Парфюмни размисли и страсти (май 2021 г.) - 260

• 70 089
  • 828
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте! Може ли по няколко думички за Mon Guerlain Intense? Благодаря! 🌺
Извинявайте, че повдигам въпроса си! ☺️

От всички Монове - само този си купих. Много е хубав и на мен си ми стои много добре. Пробвай го, има го навсякъде. Много креместа и мека лавандула, нищо бръснарско или резливо.

# 391
Извинявайте, че повдигам въпроса си! ☺️
Няма кой знае колко голяма разлика между него и едп. Малко по-плътен и по-сладък е.

# 392
Аз влизам да споделя за една от последните си придобивки - Alien Musc Mysterieux ТМ. Хората, които четат повече тук вероятно знаят, че аз жасмин не понасям/понасях. Ако някой ми беше казал, че лично ще си го поръчам, лично ще си го взема и ще платя мои пари за нещо с жасмин преди половин година, щях да се смея силно.

Истината е, че жасминовата игра при мен се превъртя от Portrayal Amouage. Благодарение на една мега сладка и отзивчива дама получих проба и, честно казано, безумно ми хареса. Аз генерално си падам по парфюми, които не са масово харесвани и дори имат доста стабилна доза  негативни коментари във фрагрантика и известна форма на хейт тук.

Alien Musc Mysterieux беше абсолютно сляпа покупка, с ясното ми съзнание, че аз не харесвам оригиналния Alien EDP. Честно казано, останах не просто доволна, но очарована. Изключително красив аромат е върху мен. Не познавам различните форми на жасмина и нямам идея дали този тук е плътски и индолов или свеж и зелен. Но ми допада страшно много. При мен, за съжаление няма шафран, а не бих отказала да е малко по-изявен, тъй като много харесвам тази нота. Мускът, при мен, бих казала, че е доста безопасен. Далеч от асоциациите за (чисто/мръсно) дупе 😃
Въпреки че една приятелка се напръска с него и при нея първоначално изби точно това усещане.

Относно трайността, честно казано не бих се разсърдила ако е малко повече. Аз съм свикнала с много трайни парфюми, които слагам сутрин преди работа в 0330 и когато се прибера в 1430, да кажем, все още се усещат.

Но въпреки това, нямам оплаквания дори и по този параграф. Simple Smile

За мен този аромат е крайно жизнерадостен и женствен. Навява ми асоциация на жена, доволна от живота, от тук и сега (колкото и шантаво да звучи) 😂 която същевременно е секси и провокативна, но е много далеч от вулгарното и пошлото.

Цената му е просто смешна за качеството, което предлага ( 65 лв ).

С една дума, за мен е много добре забъркан парфюм и супер успешна сляпа покупка Simple Smile

# 393
Цитат
Аз генерално си падам по парфюми, които не са масово харесвани и дори имат доста стабилна доза  негативни коментари във фрагрантика и известна форма на хейт тук.
И аз съм същата и бих го написала точно така.
Особено като прочета коментари на някой от редовните дървени философи във ФР или в https://www.parfumo.net/. Там се заядох с един ръб, явно ветеран в клуба, който отказа да приеме съществуването на новия Loewe Aura Floral.
Сега съм си харесала два нишови, като ги получа, ще пиша повече. Коментарите са противоречиви, което грам не ме бърка, усещам, че ще са моите.
Имам периоди, в които ми се носят необичайни за моя нос аромати. Като последния Agua de Indias Pureza, не мога да му се наситя, трайност повече от 8 часа от вчера, че и лек шлейф май влачи. Пампаси, простор, избуяли напечени от слънцето треви и малко свежи медоносни цветя, бали сено, приказка. Зелен лукс.

# 394
Извинявайте, че повдигам въпроса си! ☺
Няма кой знае колко голяма разлика между него и едп. Малко по-плътен и по-сладък е.

