Лидл 151 - Майска разцъфтяваща

  • 130 468
  • 2 480
  •   1
Отговори
# 2 265
  • Мнения: 35 645
Да, но с обезкостен бут става в пъти по-вкусно.
Така е ама рядко намирам в квартала, за това и с бяло месо го правя честно

# 2 266
  • Варна
  • Мнения: 11 353
И масълце сложи.
Уф, филе...хич не го любя.

Взех тази луканка, понеже нямаше от зелената. Харесва ми, беше намалена вчера. Има натриев нитрит, ама ми е вкусна. Синко я одобри.





И ММ купи такава луканка.
Като видях цената на кг и ми прималя Joy
Не сме я опитали още. Дано да ми хареса, че има да му мърморя на главата 🤣🤣

# 2 267
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Бяло пилешко правя с броколи и сметана. Нарязвам филето на хапки, запържвам леко, колкото да хване коричка. Добавям 2 пакета замразено броколи и оставям да се задуши. Като поомекне малко броколито, слагам подправки - сол и черен пипер и наливам 1 кутийка сметана 30 % или 1/2 от 36 %. Като заври сметаната, изключвам котлона. Става много вкусно и месото не е сухо.

# 2 268
  • Мнения: 10 760
Да, но с обезкостен бут става в пъти по-вкусно.

И за мен е така. Филето не мога да го преглътна направо.
Вчера напазарувах, днес ще пропущя.

# 2 269
  • Мнения: 76 332
И масълце сложи.
Уф, филе...хич не го любя.

Взех тази луканка, понеже нямаше от зелената. Харесва ми, беше намалена вчера. Има натриев нитрит, ама ми е вкусна. Синко я одобри.





И ММ купи такава луканка.
Като видях цената на кг и ми прималя Joy
Не сме я опитали още. Дано да ми хареса, че има да му мърморя на главата 🤣🤣

Излезе около 5 лева тази. Даже е по-евтина от тази със зеления етикет...тя е над 5 лв..5.60 нещо парчето.

# 2 270
  • Варна
  • Мнения: 25 848
Тези слънцезащитни кремове в зелени опаковки навсякъде ли ги има? Днес минах покрай нашия Лидл, само оранжеви имаше. През седмицата пак беше така. На друго място ли стоят или просто при нас ги няма?

# 2 271
  • Мнения: 76 332
Отделно стоят. В средата на магазина бяха при нас.

# 2 272
  • Варна
  • Мнения: 25 848
Оф, благодарско, ще търся в понеделник. Ама защо трябва да са разхвърляни на сто места, егати...

# 2 273
  • Мнения: 11 784
В София Младост 2 слънцезащитните със зелени етикети са в близост до тези от асортимента- но на рафтовете със седмични промоции, срещу хладилниците с месото, а другите са ги сложили странично, пред тях . На етикетите на зелените пише “само сега” - т.е. колкото има, толкова ще са. Направи ми впечатление, че са и за португалския пазар (съдейки по опаковката, то вярно че няма място за повече от два езика, но все пак..)

Последна редакция: сб, 29 май 2021, 12:40 от fenyx

# 2 274
  • Мнения: 76 332
Е, що....да купиш и друго.

На касите бяха на Сиен и Нивея. Тия зелените там навътре, до фризера с месо, където има и други брошурени неща като зехтина, маслините каламата в буркан. Там.

# 2 275
  • Варна
  • Мнения: 25 848
При нас и на оранжевите пише "Само сега", вероятно защото са сезонни все пак, а не целогодишно в асортимента.

# 2 276
  • Sofia
  • Мнения: 22 650
Да, но с обезкостен бут става в пъти по-вкусно.
Да, в месото на бутчетата има повече вкус, но и гърдите добре подправени и сготвени са толкова вкусни. Та у нас няма предпочитания - и двете харесваме.
Гърдите нарязани на хапки - готвя на силен огън и за 1-2 мин. - така се запчетва месото и има вкусна коричка и крехка и сочна вътръшност. Изваждам го и не го готвя с другите продукти, добавям го накрая за секудни.
Или целите гърди пека  около 3 мин. на страна и вътрешността остава леко розова и сочна.

# 2 277
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 795
Въпрос на вкус е, разбира се, но приготвено добре, пилешкото филе е страхотно. Аз купувам много, всички го обичаме. Особено XXL тарелка като пуснат, си зареждам и в камерата. От супи до обикновени пържоли, за всичко го ползвам.

# 2 278
  • Асеновград
  • Мнения: 4 129
Сандалите не са точно моделите от предишната година. Сложили са им някакви регулируеми ластици, но при положение, че платката под ластика не се разтяга и е зашита не виждам какво точно има да се регулира на ластиците, те не могат да направят обувката по-хлабава или стегната. И ми се струва, че много трудно ще се обуват. Моите са от модел, приличащ на първите, с лепка отгоре и се обуват много трудно, иначе наистина са страхотно удобни. А втория и третия модел дето дори нямат лепка според мен ще се обуват още по-трудно.
Детските са ок, но само до 31-ви номер. И моят син носи едни 2 лета, но минаваме окончателно на декатлонските, и те са много държеливи.
Днес видях на живо сегашните сандали, има такива с ластици, но има и от моя модел от преди две години. Те са велкро залепващо отстрани. Модела е като на детските в сиво и розово. https://www.lidl.bg/p/product-recommendation/detski-sandali-za-momicheta/p55562  Явно имат и останали от предните пускания. Тези с ластика отгоре не ми харесаха, отпред затворени но на петата само с една каишка на глезена .
Аз се надявах да има за ММ подходящи но мъжките бяха разочароващи като модел.

# 2 279
  • Мнения: 2 337
Както казахте, филето е сухо месо, аз препоръчвам на маджичка със сос. Дали ще е сметанов, дали доматен или нещо тип къри - филето е неутрално на вкус и върви с много неща. Важното е да не се преготвя. Запечатването е добър вариант, особено ако се оваля в брашно и подправки. Или направо цяла панировка.

Общи условия

Активация на акаунт