено Роза Верде, която също не е мой тип, но е хубав парфюм.Аз се чудя дали да не си поръчам Мемо Марфа, сега съм напръскана по китките и е ужасно секси, направо разтапящ.Портокалов цвят и тубероза, разкош някакъв.Стои ми в кошничката на хубава цена.Heart

# 71
  • NE
Много благодаря!
Валентиното ме тревожи само зареди розата, макар и зелена. Но в жегата си нося Lancome Idol L'Intense и много ми харесва. Валентиното се намира и трудно, но ще пробвам някаква остатъчна бройка в един сайт и каквото сабя покаже.

# 72
Аз пак да попитам за съвет, ако подаря Hermès Terre d’Hermès парфюм, вместо тоалетна вода, има ли шанс да не се хареса, много ли са различни?. Искам да разнообразя. Нещо мъжете в темата отдавна не са писали
Също и към дамите относно Hermes Jour d'Hermes, мисля да го пробвам за лятото, по пирамида е супер, но ме притеснява, че Hermes са малко сложни, освен градините. Някой може ли да сподели мнение.

# 73
https://www.fragrantica.com/board/viewtopic.php?id=217548

Момичета, да имате наблюдения по тази тема? Когато правоъгълните Нарсисо ни харесват то не харесваме кубовете и обратно. Пробвала съм само черния for her, но ми стана интересно как толкова много хора се съгласяват  (от линка горе) и реших да се консултирам по въпроса с нашенските момичета тук Grinning

# 74
  • Стара Загора
Дари_77, за мен Журовете са специфични и не препоръчвам покупка без проба. Много интересни, но върху моята кожа напр. избива една пиклива нотка в определен момент и това ме спира от покупка. Напомня ми на Нилските градини, но Жур е някак по-топъл, а Градините има свежа зелена нотка и са приемливи.

May May, не познавам тази рокля на Герлен. Тези дни пак пробвам обаче фланкъра Intensment на Ланком и днес поръчах. За мен категорично не е за топло време, губи се бързо, но в студеното е приказен. Топъл, сладък, локумен дори бих казала. Много по-носим от първообраза, който аз не харесвам особено. Може би заради малината ми допадна толкова, която в комбинация с ирис, бензоин и хелиотроп, звучи много чувствено и гушливо. 😍❣️

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 14:40 от iv4enceto_91

Общи условия

Активация на акаунт