Лидл 151 - Майска разцъфтяваща

• 130 924
  • 2 480
  •   1
Отговори
# 960
Виждала съм и вземала преди време, май в Метро с червена кора- не бяха нищо особено, доколкото помня.

# 961
Сега ги видях, 2.99 лв/кг. В Куба видях какви ли не банани, но не помня червени. Тези нямах време да гледам с какъв произход са, прелетях покрай тях.

# 962
Може даже и лилави да са била като кора, отдавна беше. Знам че не ми се сториха нещо, което да бъде втора и т.н. покупка, но зависи и в какъв вид са ги били докарали преди това. Напоследък в Лидл почнах да вземам от биобананите (за малката каприз), сякаш има разлика във вкуса при тях с обичайните. Но пак зависи, знам че така или иначе ги берат зелени, логично заради транспорта, но някои може би недоузряват добре и после се губи вид и вкус.

# 963
  • София
За червени банани за първи път чувам, но като ходя специално ще ги погледна и ако ми харесат ще купя да ги пробвам.

# 964
Ами Марчева, те за теб са ги пуснали, трябвало да са само сготвени: Smiley
https://www.24chasa.bg/Article/908909

# 965

Сънувах ги тези чаши. Моя приятелка ми ги купи, защото при нас имаше само жълти Simple Smile
Аз минах и взех от чинийте и един миксер с пасатор ( пак за ваканциония ни имот)

# 966
  • Бургас
Влюбих се и аз в светлосините и жълтите от серията - и купички, и чинийки, и чашки, ама... бих хвърчала с тях от дома, та далновидно днес пропускам Лидл, барем свършат до утре и да се съблазнявам излишно Simple Smile

# 967
  • Перник

Сънувах ги тези чаши. Моя приятелка ми ги купи, защото при нас имаше само жълти Simple Smile
Аз минах и взех от чинийте и един миксер с пасатор ( пак за ваканциония ни имот)

Много са готиниии Heart Eyes Аз съм луда на тема чаши, съответно имаме в изобилие. ММ забрани да купувам И тези, но ако са останали до събота... Smiling Imp

# 968
Пак няма провансалска майонеза при нас. Оплаках им се.

Мда...и аз с търсих по поръчка на приятелка. Отговора на служителката : по принцип тук трябва да стои ама я нямаме..

# 969
  • Sofia
За червените банани (купувала съм преди няколко години) съм чувала/чела и двата варианта - "трябвало да се готвят" и "може  и сурови да се ядат".  Не помня аз какво ги правих.
Но за зелените (такъв си е сорта)  знам само едно - че се готвят.

# 970

...............................
В центъра на София, на Раковска. От Славейков тръгвате по южния тротоар (от страната на големия магазин на А1, идиотската ръбеста сграда е на другия тротоар) към завоя (ъгълът с Рачо Димчев), посока Първа градска. Малка фасада без табели, на витрината разни неща изложени. Вътре има няколко вида боб, имаше не много в един кош от смилянския, който е най-едър. Трябва доста да се гледа, за да се уцели магазинчето.
Хм...че това си е мой район, почти всеки ден оттам минавам, а не съм го видяла, много ти благодаря!!
Тогава да наспамя още малко темата. На Неофит Рилски, между Асен и Борис, на северния тротоар има друго магазинче с храни на малки производители. Продават много хубаво пълномаслено кисело мляко с името Билка - краве, овчо и козе.

# 971
  • Мадрид / София
Червени банани имаше веднъж в магазина, дето работя и видях да го хапват суров. От вън кората ми изглежда като попарена от слана ( само така ми изглежда). Не съм ги пробвала, изобщо не налитам на банани.
Зелените платано, има разлика банан и платано по големината и може би вкуса - едни огромни, двойно по-големи от другите, тук ги наричат “мачо” (мъжкар) и могат да се готвят или опържат както картофите се пържат, като се обели кората предварително, но ако се оставят да узреят и се изпържат, са вкусни и сладнят. Стават за гарнитура на месо в добавка с варен ориз.

Платано мачо

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 15:25 от Angela61

# 972
  • Пеликания
Нито вчера нито днес имаше следа от банани. Ама буквално никакви Grinning
Поне си взех няколко намалени пастета от гъши дроб, много се харесват.
Имаше и 3 кутии капсули кафе Лате, но едва ли ще помогне на някой (за Силистра говоря)

# 973
  • София
Ами Марчева, те за теб са ги пуснали, трябвало да са само сготвени: Smiley
https://www.24chasa.bg/Article/908909
Сладурка, ми.....май ги пропускам , но благодаря за информацията, прочетох я и ми беше интересно.

........................
Тогава да наспамя още малко темата. На Неофит Рилски, между Асен и Борис, на северния тротоар има друго магазинче с храни на малки производители. Продават много хубаво пълномаслено кисело мляко с името Билка - краве, овчо и козе.
Говори ми, говори ми, аз съм си по млякото и всякакви млечни, май на кисело мляко основно живея, ще го посетя задължително, благодаря!

# 974
Поредното безобразие от Лидл, обиколих няколко магазина и никъде го нямаше сиренето Родна стряха с купони.

Говорих с управител имало 36 бройки. Нормално е при тази цена да се изчерпа още сутринта.

Знаят, че няма да задоволят търсенето с толкова малко зареждане.

Някой подавал ли е жалба до КЗП за заблуждаваща реклама  и неналични промоционални стоки и какъв е бил резултата.

Общи условия

Активация на акаунт