Парфюмни размисли и страсти (май 2021 г.) - 260

• 69 865
  • 828
  •   1
Отговори
# 90
Привет и от мен, с пожелания за светли празници!

Благодаря за хубавата тема, Денси! Flowers Cherry Blossom
Честно казано се чудех какво да напиша.  В абсолютен застой откъм желания се намирам, нищо не ми се купува, нося това което имам и се опитвам да намаля насъбралите се отливки и мостри.

Miyako, много симпатичен материал, благодаря!
Коментарите към него също са забавни и сякаш един от тях описва мен донякъде - намирам се в състояние, в което оценявам със симпатия и уважение някои от пробваните парфюми, но нямам желание да ги придобия.

Моите цветни аромати са предимно рози, но съм ги оставила да почиват за момента.
Липсва ми сякаш някакъв хладен, прозрачен и фин зелен аромат.

Последна редакция: вт, 04 май 2021, 02:08 от silver pearl

# 91
Кога ще се появи тая красота?  https://www.fragrantica.com/news/Caron-Muguet-du-Bonheur-2021--14948.html
Привлекателно ми звучи пирамидата му.

# 92
Кога ще се появи тая красота?  https://www.fragrantica.com/news/Caron-Muguet-du-Bonheur-2021--14948.html
Привлекателно ми звучи пирамидата му.

Поръчах я миналата седмица, дано дойде, ще пиша.

# 93
  • у нас
Някой може ли да ми каже нещо за Nomad absolu? Търся си студен, дистанциращ парфюм, но същевременно да е интересен, елегантен и с усещане за луксозен аромат с хубав шлейф. Приемам и др предложения

# 94
  • NE
Интересно ми е коя градина на Hermes бихте избрали за лятото?
Заинтригувана съм от Градините на Мосю Ли и Лагуната.
Лагуната ми е интересна защото много харесва солена нотка, докато в другия ме притеснява жасмина, нищо че не е толкова остър.

# 95
Лагуната ми е интересна защото много харесва зелена нотка, докато в другия ме притеснява жасмина, нищо че не е толкова остър.
Аз познавам само Градината на Мосю Ли, беше ми препоръчана като най-лесна за харесване от серията. За лято е страхотен, разхлаждащ и освежаващ. Сякаш има лека прилика с Armani Acquа di Gioia.

# 96
Лагуната ми е интересна защото много харесва зелена нотка, докато в другия ме притеснява жасмина, нищо че не е толкова остър.
LE JARDIN DE MONSIEUR LI за мен е по-хубав, по-свеж, по-лесен от SUR LA LAGUNE. Свеж , цитруси с трева, леко горчив, прекрасен за лятото. Лагуната най-малко я харесвам. UN JARDIN SUR LE NIL също е свеж и приятен за лятото, но за мен пак Li е по-красив импо-интересен, различен и много приятен.

# 97
Някой може ли да ми каже нещо за Nomad absolu? Търся си студен, дистанциращ парфюм, но същевременно да е интересен, елегантен и с усещане за луксозен аромат с хубав шлейф. Приемам и др предложения

Ботега Венета е това според мен.

Номад Абсолю има един младежки вайб според мен, леко бохемски. Simple Smile

# 98
Номад Абсолю е фермерски парфюм - трева, сено, коне и свобода. Нищо общо със студен, нито с дистанциращ като прилагателно. По-скоро е предизвикателен.
Дистанциращ е някой шипър. Пантерата на Картие, примерно.

# 99
  • у нас
Номад Абсолю е фермерски парфюм - трева, сено, коне и .....
отказа ме тотално 😂

# 100
Колко са ни различни възприятията Simple Smile (усмихна ме Босилка). За мен Chloe Nomade Abslolu е по-скоро Самодива, и никак не си представям фермерка (колкото и красива да е тя), нито го свързвам с прекрасните коне. Много го харесвам. Но и аз мисля, че не е това което търсите Tommelise

# 101
Търся си студен, дистанциращ парфюм, но същевременно да е интересен, елегантен и с усещане за луксозен аромат с хубав шлейф.
Chanel 19 edp

# 102

Ботега Венета е това според мен.

Номад Абсолю има един младежки вайб според мен, леко бохемски. Simple Smile

+1 за Ботегата. Той е точно каквото описваш като търсене.
Но го има и момента с "внимавай какво си пожелаваш" - тоест, въпреки, че е всичко това, пак може да не ти хареса.
А защо не и Coco Noir.

# 103
Лагуната ми е интересна защото много харесва солена нотка, докато в другия ме притеснява жасмина, нищо че не е толкова остър.
Всеки би избрал различни.  На мен Нилските са ми фаворит завинаги, Un jardin sur le toit харесвам повече от Le jardin de Monsieur Li.

Аз се скъсвам да си душа китката, получих пробичка на Vele...С Porpora са двата единствени на ТТ, които познавам. Ами...много са хубави и двата. Broken Heart

# 104
Nomade Absolu не знам като какво да го определя , защото никак не ме бива в описанията, обаче беше нещо което бързах да махна от ръката си.Напомня ми нещо ретро и като за 40+, кошмар за мен - дразнещо натрапчив и неприятен.Ако някоя иска ще й пратя мострата,както и на La panthere Cartier - същата история, ама една идея по-поносим.Направо ме депресират такива миризми.
Без тест са немислими според мен.

Общи условия

Активация на акаунт