Парфюмни размисли и страсти (май 2021 г.) - 260

• 70 083
  • 828
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте пак! Имам следното терзание: 51 Pour Femme Essence De Parfum Roja Dove https://www.fragrantica.com/perfume/Roja-Dove/51-Pour-Femme-Esse … Parfum-65873.html и 51 Pour Femme Roja Dove for women https://www.fragrantica.com/perfume/Roja-Dove/51-Pour-Femme-35441.html приличат ли си, трайността на втория как е? Имам отливка от първия, много го харесвам, но ако е идентичен с втория и трайността на втория е по-голяма, бих взела него. Има ли някой, който познава и двата?

Разликата в цената е сериозна, а първият спирам да го усещам след около 3-4 часа. Няма къде да пробвам, в момента нищо не работи.

# 406
Аз имам 51 и проба на 51 Pour Femme Essence De Parfum Roja Dove, но не съм стигнала до нея още, защото другите са ми по-интересни. Утре ще пробвам паралелно двата и ще пиша тук.
Със сигурност есенциите са много по-леки, нетрайни и ежедневни версии с намалени цени. Роджа нарочно прави този умен ход в периоди на световна пандемия и финансова криза.

# 407
Много, много благодаря, Денси! Предположих таргетирането на друга група с пускането на шест нови (стари) подобни (или може би не съвсем) продукта на почти два пъти по-ниска цена.

# 408
  • На острова
Аз поддържам около 5-6 на сезон. Хвърлила съм око на още няколко, но го няма това чуство - сън да не ме лови докато не ги имам. Научих, че не мога да имам всички парфюми на света, както не мога да прочета всички книги на света или да изгледам всички филми, или да посетя всички места, които искам. Бе то може и да може, ама за сега гледам да се радвам на това, което имам, и щастието да не ми зависи на това, което искам.

Обожавам да чета темата! Много ми е разтоварваща, защото ме пренася на хубави места, носи ми позитивни емоции, фантазии, усещания. Всяко мнение и описание на парфюм ми е интересно, разглеждам му пирамидите, чета му ревютата, правя си асоциации. По-скоро хоби ми стана четенето и разучаването на нови аромати, отколкото желанието да ги имам.

От последните няколко страници и мненията за него, обаче, акълът ми е все в Alien Iced Star ⭐. Наскоро имах възможността да се разходя из мол, и се забих направо в парфюмерията. Там си пръснах от ананаса на D&G и ми допадна много и реших, че ми трябва нещо с ананас. Iced Star не го бях разучила дотогава, че да го пробвам. Не знам дали да купувам на сляпо? По-скоро да, защото последните купени blind buy си ги улучвам и харесвам. Много ми хареса и Libre-то, пак прочетено за него тук, определно ще си го взема по някое време.

Тези си ги въртя в момента, мисля и една звезда би им паснала добре ❤

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 21:36 от ~Миа~

# 409
Здравейте, парфюмни. Моля, за помощ. Развали се пулверизатора на един от парфюмите ми, не мога да го ползвам, не пръска. Какво да правя?

# 410
Здравейте, дами. Някоя от вас познава ли Rochas Eau De Rochas едт? Търся си свеж, летен аромат и по описание във Фрагрантика изглежда обещаващ. Не е проблем да го взема на сляпо, имайки предвид цената, но не искам да се затрупвам с излишни парфюми.

# 411
Това е един ужасен парфюм, който мирише на препарат за почистване на тоалетна със синтетичен аромат на лимон. Не го взимайте без проба, дори да струва 2 лева.

# 412
  • София
Не е за сляпа покупка Eau de Rochas. Доста винтидж аромат е. По-добре Funny Mоschino, Light Blue D&G или Green Tea EA, които също са свежи и летни.

# 413
Благодаря ви много за бързите отговори, значи категорично отпада.
А какво ви е мнението за Guess 1981 Indigo. Подходящ ли е за лятото? Привлича ме смокинята в описанието.
Иначе от чайовете на ЕА харесвам и притежавам само белия.

# 414
  • София
Мисля, да се опитам да се въздържа поне до август от нови придобивки ,за да привърша поне 4-5 от преполвените шишета.Вие колко броя парфюми имате ?
Скоро чукнаха 50... сега да са 53-4. Чакам още само един- два. Никога не съм си и мечтала да имам толкова парфюми, но сега като ги имам, и мен започнаха да ме натоварват. Не мога да им се нарадвам на ароматите, защото, смея да кажа, около 30-35 от тези наистина много ми харесват и искам да ги имам постоянно.
За щастие имам около 8-9, които са спрени и ще изпадат от активно обращение.
Надявам се до края на годината да ги докарам до 30. Пренаситих се и рядко нещо вече ми харесва.

# 415
  • Пловдив
Когато започнах да следя темата, за няколко месеца придобих около 20 броя, малко от които всъщност харесах наистина. Сега на тези, които са ми интересни, първо търся отливки. Натоварват ме, и ми тежи това "имане" . Не правете като мен.
П.с. намерих и няколко любимци, които пък много ме радват.

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 22:31 от Unforgiven*

# 416
Ами да, и аз прекалих последните месеци.В момента не ми се брои, с някои даже се презапасих(Боже,защо?!) . А колко думнах на сляпо... Някой го беше казал много по-добре нагоре - " не мога да имам всички парфюми на света".Така е, не става.За 2 месеца си купих 30, истински от които харесвам и съм сигурна, че ще ползвам по-дълго - едва 1/3-та от тях.
Да, темата ми е много интересна, постоянно си набелязвам някакви неща за тест.Уви, проблема обаче идва от там, че няма къде да ги тествам , в момента живея в родният си град и някак си не върви да ида в единствената парфюмерия да завра нос в половината им парфюми и накрая да не си купя нищо😀И това докато някой ти виси на главата и едва ли не очаква някакъв избор.Преди живеех в по-голям град и определено моловете, DM и т.н. са съвсем друго нещо, знаете.За това сега съм ги натрупала, да се чуди човек КОГА ще ги изпръскам.  
Утре чакам 3 да пристигнат.
Иначе парфюм на вечерта ми е Hypnotic Posion, последни пръски - кътах си го, но някак ми се прищя да си го душкам точно сега.
Сутринта пък беше едно хладно , предвалежно и ветреещо, и много добре ми дойде LVEB  intensement 🥰

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 04:55 от KristinaZ

# 417
Точно това се чудих как поддържате хобито с години, аз за по-малко от година се затрупах с толкова неща и осъзнах, че колкото повече купува човек, толкова повече иска и толкова по-малко се радва на това, което има.

# 418
Поддържа се с избирателност и пестеливост Wink Поне за мен де. От няколко години съм в клуба, но до момента парфюмите ми са "само" около 20, да кажем, че още десетина съм придобила и съм се разделила с тях. Не пробвам всичко, което се коментира, даже тия нишовите, които се продават само в избрани бутици, нямам никакъв интерес да ги диря. Ако пробвам и ми хареса - пробвам поне още няколко пъти, преди да придобия. Реално малко аромати ми допадат, не обичам да притежавам такива, които не нося, и затова гледам да съм избирателна още в началото.
Не си поставям обаче цели да изпръсквам някаква бройка. Пръскам си на воля, но знам, че скоро време дъна няма да има Simple Smile

# 419
  • София
Благодаря на всички които ми отговориха! 🌺

Общи условия

Активация на акаунт