Парфюмни размисли и страсти (май 2021 г.) - 260

• 69 821
  • 828
  •   1
Отговори
# 735
По повод наскоро коментираните новоизлезли аромати с пачули на Bvlgari и Guerlain, днес бях в Сердика по съвсем друга линия ( това да намериш лаптоп с нормален, не екстра, размер на стрелките е пълен мит! Sad ) и нарочно пробвах паралелно двата.
Patchouli Ardent Guerlain има нещо кисело и пелиново, поне според моите усещания. Замислих се дали това не идва от смокинята, но всички аромати с тази нота, които съм мирисала до момента, имат по-скоро млечно и креместо усещане. Вероятно е комбинацията от няколко.. но е крайно отблъскваща лично за мен.  Пореден тест е това и е поредното твърдо не. Крайно не ми харесва. Твърде жалко, защото имах големи надежди за него в мига, в който видях, че е лансиран такъв аромат. Освен това, не го усещам вече, а са минали не повече от два часа.

Patchouli Tentation Bvlgari е пачули.. без пачули😂 при мен е силно синтетичен муск и праскови в началото. Категорично не ми харесва. Да не говорим, че за мен там пачули просто няма. Жалко за красивата бутилка...Според мен е крайно обикновен и с нищо незабележим и неизпъкващ аромат. Лично аз не знам къде бих го носила. Дори в леглото не бих си го слагала за сън, понеже този муск е крайно изкуствен в първия час и откровено ме напряга.

Пробвах и Or de Calambac Chopard. Много е добър според мен и той. Аз съм заклет фен на Agar Royal от линията. Все още не съм сигурна дали си заслужава безумната сума (по-скоро не). Но и Or de Calambac е страхотно направен. Въобще, синята серия на Chopard май е крайно добро попадение за мен. По-нататък ще тестеам и останалите два.

Попитах за новия Amethys Haze CH. Нямат го все още и не знаеха кога ще е наличен.

И за финал, реших да си насиля късмета с жасмина, който до вчера силно избягвах, и пробвах прословутия (или не) Lush Lust. Това е категорично НЕ за мен. Рядко ми се случа да искам да премахна моментално парфюм, но тук точно това стана. Добре, че поне почти успях, защото обикновено, по закона на Мърфи, това, което най не се харесва, се задържа най-дълго. Предполагам, че имам някаква скрита неприязън към иланг-иланг. Вече няколко парфюма, имащи го в състава си, са тотално непосилни за мен.

Надявам се да не съм обидила никого с коментарите си Simple Smile приятен уикенд на всички!

А, да. Щях да забравя. Убедих се, че искам Promise Frederic Malle. Просто е... близо до съвършенството за мен.

***Довабка***
Azzaro Wanted Girl by Night го няма никъде също Sad много, много исках да го пробвам. Ако някой знае къде в София е наличен за тест, моля да сподели Simple Smile

Последна редакция: сб, 29 май 2021, 19:22 от Jollie

# 736
"Долче и Габана" също имат парфюм с божури. Виолетово флаконче като цвете.

# 737
Привет!
От няколко дни все не ми остава време да се похваля с новата придобивка.

Приказка е , променя се в топлото време и от по-цветен отива в посока Neroli Portofino / в тая посока , а не клонинг / .
Днес от бързаме за работа хукнах без парфюм , добре че в чантата имам виалче от новия Люляков A drop..
ЛМ пробва новия  La Vie Soleil и заключи , че моите парфюми са по - хубави и понякога щял да си пръскат моя.Аз обаче не съм очарована да се лее кокосов парфюм от него на талази.. Бях му дала виалчета на Felino Carner Barcelona и Pure XS night.Каза , че мирише на пушек и сажди..Grinning

# 738

А, да. Щях да забравя. Убедих се, че искам Promise Frederic Malle. Просто е... близо до съвършенството за мен.
Добре дошла в клуба Wink
Не съм си го пръскала отдавна, мисля че това топло време не му подхожда. Но ме подсети за аромата и странната му красота Hug

# 739
  • София
Мда, и аз съм си прибрала Promise за по-студените месеци Stuck Out Tongue Winking Eye

# 740
  • The Evergreen State
След дълго време прекарано вкъщи ми беше особено приятно да отида на салон. Нали знаете тези прекрасно ухаещи - гъсто и плътно бадемово-ванилено, професионални шампоани/балсами/стилизиращи продукти за коса които ползват в салоните. Чак не ми се искаше да си измия косата в къщи. (Продуктите им са корейски, професионални са но можеш да си купиш и аз планирах на излизане да взема но се заприказвах и забравих).

Та някак подсъзнателно след това посегнах към Elie Saab Girl Of Now и буквално преоткрих този парфюм. Не мога да му се нарадвам и вече няколко дни съм само с него, след като дълго време беше позабравен в шкафчето ми.
Благодарности на Ralitsa която преди време ми подшушна за този парфюм да го запазя (поръчах го без да го познавам и се колебаех за него) и сега се наслаждавам на тази гъста амброво, ядково, дървесно цветна прелест.

