Лидл 151 - Майска разцъфтяваща

• 130 924
  • 2 480
  •   1
Отговори
# 945
  • София

...............................
В центъра на София, на Раковска. От Славейков тръгвате по южния тротоар (от страната на големия магазин на А1, идиотската ръбеста сграда е на другия тротоар) към завоя (ъгълът с Рачо Димчев), посока Първа градска. Малка фасада без табели, на витрината разни неща изложени. Вътре има няколко вида боб, имаше не много в един кош от смилянския, който е най-едър. Трябва доста да се гледа, за да се уцели магазинчето.
Хм...че това си е мой район, почти всеки ден оттам минавам, а не съм го видяла, много ти благодаря!!

# 946
  • София
Скрит текст:
Плочата за пица пускана ли е и друг път ? Отдавна търся - тази е на много изгодна цена / то направо двете ми иде да грабна /
Имаше я преди няколко седмици в К. Кръглата. За барбекю не сме я ползвали досега, но във фурната наистина за пица и хляб е супер.
Цената беше 4.99
Получава ли се тестото на пицата като такова от пицария - като печена в пещ?
 Или това може да се постигне и със съд на Lava, Nad_tab ? Впрочем, на теб благодаря,
Скрит текст:
че преди време ми обърна внимание на лимоновия сок за приготвяне на домашна млечна майонеза, вчера успешно приготвих и се справих с 1:1 мляко/олио и стана с много добра гъстота, с турбо скорост на пасатора.
Радвам се, че помогнах и аз я правя 1/1 майонезата, а за гъстота освен лимона, пасатора е жизненоважен Wink

За пицата, уникална маргарита правя, точно с чугуна на Лава, 30мин. оставям фурната на 300С и след това пицата е готова за 3мин. На плочата от лидл, не се получава така добре.

От днешната седмица, пробвахме портото, никак не е лошо, отворихме и едно в ниския ценови клас, но 2 пъти по скъпо от Лидълското да сравним, оказа се достоен съперник.
https://www.sid-shop.com/products/grahams-fine-tawny-port-symington/

# 947
Благодаря за интересната информация,  Мишка. Simple Smile А дали няма как да се появят по малко бройки от предишни пускания на подобни продукти, останали в складовете тук в страната? Има хора като мен, които не държат непременно нещата да са от най-новото пускане.  Например тези дни открих чудна дрешка от януари 2020 г., може би при разчистване/преподреждане на склад са я извадили. Това като временно решение, докато влязат в коловози нещата отново. Simple Smile

# 948
  • София
...
............
От днешната седмица, пробвахме портото, никак не е лошо, отворихме и едно уж по-добро да ги сравним оказа се достоен съперник.
Хубаво  че сподели, порто много харесвам и определено ще купя, а ако не ми хареса винаги мога да го ползвам за готвене.

# 949
Благодаря , Nad_tab 🌸, чугунените Lava и без това ги заглеждам от известно време, само размер подходящ да намеря.
Видях, че лидълската кръгла поставка за пица е с диаметър 38 см, което също никак не е малко (съвсем малко остава между вратата и дъното на фурната, която имам).

Мишка, +1, тъжа си за спрея с маслиново масло от иберийската седмица, който сега не пуснаха, а имаше преди.

# 950
Пак няма провансалска майонеза при нас. Оплаках им се.

# 951
  • София
...
............
От днешната седмица, пробвахме портото, никак не е лошо, отворихме и едно уж по-добро да ги сравним оказа се достоен съперник.
Хубаво  че сподели, порто много харесвам и определено ще купя, а ако не ми хареса винаги мога да го ползвам за готвене.

Щом харесвате порто, ще ви хареса. Проблема е, че това ни е коледното питие, лятото никак не върви Simple Smile
А да заредя от сега за Коледа ми се струва безумно Mr. Green

# 952
  • София
Аз си купих днес от измивният гел, с манго, много икономичен.
Чудя се на плочата за пица, дали става за чушки и тиквички?

# 953
Сигурно става (добавям след някои разяснения по-долу: стига да е истински камък, че тази май е някаква попиваща керамика). Имам грил -раклет с каменна плоча, даже съм си мислила да пробвам да я слагам във фурната, но за пици е доста малка. На раклета на тази плоча, добре намазана (че да не залепват) съм изпичала тиквички, моркови, лук, гъби, и месца тънки също.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 12:55 от fenyx

# 954
Чугунените отделят желязо, имайте го предвид, ако сте в МП.

# 955
  • Варна
Да отбележа - камъкът за пица и хляб НЕ е чугун. Представете си го като негледжосана керамика. В този смисъл попива всичко в дълбочина, не задържа нищо на повърхността. Демек - няма измиване.
Така че ако ще печете нещо със сокове, преценете възможностите и риска. А загрее ли се до 250-300 С, соковете започват да пушат здраво и в помещението става лисичарник.
Иначе за тестени изделия е супер.
fenyx - това, че е близо до стените на фурната е предимство - няма да се налага да си пъхаш ръцете в горещата фурна. Като отворя вратата на 250С загрята фурна ми се накъдрят миглите от горещината Grinning

# 956
Разбрах много добре, че не е чугун, обмислях алтернативана на Nad_tab, да изясня и аз, че после може наистина някой да не е разбрал сред толкова много постове. Благодаря на всички за разясненията. И вярно, че на камъка може да се разлее нещо ако е твърде сочно, че да не бъде пък попито (което също не е ок), плочата-камък на раклета  има улеи, това не съобразих, интересното, че ми се струва че тя поне не попива, някакъв камък е наистина, а не керамика.

# 957
Чугунените отделят желязо, имайте го предвид, ако сте в МП.
А какво е МП?

# 958
Менопауза вероятно.

Червените банани как са на вкус?

# 959
какви пък са тези червени банани?

Общи условия

Активация на акаунт