Лидл 151 - Майска разцъфтяваща

• 130 771
  • 2 480
  •   1
Отговори
# 1 305
Горчицата:
Продукти за 720 мл буркан (от големите с капачки на винт)
100 гр синап на зърна (бял, черен или смесен). Черният се продава по аптеките, бял и черен се намира в някои магазини за подправки. Трябва да е пресен. Аз правя по равно от бял и черен, накиснат и после във високоскоростен блендер.
Ябълков или винен оцет (аз ползвам био ябълков на Лилд), по желание и бяло вино или бира, може и малко балсамов оцет.
Сол на вкус.
Олио или екстра върджин зехтин.
Необходими уреди - кафемелачка и миксер (ако искате много ситно смляна горчица без парченца семена), блендер (по-добре висоооборотен) или пасатор. Аз ползвам  високооборотен блендер.
Технологията:
Ако ползвате кафемелачка, смилате ситно семената синап. Ако ще ползвате блендер или пасатор, той се използва по-късно.
Зрънцата или смления синап се накисват в оцет за поне 24 часа, периодично се проверява и ако са попили всичкия оцет, се добавя още малко, но се внимава ако е смлян синапа, да не стане течно.
След ден, по-добре два, се прави самата горчица. Ако не е смлян синапът, се смила в блендер или с пасатор. Става много гъсто.
Добавя се сол на вкус и след това или в блендера или с миксер се бърка, като се добавя олио / зехтин по малко, заедно с още оцет / бира /бяло вино. Така докато се докара до добра гъстота. След като постои в хладилника, ще се сгъсти още малко.
По желание може да се добавят и подправки, но аз предпочитам вкуса на автентичната горчица.
Така приготвена, трае с месеци в хладилника, просто намалява лютивината, която в началото е много силна. Черният синап е по-остър, белият по-мек.
Няма химия, няма добавени Е-та и консерванти (както синапът, така и оцетът и солта са качествени консерванти). И излиза по-евтино от боклуците, които ни продават.
Времето, което трябва да отделите за буркан горчица, е най-много 10 минути. Извън технологичното време за киснене.

# 1 306
Днес отивам да пазарувам в кварталния Лидл - паднала бомба. Толкова празни рафтове не бях виждала. Липсваха цели серии продукти с основни храни. Часът 10:30.
Все пак малко чедър по кило имаше останал, като утеха.

# 1 307
Днес ходих до Метро, към края на седмицата ще мина и през Лидл. Вижте какво видях на двойна цена:

# 1 308
Скоро бяхте оплювали лещата на рс. Сготвих, перфектна стана. Чудесно сварена и мн вкусна.

# 1 309
  • Somewhere far away
нали уж има промоция на Кампари ? еми в моя лидл нямаше нищо такова. