Лидл 151 - Майска разцъфтяваща

  • 130 735
  • 2 480
  •   1
Отговори
# 1 320
  • Мнения: X
Значи аз плочи нямам , екстри таквиз не ползвам, щото не ме бива за нищо, ама ме осени идея, като пишете, та...
Ми що не бръкнете, щипнете и дръпнете  с тези щипки от чушкопека бре. Няма ли да станат , мен ми се струва удачно.

# 1 321
  • Мнения: 3 416
Начи щом толкоз трудно ще се вади таз пица хич няма купя тез плочи.
То аз няма и къде да я прибера. 
В четвъртък съм за лъжица за сладолед и нож за пица и двете джаджи ще ползвам за различни цели . Не знам що бях решила са от понеделник - а плочата от четвъртък .
Нищо чудно да забравя и да остана и без тях.
И друго наистина ли много пушат като се отвори фурната ?

# 1 322
  • Sofia
  • Мнения: 22 652
Аз не виждам нищо трудно (за изваждането на пицата от камъка), само е нещо, което не сме правили.  С проста вилица, може да се издърпа. Пък и една щипка не струва като дъска за пицата.

Дали пуши много... нещо като на въглен (но е нагрят камък де) да капне мазнина.... така си го преставям аз... Ама пък и борд на пицата не е трудно да се направи, та да не капе нищо.
Стига да иска човек - намира начини, като не иска - намира причини.  Simple Smile

Аз пък лъжицата за сладолед съм я пропущила, ще взема да я издиря.

# 1 323
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 337
При нас се появиха гръцките питки за които страдах. Ако има още някой фен , може да провери и при тях.

# 1 324
  • Мнения: 43 852
Сега видях, че голямото масло не е на Пилос, а на Милбона. Някой пробва ли го вече?

# 1 325
  • Мнения: 315
Някой видя ли детските сандали .....

# 1 326
  • Sofia
  • Мнения: 22 652
Аз май ще взема от маслото и веднага ще го опитам. Мога да пиша чак довечера за него (тогава и ще го купя), че съм в движение днес... та ако все пак някой го пробва междувременно...

# 1 327
  • Пловдив
  • Мнения: 144
Някой има ли от металните тигани за котлон, фурна и грил, които са 17лв? Миналата пролет си взех този най-големия обаче нещо не му нацелих технологията и ми ръждяса. А би ми бил много удобен за индукция и после фурна. Ако имате как ги поддържате?

# 1 328
  • Мнения: 10 514
Пиците са сложни за поставяне, не за изваждане...доколкото разбрах и си го представям - едно гънещо се тесто с плънка, която не трябва да изсипваш върху камъка.

От тези железни тигани нямам, но чугунът също е желязо. Трябва сух да бъде, за да не ръждясва, никакво прибиране овлажнен по шкафовете. След това намазване и с някаква мазнина, която ще попие в материала и ще го пази от ръжда. Принципно при изстъргване на ръждата и изпичане на висока температура във фурната би трябвало да се възстановява напълно, нали няма покритие..

# 1 329
  • Sofia
  • Мнения: 22 652
И за поставянето си има улеснение. В крайна сметка, ако това е спирачка за закупуване на плоча/камък…
Скрит текст:
изваждате го (нагрят), пльосвате тестото, подреждате си бързо плънката и връщате всичко във фурната.

# 1 330
  • Мнения: 10 514
Ааа, някои не можем бързо. 😳 А и бързата работа нали беше срам за майстора. 🤪

# 1 331
  • Мнения: 20 942
Я дайте идея или рецепта какво да ги правя тез хрупкави вкусотии, от италианската седмица? Мм иска някакъв сладкиш, върти ми се в главата нещо с маскарпоне, сметана 🤔
Скрит текст:

# 1 332
  • Перник
  • Мнения: 5 075
Я дайте идея или рецепта какво да ги правя тез хрупкави вкусотии, от италианската седмица? Мм иска някакъв сладкиш, върти ми се в главата нещо с маскарпоне, сметана 🤔
Скрит текст:

Ние си ги ядем така Grinning Но може би някакво подобие на тирамису може да се направи с тях Thinking

# 1 333
  • Мнения: 20 942
Да, и на мен нещо такова ми се върти в главата, даже си намерих рецепта в блога на Марчева.

# 1 334
  • Мнения: 9 601
Я дайте идея или рецепта какво да ги правя тез хрупкави вкусотии, от италианската седмица? Мм иска някакъв сладкиш, върти ми се в главата нещо с маскарпоне, сметана 🤔
Скрит текст:

те са разкошни така, мисля на десерт само щеги развалите.

Общи условия

Активация на акаунт