Парфюмни размисли и страсти (май 2021 г.) - 260

• 70 064
  • 828
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте. Носите ли  La Vie Est Belle, този първият, през лятото?
Гледам пирамидата, че май е за по- хладно време.

# 661
Аз съм нова тук, но все пак да предложа нещо. Това си харесах при проба.

# 662
  • София
stenly - Радвам се, ако мога да помогна Simple Smile За жалост, не са ми стихията нормалните дизайнерски офис парфюми, но винаги ги преслушвам при въможоност. Не ми харесва тенденцията да се вдигат цените на всички по-нови парфюми и дори за обикновен приятен офисен аромат, трябва да чакаме да се появи избрания парфюм на човешка онлайн цена.
Ако наистина искате хубав и добре смесен дневен универсален парфюм -  тествайте

Mercedes-Benz Select Day Mercedes-Benz / https://www.fragrantica.com/perfume/Mercedes-Benz/Mercedes-Benz- … ct-Day-57304.html
Вярвам, че ще бъдете приятно изненадани, защото повечето хора не очакват нищо хубаво от този тип марки, но реалността показва, че в наши дни вече от всякъде може за излезнат хубави неща. А и онлайн не струва 2 торби с пари.

Погледнете и този нов на Булгари - Bvlgari Man Glacial Essence Bvlgari / https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Bvlgari-Man-Glacial- … ssence-62569.html

Скрит текст:

Мисля, че може да ви допадне. Аз не го харесах особено - твърде минималистичен ми дойде, но вярвам, че ще се впише добре във вкуса на мъжа Ви, а и он-лайн цената му падна за радост.

Моите виждания за свеж хубав парфюм, който наистина ми се струва уау, често идва от марки като L'Erbolario. Ако нямате предубеждения, горещо бих Ви препоръчал да погледнете тези:

L'Erbolario Bouquet d'Argento  / https://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Bouquet-d-Argento-63464.html

L'Erbolario Jade Plant / https://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Jade-Plant-54321.html

L'Erbolario Frescaessenza / https://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Frescaessenza-32126.html

L'Erbolario Rhubarb (Rabarbaro)  / https://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Rhubarb-Rabarbaro-52071.html

L'Erbolario Uomo / https://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Uomo-14005.html

Между другото, заредена е цялата гама от продукти от чисто новата линия - Foglie di Tè / https://www.fragrantica.com/perfume/L-Erbolario/Foglie-di-Te-67512.html
Превъзходен! Любителите на зелени, ароматни, чисти, природни ухания с водещ чай, задължително да го тестват. Поне за мен, пореден хит от марката.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 10:11 от Deetron

# 663
Имам една голяма парфюмна радост за споделяне, всъщност няколко.
Първо, получих Ouverture Xerjoff, който ми беше пратен за запознаване като (непоискана) пробичка измежду други неща, които всъщност исках да пробвам. Но ето, заекът изскочи, където най-не очаквах и се влюбих в него безвъзвратно. 😇
 Ouverture за мен отваря с най-реалистичен аромат на сладко от горски ягоди (изобщо няма такова нещо в пирамидата) и бавно и полека се трансформира с зелено-млечна смокиня, която се носи върху пухкава ванилия и мнооого мек амбър. Бих го нарекла почти гурме, но не изпада в сладкарски подробности, въпреки сладката ванилия, защото в базата има много приятно подправчен балсамест тамян, едва-едва се усеща като поддържащ актьор.
Хванах го на смешна цена в мейкъп, голям късмет!

Още едно попълнение към кич-колекцията: Gold Fresh Couture Moschino . Безкрайно уважавам Джереми Скот заради умението му да играе с високо и ниско в дизайна, винаги много ме забавлява. Има лекота и игривост, и игра с консуматорството, типичен поп-арт! Бонус е и че ароматът е много приятен и лесен за носене: между чисто-шампоанест и плодова дъвка. Идеален за млади момичета, или млади по душа!

