Лидл 151 - Майска разцъфтяваща

• 131 085
  • 2 480
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Аз както нямаше да вземам пижами взех тъмносинята нощница и тъмносинята тениска ХС и сивите къси гащи на кули и велосипеди С. Според мен не са уголемени късите панталонки, напротив, умалени спрямо долнищата поне за мен. Нощницата ХС даже ми е леко широчка, но все пак съм я предвидила ако не за спане, то поне за домашна рокля. То и пижамата също май, нямам навика да спя с панталони, ни къси, ни дълги Laughing

# 736
Кремът Каталан си е чист карамел без карамел, захарта е в отделно пакетче. Гледах му състава - канела нямаше, но пък имаше някакви излишни добавки, които в домашния крем карамел, който е много бърз и елементарен за правене, няма да ги има. Испанският десерт от пекарната пък е кошничка от бутер тесто с крем карамел, който за моя вкус е прекалено сладък. Въобще - десертът един и същ, името му се сменя, пък и върви по различните тематични седмици.

Сивите панталонки много ми харесват и май ще ги извъртя на високи градуси, пък каквото сабя покаже. Smiley За пижама се принудих да ходя да взимам от детските пак, дано не се налага и тях да сменям за размер 152.

# 737
Взех и едни ущипци с кашкавал за вечеря, ама докато се опекоха на грил тигана и кашкавалът изчезна.
Как ги приготвяте вие, за да не изтича тоя кашкавал?

# 738
И все забравям да питам - платнените торбички за плод и зеленчук къде се намират? Търся ги от месеци и все не ги намирам.
Там са, при плодовете и зеленчуците, трудно се виждат. Аз след дълго търсене питах човек от персонала.
Бисквитите Мария има ли ги някъде или и те са отлистени?

# 739
  • Бг-мама
А някой забелязва ли липсата на гръцките питки? При нас ги няма. Вчера и в Пловдив в два магазина търсих и там ги нямаше. Дано да не са ги спрели , че скакалецът ми само от тях яде.

# 740
Забелязах липсата на питките, да.... Поредното, което изчезва...
Краставици- няма. Банани - няма. Майонеза , която е на промоция- няма.
И да питам...аз , че не виждам, не виждам, но каква е идеята артикулите да нямат цена?
Значи, слагам всичко, което ми хареса в количката, отивам до четеца на цена. И той АКО работи ми казва кое колко струва, после връщам това, което не искам и взимам това, което искам.
Скрит текст:

# 741
  • София
Не смогват да сложат постоянно актуализиращи и менящи се цени според мен.

# 742
  • Sofia
Не смогват да сложат постоянно актуализиращи и менящи се цени според мен.
Пък и ПиЗ размествали... и аз не разбирам защо?!

# 743
  • София
И аз напоследък забелязвам често стока без цени.

# 744
Ценовите табели са електронни и се сменят с един уред МДЕ се казва. Същия този уред се използва за поръчките на филиала, поръчване на обикновени ценови табели, отписи и т.н. Понякога не е свободен в момента, за да може да се актуализира ценовата табела веднага след разместването. Да не говорим, че самите ел. ценови табели забиват и се случва да не се актуализират, въпреки че вече си ги обучил с МДЕ.

Разместването на П и З се прави всяка пролет и есен, т. нар. лятна и зимна планограма. Нямам представа каква е причината. Разместваме по същата схема и вината, замразените артикули, месото и охладеното. Последното още не сме го правили тази пролет, надявам се да пропуснем, защото хамалогията е голяма. За зеленчука, 2 човека им трябваха 3 часа, за да го пренаредят по новата планограма.

# 745
  • Бургас
Да изклюкаря последните 5 печеливши:

Изтеглени са последните петима късметлии, които печелят ваучер за пазаруване на стойност 50 лв. от Лидл. Честито на:

Ала-Бала
kelly_m6
brayan__
Verchy
Morenа

# 746
Забърсах едно дълго долнище С размер розовия вариант Simple Smile
 Принципно все още се побирам в с  размер, въпреки 4те качени килограма
В последно време
Таааа с цел да послужи за ориентир-висока съм 163см и тежа 54кг. На мен лично ми е широчко и долнището си е С към М. След пералня и сушилня вероятно ще се свие, материята иначе е страхотна.
 Утре ще ходя да го окомплектовам евентуално с горнище Simple Smile

# 747
Не знам как я мислят тази работа с отлистването, но забелязвам, че редица артикули, които очаквам с нетърпение в тематични седмици, всъщност са постоянен асортимент в Кауфланд..и то на по-ниска цена. Но от сантимент в Лидл пазарувам, дано не тръгват да ме приучават на друго.

# 748
  • София
Кремът Каталан си е чист карамел без карамел, захарта е в отделно пакетче. Гледах му състава - канела нямаше, но пък имаше някакви излишни добавки, които в домашния крем карамел, който е много бърз и елементарен за правене, няма да ги има.
Не би трябвало да е така, едното се приготвя на водна баня и във фурна - крем карамел, а Каталана се приготвя на котлон и трябва да е плътен, много ароматен,  и  не е  стъклен както крем-карамел. По елементарен за направа е Каталана , а и винаги става, при него грешка няма, докато при крем-карамела може да не се опече добре, да има шупли....много са различни, онзи ден пуснах оригинална рецепта на крем Каталана. Взех я от един, който е от най-добрите  световни кулинари - Bruno Albouze - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2021/05/crema-catalana.html

# 749
Да допълня Марчева, че не би следвало да са сходни кремовете. Имах късмет да опитам типична кухня при един отличен шеф в Барселона, та вкусът на този крем още ми е на езика, мммммм. но от промишлен продукт не очаквам нищо, та не бих купила.
Утре ще видим какво ще донесе лудулският урожай

Общи условия

Активация на акаунт