Парфюмни размисли и страсти (май 2021 г.) - 260

• 71 614
  • 828
  •   1
Отговори
# 345
148 лв 100 мл, 137 лв 50 мл - makeup, 196 лв 50 мл Елинор. Къде видяхте вдигната цена? Написах след като проверих току що.
Вчера вечерта беше 99 лв в makup. Чудих му се и оставих, за днес да го мисля, като видях днешнат ацена се отказах.

# 346
В Makeup постоянно варират цените, понякога за броени минути ги сменят.Един път заварвам нещо с 50-60 лв надолу, след половин час вече е на старата цена, на другия ден е 20 лв надолу - трябва да се дебне конкретното нещо и да се грабва веднага ако е оферта, някой път оцелвам страхотни намаления на продуктите, които следя в "Любими" Simple Smile

# 347
Да ви споделя за две неща, които пробвах отново тия дни, на някой може да му е интересно. Бяха две от мострите от последната ми пръчка от essenzanobile:
Jacqueline Gritti - страшно ми напомня Ерба Пура, но без сладките плодове. По-зелен, по-лавандулов и с бадеми. Не знам как при толкова наглед различна пирамида си приличат, но това е положението. За мен Жаклин е като малко по-унисекс към мъжка версия на Ерба Пура. Много загладена композиция, много ароматно-упойваща.
Absolue d’Osmanthe Perris Monte Carlo - медено - балсамов османтус. Дебел, тежко цъфнал османтус и леко животински жасмин. Просто крещи жарко лято и тропически дестинации. Страшно ми напомня аромата на акациев мед, той е много характерен... течен, ароматен и сладък. Ако си падате по "жълти" аромати определено си струва пробата.

# 348
  • Габрово
Хайде,набързо да обсъдим Xerjoff -
 Lira,  40 Knots  ,Casamorati 1888 ,More Than Words,

Gran Ballo,Amber Gold ,Rose Gold

# 349
Последните месеци ми стана навик да минавам да се похваля с нова Мансера Satisfied Е и днес влизам да се похваля, имам си Roses Greedy Mancera. И нея дълго време я пренебрегвах заради лоши коментари и сравнения,но днес успях да я тествам и моментално я купих Satisfied Прекрасна роза с муск и тиаре е за мен. Микс между Фльор муск на Нарцисо и Интенз тиаре на Монтал. Така мога да  я опиша най-добре. Свежа и лятна роза с чистота от муска и крем от тиаре Hearts

# 350
  • София
Здравейте! Може ли по няколко думички за Mon Guerlain Intense? Благодаря! 🌺

# 351
  • на майната си
Привет!
Не харесвам флорални парфюми, но харесвам цветни нотки, според зависи как са композирани. Любими цветни нотки са ми: роза, перуника(айрис), теменужка, белите цветя не са ми слабост.
В началото на седмицата получих новото творение на Крийд(от Париж до София отне по-малко време, отколкото от София до Пловдив...).

Общо взето, майсторски направен парфюм, колкото повече изсъхва, толкова повече прилича на оригинала, като стои едновременно и далеч и близо до него.
Началото е цитрусово-билково, в средата на развитието лавандулата и пипера се появяват, като доближават композицията да първообраза, след което базата се завършва от ветивер, сандалова дървесина и пачули, което е доста приятно( при все, че не ми е любима нотка). Усещам типичното за марката амбъргри, което придава лек минерален акорд, без да се натрапва в композицията, не е листнато като нотка.
Тествах на китка откъм трайност, 7 часа изтрая с един спрей, за проекция не съм тествал, но оригиналът е една идея напред спрямо колон версията.
Относно чужди реакции, оригиналът е ок, за колон версията не мога да кажа все още.
Не мисля, че викингът е създаден от Крийд, за да бъде всеобщ любимец, но на мен ми доставя удоволствие разнасянето му.
Любими флорални парфюми: Mefisto, Prada Lhomme, Lyric Man, Declaration dun Soir, Dior Homme Parfum.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 22:26 от Lewiss

# 352
Новият Lancome La Nuit Tresor Dеntelle de roses в Англия го пуснаха през февруари, очаквах, че до май и при нас ще се появи, но уви. Изгрява ударно https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Nuit-Tresor-Dente … -Roses-64639.html

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 01:44 от Fiona1

# 353
Къде изгрява?
В България често не се зареждат въобще фланкъри с рози, защото нямат пазар.

# 354
Как няма, те се побъркаха вече! Всеки втори парфюм е с рози. Става непоносимо! Дори Noir-ите, Sensuelle версиите на всички фланкъри в последните десет години не са били такава напаст като това нещо с розите. Честно, ще ги намразя още повече, та и самото цвете накрая ще намразя. Това е прекалено!

# 355
Къде изгрява?
В България често не се зареждат въобще фланкъри с рози, защото нямат пазар.
В Англия в официалния сайт на Lancome се изчерпа.
https://www.lancome.co.uk/perfume/women-s-perfume/la-nuit-tresor … s/A02220-LAC.html
Много хора го сравняват го с Midnight rose,  но знам ли, те сравненията са нещо субективно.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 00:44 от Fiona1

# 356
  • The Evergreen State
Fiona, благодаря че сподели, много е красиво шишенцето на Трезора и името е красиво. Още един в списъка за тест (моя списък е доста дълъг вече Smile)

# 357
  • София
Здравейте, има ли парфюм с ясен аромат на банан? Предварително благодаря за съветите!

Dorry, съвсем случайно попаднах на това преди малко и се сетих за питането ти Lush - Fantabulosa Не знам доколко има реалистичен аромат на банан, но ми се стори любопитно...
Цената в сайта им обаче е покъртителна - 197 лв Grinning

# 358
Здравейте знаете ли откъде мога да си взема аналог на Бакат руж Simple Smile
Преди време си бях взела мисля,че за около 60 70 лв аналог някаква арабска марка мисля че беше .. страшно траен

# 359
ако не питаш за класическите имитации (рефан и т. н.), прецени кое е достъпно за теб като цена и начин за сдобиване:
https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Francis-Kurkdjian/Bac … ge-540-33519.html

Общи условия

Активация на акаунт