Най-накрая си сглобих и новото леговище за парфюми, където успях да събера почти ☺️ всичко, останаха на едно място извадени такива, които са в ротация. Но всъщност ще преосмисля и тази подредба, тъй като постоянно бъркам и в шкафовете, а тези отвън не са непременно най-ползваните за сезона. Бях се зарекла, че ако не влезе всичко е шкафа, ще разчиствам и съм много горда, че успях най-после да отделя тези, от които наистина нямам нужда/няма да нося/не ми харесват. Изпаднах в чуденка само за Precious Oud Van Cleef & Arples. Бях убедена, че не ми допада и в началото има нещо почти камфорно и доста неприятно, но в драйдауна пък има нещо от Черната орхидея, което понякога много ми харесва да усещам. Като е по-мек и подсладен от Орхидеята... Може би ще си отлея мъничко и ще го пусна и него да лети някъде другаде...
Скрит текст:

Ето така изглежда актуалната установка:

Това е витрината в цял ръст:

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 18:41 от tuali

# 664
На мен Слонът на Кензо има нещо канелено, същото улавям и в "Мулен Руж", но последният е изявено червилен аромат.

# 665
tuali, добре си го нагъчкала, честито! Flowers Hibiscus
Аз, ако направя такова нещо, няма да мога и пред себе си да оправдая каквато и да било покупка! Joy
Захванала съм се да разчиствам мостри и отливки, даже изпръсках една и съм преполовила втора!
Разнасям La Tulipe Byredo, благодаря на дамата, която ме запозна с него. Flowers Cherry Blossom
Според мм това трябва обезателно да е следващата ми покупка, а това е нещо, което много рядко чувам!
Пробвала съм всички люлякови аромати, които съм открила за тест и не мога да нося нито един от тях, а тук неочаквано, вместо лале, открих най - нежния цвят от бял люляк набран в дъжд.
Приятен за носене, изключително фин и женствен аромат.

# 666
tuali, добре си го нагъчкала, честито! Flowers Hibiscus
Аз, ако направя такова нещо, няма да мога и пред себе си да оправдая каквато и да било покупка! Joy
Захванала съм се да разчиствам мостри и отливки, даже изпръсках една и съм преполовила втора!
Разнасям La Tulipe Byredo, благодаря на дамата, която ме запозна с него. Flowers Cherry Blossom
Според мм това трябва обезателно да е следващата ми покупка, а това е нещо, което много рядко чувам!
Пробвала съм всички люлякови аромати, които съм открила за тест и не мога да нося нито един от тях, а тук неочаквано, вместо лале, открих най - нежния цвят от бял люляк набран в дъжд.
Приятен за носене, изключително фин и женствен аромат.

Хаха, как мина от спирачки на покупки към следващата покупка La Tulipe, харесах този преход! 😂 Но само бих те подкрепила, прекрасен е! ❤️ (и той е в леговището скътан и редовно ползван). Ама наистина доста отрезвяващо ми подейства подредбата, но съм горда, че отстраних двайсетина, към които съм безразлична вече.

# 667
Здравейте, момичета. Имам нужда от съвет за аромат за абитуриентки. Мисля за Бушерон куатре или Мошино Той? Приемам и други идеи.
Зависи какъв е бюджета и какво харесва абитуриентката. Навремето за бала ми подариха Жадор и бях на седмото небе, но майка ми знаеше че обичам слънчеви,  цветни композиции. Дядо ми от друга страна за 18-ия ми рд донесе Хипнотик пойзън. С тогавашния ми детски акъл изобщо не го оцених, ползвах го за ароматизатор. 😳Сега някой да ми го беше подарил, ехх... За абитуриентка първото, което ми дойде на ум е Miss Dior Blooming bouquet. Иначе цялата серия на Бушерон куатре е много подходяща за повода.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 11:05 от Atamagaokashii

# 668
Кажете ми дали парфюмите от "Елитис" са истински? Thinking Сравних с "Дъглас", цените са доста надолу, но съм подозрителна. Защо е така? Thinking

# 669
  • Стара Загора
Ако намерите за проба, вижте Shiseido Everbloom Ginza Flower.

# 670
  • Пловдив
Може ли мнение за този мъжки Джими Чу...https://www.parfimo.bg/jimmy-choo-urban-hero-eau-de-parfum-za-maje-50-ml/

# 671
Ако намерите за проба, вижте Shiseido Everbloom Ginza Flower.
Много искам! Притеснява ме гарденията, обаче...усеща ли се силно?

# 672
Привет!
Отдаван не съм писала, но чета редовно. Не всичко, пряката реч подминавам. Wink

И от вратата за краката.

Да се яви Ковачева пред строя за да бъде звучно нацелувана и нагушакана! Никакви епидемични мерки не мож ме спрат! Hug Heart
За пореден път успя да ме влюби в парфюм, който бях отписала като непоносим и несъвместим с мен!
В миналата тема мисля, Ковачева разказа за начина по който се е влюбила в един парфюм. Така както само тя умее - вълшебно!
През нощта сънувах цял филм по въпросната случка. Blush
Представете си култовият кадър от  филм "Закуска в Тифани" В случая, магазинът е за парфюми.

Стоя пред лъскава витрина на парфюмериен магазин. Магазин като от приказките - подобен не съществува. Блестящ с богато и разкошно аранжирани витрини и притегателен като магнит. Стоя там пред входа му като парализирана и не смя да вляза за да не изчезне видението ми.
Покрай мен минава висока, тъмнокоса елегантна дама/Ковачева и влиза вътре. Видях я само в гръб докато влизаше.
Аз все не се решавам да вляза и докато се двоумя да тръгна или да вляза, дамата/Ковачева излиза. За миг застава на вратата, и отваря току-що купената лъскава кутийка, изважда парфюм, пръска два пъти, усмихва ми се и ме подминава. Не успявам да видя кой е парфюма, но в момента, в който ме отмина, подушвам аромата носещ се от нея. Помаем дълбоко въздух за да събера колкото мога повече от аромата... и забравям да издишам. Неземно, нереално  и несравнимо ухание, което друг път не съм помирисвала.
Нахлувам в магазина и изстрелвам като картечница:
 - Кай парфюм купи жената, която преди малко излезе!?
Момичето се обръща ококорено и ми подава една кристална звездичка. Протягам ръце да я взема....и се събудих. Weary Както винаги се случва, на най-вълнуващото място и в най-неподходящият момент.
Стиснах очи за да го продължа да сънувам поне още мъничко, но не ми се получи номера. Дишах като риба на сухо в леглото, явно наистина не бях издишвала дълго време. Simple Smile
А парфюмът!? Парфюмът беше - Thierry Mugler Angel.
На сутринта отидох до най-близкият парфюмериен магазин, тествах го и се влюбих. Ей така, като с вълшебна пръчица. Бам! И честито - ти вече обичаш парфюм, който не си можела да понасяш! RelievedInnocent
Още не мога да повярвам каква метаморфоза преживях и как се случи, но ето, случи се. Този парфюм предизвикваше у мен буквално позиви! Беше най-кошмарният ми кошмар и каква стана тя!?
Любов!
Късна, неочаквана, рязка, страстна, взаимна и изпепеляваща - Любов, бе! Те това е Любов! Relieved
JoyHeart EyesSunglasses
Купих си бутилката от 25 мл. Толкова ми е красива! Като коледна играчка. Heart Eyes С два фъса съм в Рая сред ангели и херувими, които ухаят на бебета. Relieved С нищо земно не мога да сравня аромата, който след химията с кожата ми достига до носа. За да намеря някакви сравнения трябва да ги търся най-малко на 20000 м. над земята. Nature DashNature Cloud С повече от три фъса започват да прииждат и дяволчетата, та внимавам. Smiling Imp
Уж кратко и пак отплеснах....Blush
Ковачева, прекраснице!
Благодаря!  Hug

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 19:38 от Sysly

# 673
Здравейте. Имам нужда от съвет и затова се включвам. Моля да ми препоръчате изискан и класен аромат. Дори да е по-скъп. Търся 30 или 50 мл до към 150лв.
Само да не е la vie est belle, good girl, alien или mon guerlain.
Нищо от новите аромати не ми допада.

Заглеждам light blue intense d&g но още не съм сигурна дали искам да мириша на медикс с момина сълза за почистване на прозорци, малко така ми мирише.
Заглеждам musk 12 kayali. Но ще е на сляпо.
От нарцисо заглеждам Narciso L'eau. Харесвам Musc Noir, но е доста сладък.
Заглеждам и infusion diris 2015 на Прада. Но и там би било на сляпо. Имала съм ирисов боди мист на bbw Lovely dreamer и ми допадна ириса.
Чузя се дали да не взема зеления шанс на Шанел. Или о тандра розовият, но мисля че розовият беше малко сладък и миришеши на парфюм за тийнове.
Хареса ми по състав и Emozione Salvatore Ferragamo.

Не харесвам и либре и блак опиум.
Малко ми допадна олимпеата на пако рабан.
Изобщо се изгубих в толкова голям избор.
Падам си по нежни аромати в светли шишенца, мускус и цветя, бергамот.
Емоционе е пудрен, много красив аромат. Спрян е от производство, тъй че ако го намерите, грабвайте, скоро няма да може да се открие. Същата красива, трудно откриваема пудра от лилави цветя е Булгари пур фам. Други цветни класики са Жадор, Диорисимо, Идил на Герлен, Идил о сюблим, Май Бърбъри и т.н.

# 674
От кога е спрян?? Ужас.
Много е хубав той, пудрено-червилен-ирисов и  велурена подложка. Не е за мен, но за майка ми беше добро попадение.

Общи условия

Активация на акаунт