Последна редакция: сб, 29 май 2021, 23:13 от Athena

# 741
Все се каня да отида да пробвам Promise и не ми остава време.

Днес успях да се добера до мостра Heart на нещо, което ми беше любопитно от много време и едва не поръчах на сляпо.
Chypre Mousse на Oriza Legrand - лелеее, каква беля щях да свърша!
 От прочетените отзиви бях решила, че това е артистичен зелен парфюм с мистериозна и интригуваща нотка на гъби в състава,  но за моя изненада се оказа, че ми мирише на някаква авангардна глазура за торта, направена от хлорофил и горчив черен шоколад.
Доста плътен и не особено приятен.
Не знам дали само при мен така се развива, но ходих на кафе при приятелка, която попитах какво мисли. Щом разбра, че е само мостра, каза, че най - добре би било да го измия и да го забравим бързо и двете!

Нося Ani често и като ви чета, явно и той е капризен и се представя различно при всеки.
При слънчево време на мен ми мирише на разтопен сладолед с фунийката му, понякога на кейк с боровинки, а в хладно време на фреш от ябълки, джинджифил и мента с  топка сладолед.
Ванилията му е уж линейна, но с добавена млечна сметана и с различни нюанси при всяка температура.
Нямам много голям опит с ванилови аромати, но този ми е от любимите.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 00:12 от silver pearl

# 742
Athena, удобно ли е да кажеш за кой фризьорски салон говориш - трябва ми и добър фризьор, и добър шампоан, а ароматът на бадем обожавам... ако не трябва тук, на лични?

# 743
  • The Evergreen State
Lorelada с удоволствие бих споделила но не живея в България (обикновен салон е и е близо до вкъщи), имах предвид че професионалните продукти в салоните винаги са с тези силни наситени страхотни ухания (предполагам че е така навсякъде по света). Обикновено не ги продават по магазините но можеш да си ги купиш от фризьорския салон. Girl of now се разкри като естествено продължение на спа-настроението в което изпаднах. Добре би се вписал и Dolce & Gabbana The One или който и да е подобен гъст наситен златен нектар.

# 744
  • Истанбул
Като споменахте за фризьорски салони и парфюми веднага си спомних как направих моментално асоциация между Алшими на Роша и и аромата на лака за коса,който използваха във фризьорския салон.Майка ми всеки петък или за случай ходеше да си прави косата-ролки,каска,тупиране ,сресване и лак за фиксиране.😏Точно последният продукт- лака го свързвам винаги с парфюма на Роша.

# 745
Благодаря ви за отговорите момичета за хубав парфюм с аромат на божур.❤ Лесно откривам за покупка само Aqua Di Parma Peonia Nobile и D&G Dolce Peony. Ще се почудя между тях.

# 746
Много е хубаво да преоткриеш нещо недооценено в колекцията. Така стана при мен тези дни с Si Fiori, който стоя почти неизползван доста време и покрай един лосион, реших да го комбинирам с парфюма и се удивих, колко хубав е в това време на годината.
Girl of Now го оцених тази зима, но вече го бях дала на майка ми, а тя с половин уста ми каза, че ако искам да ми го върне и сърце не ми даде Simple Smile . Ще си взема едно малко бутилчице другата зима.
Аз така и не си поръчах новия LVEB и ми е мъка малко, но искам да си използвам наличните красоти. Това лято ще наблегна на Girl of Now Forever, новия Angel със смокинята и In love Again YSL и още обмислям пинаколадения Angel. Имам и други за доизпръскване.

# 747
Athena Hug, мн се радвам, че хареса Girl Of Now, да ти е прекрасно в парфюмния му облак. В парфюмите на Elie Saab има интересни пластове, които се развиват различно, с продължителен  шлейф са и направени от големи парфюмеристи.
Miyako беше качила една статия https://nstperfume.com/2007/10/19/becoming-a-perfumista/  за фазите през които се преминава. Ще си позволя да я кача още веднъж (Miyako, нали може Heart), че голямо търсене падна и успях да я намеря. Аз определено съм между фаза 3 и 4, няма спасение за мен - сънувам парфюми, мечтая за парфюми, купувам парфюми, да изляза два поредни дни с един и същ парфюм е все едно да облека два поредни дни една и съща рокля. Може да ползвате Гугъл Преводача.
Днес ми се носи аромат на липа и ще бъда с L'Artisan Parfumeur La Chasse aux Papillons Extreme.

# 748
Лори, професионални серии се продават и извън салоните. Пробвай с Kérastase, L’Oréal Professionnel, Moroccanoil. Стефан са нелоши салони фризьорски, Salon Inspire - Paradise.

Да не съм офтопик, вчера носих цял ден Mon Guerlain Florale Guerlain. Е, разкошна конфитюрено-флорална сладост. Страшно добре стои в това полутопло време и с рокля.

# 749

Общи условия

Активация на акаунт