Парфюмни размисли и страсти (май 2021 г.) - 260

• 70 031
  • 828
  •   1
Отговори
# 705
Бях споменала в предишна тема, че съм се заканила на Blood Concept - 0, версията "парфюмна вода" в сребристия флакон. Вече няколко дни го разносвам и все повече се влюбвам.
Екстремно нишов, градско-индустриален като излъчване и определено за крайни индивидуалисти. Би стоял както на тъмен делови костюм в дискретно райе, така и на коктейлна рокля. Излишно е да споменавам колко му отиват скъсани дънки, кубинки и рокерско яке. Парфюм на тихия бунт.
Кожен салон на спортна кола с малко малини и едва загатната роза, абсолютен унисекс без залитания "мъжки/дамски". Започва остро, синтетично, като усилен стократно мирис на нова техника, малините изскачат внезапно, тушират остротата със сладост и ароматът започва да трепти в метал, кедър и подправки, без да дефинира съставките. За шлейф не знам, но го усещам с дни по дрехите си. Много красив драйдаун, контрапункт на силно синтетичното начало.  Макар и да напомня на монталските нотки, е много лек, нищо мазно не се усеща и в прохладните последни дни се развива красиво. Спекулативен аромат, тъкмо да го оприлича на нещо познато и едва ли не банално, и се извръща в неочаквано развитие.
Засега с прилична трайност и като за кожен е напълно носим в това хладно време. В някакъв миг дори ми напомни на оригиналната Хабанита - но докато тя е тежка, пудрено-задушлива и лепкава и търпи само зверски двуцифрено-минусов струд, Кръвна група 0 е направо ефирен. Оприличават го и на прословутия Tuscan Leather Tom Ford - не мога да твърдя дали е така, защото не нося парфюмите на Том Форд и не ги познавам. Като цена BC 0 е много надолу спрямо TF, което само ме радва - едно, че си спестявам "едни пари за куха гъзария", второ, че нося непопулярен парфюм.
Много, много различен парфюм, дори - футуристичен.  Флаконът също хваща внимание с елегантната си простота и внимание към детайла - в тон с цялата концепция тръбичката на пръскалото е червена, затварянето - масивно и плътно. Вероятно по-нататък ще се изкуша и от Нулевата група от черната серия на ВС.

# 706
  • София
Klodilia, за мен са две крайности. Герленското ми е много трудно за носене. Просто ми идва много хард - тежък и траен до безкрай. За моя нос нямат нищо общо, но всеки с възприятията си Wink

# 707
Kovatcheva, a и останалите, които познавате и двата парфюма - това пачули на Булгари има ли нещо общо с Patchouli Ardent Guerlain? На мен то ми е точно кисело и зелено, напомня ми на неузрели къпини и ми харесва. Simple Smile
Нищо общо нямат.

# 708
  • София
FatalSnare, благодаря много. Simple Smile Значи може слабичко да ми се види това Bvlgari и на мен - особено като се има предвид, че Patchouli Ardent Guerlain е със средна трайност на моята всепоглъщаща кожа и не ме души. Laughing Ще се оглеждам за него, стана ми интересно от дискусията тук, проспала съм пускането му на пазара.
Densi, благодаря и на теб. Simple Smile

Някой познава ли нещо на Olibere? Интересен ми е Chemical Love Olibere, често мяркам снимки с тези красиви бутилки и се загледах по този, интересна му е пирамидата, а и парфюмер е Лука Мафей. Simple Smile

# 709
Момичета, може ли няколко думи за новите Алегории на Герлен?🙏🏼😘

# 710
Никак не ми харесват на мен. Оранжевата ме души, а другата ми е обикновен свеж парфюм.

# 711
Да се отчета, за нов летен парфюм за майка ми в крайна сметка избрах Средиземноморската градина. На нея й хареса, аз съм доволна.
Иначе аз тези дни се радвам на Shiro. Много приятно ме изненада и все повече ми харесва. А в началото нямах очаквания и даже бих казала, че имах някакви предразсъдъци към подобен тип аромати.

# 712
Тествах набързо новите Алегории.
Цветната с лилав етикет е приятна, но нещо като нищо- дори не я регистрирах върху сухата си кожа.
На другата пък възлагах големи надежди, че е много моя- оказа се гаден марсилски сапун върху цитруси.
Нямах търпение да го изтъркам от себе си Grin

От тази серия Мандарината е най-носим за мен, но твърде нетраен за цената си.
Задължително е да се тестват на кожа преди покупка, за да няма разочарование.

# 713
  • Бургас
Дами, взех си     https://www.fragrantica.com/perfume/Balenciaga/Balenciaga-Paris-7247.html   , харесва ми, но е мнооого тих за мен. Обмислям покупка на    https://www.fragrantica.com/perfume/Balenciaga/B-Balenciaga-25837.html  , но се притеснявам да не е и той толкова лек.

Фръц, откъде го купи Bvlgari edp 2 ?

# 714
Аз от частно лице, но се продава и в www.starcorp.bg

https://www.starcorp.bg/productbg/1861

# 715
Пак сте писали ужасно много,но после ще се връщам да ви чета.
От Tiziana Terenzi познавам само Кirke i Porpora.
Чудя се между Andromeda,Vele,Cassiopeia ,но като гледам пирамидата и все към Кирке отиват всички...Ами Ursa,Draco?
Моля за съвети ,ако има познаващи ги😌😘

# 716
  • The Evergreen State
Честито на всички с нови парфюмни придобивки!

Bsz, Баленсиага Парис е много красив парфюм. Парфюмите на тази марка имат това фино, деликатно излъчване. За моя нос не са нетрайни обаче. Много премерени и изискани, без да стоят ретро. По-скоро са хладни, пастелни, урбанизирани и светски. Б Баленсиага не прилича на Баленсиага Парис (по-плодов го усещам, по-точно фин дървесно- динен) но вайба е същия. Ако търсиш нещо различно съвета ми е да потърсиш друга марка.
Сега погледнах във Фрагрантика, няма диня, вероятно това е акватичната нотка която при мен е динена. Въпреки това парфюма не е обикновена плодова вода, пипнат е както и останалите на марката (според моя нос).
Отново се редактирам само да добавя че като погледнах да проверя за динята в Б Баленсиага си дадох сметка че марката стои малко в страни от останалите неспирно бълващи фланкъри всяка година. Дори и в това отношение са тихи и резервирани. Това ми прави по-скоро приятно впечатление, време е нещата с фланкърите да се укротят.

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 12:40 от Athena

# 717
  • Бургас
Честито на всички с нови парфюмни придобивки!

Bsz, Баленсиага Парис е много красив парфюм. Парфюмите на тази марка имат това фино, деликатно излъчване. За моя нос не са нетрайни обаче. Много премерени и изискани, без да стоят ретро. По-скоро са хладни, пастелни, урбанизирани и светски. Б Баленсиага не прилича на Баленсиага Парис (по-плодов го усещам, по-точно фин дървесно- динен) но вайба е същия. Ако търсиш нещо различно съвета ми е да потърсиш друга марка.
Сега погледнах във Фрагрантика, няма диня, вероятно това е акватичната нотка която при мен е динена. Въпреки това парфюма не е обикновена плодова вода, пипнат е както и останалите на марката (според моя нос).
Отново се редактирам само да добавя че като погледнах да проверя за динята в Б Баленсиага си дадох сметка че марката стои малко в страни от останалите неспирно бълващи фланкъри всяка година. Дори и в това отношение са тихи и резервирани. Това ми прави по-скоро приятно впечатление, време е нещата с фланкърите да се укротят.

Като видя виолетка в парфюм и искам да го имам.  Баленсиага Парис не знам дали е траен, защото почти не го усещам. Наистина е фин и деликатен. Чак ми се свиди, че го пуснах в размените. Но да взема Б.Баленсиага и пак да не го усещам, не ми се иска. Не съм карала корона вирус - просто не ми е добро обонянието. Затова събирам мнения за сравнения между двата.

# 718
  • The Evergreen State
И аз обичам виолетка в парфюм. Аз бих задържала Баленсиага Парис на твое място, имаш правото да си смениш мнението, парфюма си е твой в крайна сметка Simple Smile. Не мога да ти кажа дали би усещала Б Баленсиага, лек, въздушен парфюм е и има вероятност да не го усещаш добре.
Друг в който се усеща леко виолетка е Carat Cartier. Може да ти хареса. По-плътна виолетка е Guerlain Insolence, той е по-излъчващ и си мисля че ще го усещаш добре, но е по-бонбонен и сладък от Картието и Баленсиагата.
Пробвай и Гучи Гилти, има шанс да ти хареса, люляк и виолетка има там, по-плътен е от първите два.

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 13:51 от Athena

# 719
Пак сте писали ужасно много,но после ще се връщам да ви чета.
От Tiziana Terenzi познавам само Кirke i Porpora.
Чудя се между Andromeda,Vele,Cassiopeia ,но като гледам пирамидата и все към Кирке отиват всички...Ами Ursa,Draco?
Моля за съвети ,ако има познаващи ги😌😘
от посочените гласувам с две ръце за vele, плюс за непосочения Arethusa.

Общи условия

Активация на акаунт