Лидл 151 - Майска разцъфтяваща

• 130 460
  • 2 480
  •   1
Отговори
# 120
  • Асеновград
Здравейте, какво правите булгура от арабската седмица? ММ се объркал и мислейки че е кус кус грабнал три кутии защото били на 30%. Пуста лакомия Simple Smile Сега се чудя какво да го правя Simple Smile

# 121
  • София
Пак с масло и сол заливам с вряла вода за 15 мин.

# 122
  • София
pvacheva, така е. Simple Smile Но вкъщи без хляб не сядаме на масата. В квартала всичко е затворено. Утре ще ходя до Лидл за хляб и други неща.

# 123
  • Sofia
Здравейте, какво правите булгура от арабската седмица? ...
https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%91%D1%83%D0%BB%D0%B3%D1%83%D1%80

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 21:11 от Morena

# 124
  • София

Страхотна рецепта! Ще се пробва. Simple Smile

# 125
  • Sofia
https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%90%D1%80%D0%B0%D … D1%85%D0%BD%D1%8F
Благодаря! Редактирах линка, по надолу има още. Simple Smile

# 126
  • София
Донесоха ми този арабския кус кус, но се чудя какво да го правя. Залях го с гореща вода и се получи една безвкусица. Явно трябва да му прибавя нещо, което да му придаде вкус, но се чудя какво. 🤔

# 127
  • София
Агнешко:grinning:

# 128
  • София
https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%90%D1%80%D0%B0%D … D1%85%D0%BD%D1%8F
Благодаря! Редактирах линка, по надолу има още. Simple Smile

Видях и другите рецепти! Всичките са страхотни!

Чудя се за мелничките с подправки средиземноморски вкус дали да взема.

# 129
  • Sofia
Донесоха ми този арабския кус кус, но се чудя какво да го правя. Залях го с гореща вода и се получи една безвкусица. Явно трябва да му прибавя нещо, което да му придаде вкус, но се чудя какво. 🤔
Линка, който дадох за булгура става със същия успех и за арабския кускус.  
    Аз ги ползвам (арабския ксукус и булгура) по предназначение не ги побългарявам.
С масло и сирене и от сорта си ям европейския кускус, както него няма да ползвам на мястото на арабския или булгура.   То е като с десетките (или дори повече) видове паста, всеки е подходящ за различен сос.

Аз подправките в мелнички ги разгледах, доста еднакъв състав имат и не взех. Имам подправките пооотделно (пресни в саксия и сушени), понеже ползвам мнооооого.

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 15:06 от Morena

# 130
Арабският кускус от Лидл готвих като го залях с бульон от приготвяне на телешко месо, в който освен самия телешки бульон бях добавила и малко пиперково и доматено концентрирано пюре (лидълската малка консерва). Така стана като гарнитура - вместо ориз например, за телешкото.

# 131
Ооо, пъпеш и аз трябва да взема. Дано са вкусни

Взимала съм няколко пъти, все безвкусни  някакви зимни модели.

# 132
  • Sofia
Аз пък все вкусни пъпеши взимах, посления пък някакъв Дино (от промоция пак), беше твърде сладък - жесток. Simple Smile

# 133
Здравейте, какво правите булгура от арабската седмица? ММ се объркал и мислейки че е кус кус грабнал три кутии защото били на 30%. Пуста лакомия Simple Smile Сега се чудя какво да го правя Simple Smile
Салата Табуле- с много магданоз( има безчет рецепти в нет-а)- много полезно и вкусно!

# 134
  • Асеновград
Понеже не съм по месата. Набъбналия кус кус, го посолявам, заливам със сока на половин лимон и зехтин. Понякога добавям задушени зеленчуци към него, в други случаи гъби. Вчера добавих нарязани варени яйца. Варианти много. Поразрових се из интернет и набелязах няколко рецепти с булгур, но първо ще пробвам да направя ориза по арабски със стафиди и гъби, като заменя ориза с булгур.

Общи условия

Активация на акаунт