Имам го. Зимата не го ползвах,не знам защо.Пръснах се 2-3 пъти и сякаш не го усещах 🤣. Но аз си имам проблеми с обонянието ,като цяло. Не мога да бъда  критерии. Сега го ползвам. Може и да не му е сега сезона,но поне си го усещам 😅😂😂. Харесвам Mon Guerlain.Още като излезе  1-ят си го бях взела от летището на Лутън. Разлика не намирам с edp.

# 395
За мен има голяма разлика между Интенз и ЕДП на Мон Герлен.

# 396
За мен има голяма разлика между Интенз и ЕДП на Мон Герлен.

Можее и най- вероятно е така щом казваш Simple Smile. Аз с дефектният си нос  не мога да различа 🤣😂😂😂😂 .  Благодарение на теб имам поне 3 парфюма 😜 .Сега се чудя между  Girl of now shine  или Rochas Byzance 🙂.  Имах Girl of now- хареса ми. Бях тествала преди  време forever 🙃-не ми хареса. Не са за топло време май, но аз леки парфюми нещо не харесвам Simple Smile.Искам да вървя и да се носи шлейф 😉😅😅.И най-вече да си го усещам  и на себе си.

# 397
Здравейте, обръщам се към всички за съвет. Майка ми е ползвала и харесва Light Blue, Womanity, Acqua di Gioia и Мосю Ли. За това лято искам да я изненадам с нещо, което да бъде ново за нея. Обмислям Kenzo World Power, но приемам и други предложения. Благодаря предварително!

# 398
мисля, че A Girl In Capri Lanvin би й харесал

# 399
SOTD: TF Black Orchid Parfum + EDP
Обожавам го във влажно и топло време, а и е един от малкото аромати, които усещам след плуване в басейн, с притъпено от хлора обоняние.
Абсолютен афродизиак! 🔞

Радвам се, че възвърнах любовта си към плътните и тежки аромати (благодарение на Naxos ❤); бях се притеснила, като забих в някаква свежа посока.

# 400
мисля, че A Girl In Capri Lanvin би й харесал
Помислих си същото, ма си викам, хайде този път няма да давам предложение 😃

# 401
# 402
Аз не обичах много цветни аромати, но от няколко месеца нещо се пристрастих към Marc Jacobs Daisy Eau so Fresh. Взех си едно шише от 125 мл и се къпя с него. Вчера пристигна версията Spring и още повече ми харесва. И подарък три магнита за хладилник като цветята на капачка. 😊

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 23:02 от Анонимен

# 403
bell_87,  понеже харесвам общо взето изброените парфюми, ще дам и аз предложение: Круизния Ангел от 2019.

# 404
Аз от няколко дни си правя равносметка...До миналото лято поддържах 4-5 бр. парфюми, но благодарение на темата бройката стигна 20.Това количество започна да ме напряга до толкова ,че последните 3 стоят в кутиите неползвани.Мисля, да се опитам да се въздържа поне до август от нови придобивки ,за да привърша поне 4-5 от преполвените шишета.Вие колко броя парфюми имате ?
Аз и друг път съм споделяла, че колекцията ми тежи. За мен 20 не са много, но  на друг му тежат, за всеки е различно. Една дама в YouTube споделя, че има 500.  Прегледах моите парфюми и около 30 са тези, които ги искам, останалите не ми трябват. Т.к. покрай темата възникват все нови желания за тест, вече се старая да тествам,преди да взема нещо или вземам мини версия. Някои подарих, някои дадох на майка ми, 1 дори продадох. Няколко неотваряни реших да подаря , до юли имам няколко повода и се надявам периодът на лудото пазарене да е приключил. Не съм поръчвала от март, освен козметика и още го мисля новия Ангел, тази година покрай предизвикателството на Dez  ( Flowers Bouquet ) сериозно намалих покупките, реших и дъна да видя ( второ е на мл. разстояние ).
Относно Amouage Blossom Love, не можах да го оценя. Все още не съм изпръскала 2 мл, много ми е странен и непонятен.

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 20:38 от Dari_77

Общи условия

Активация на акаунт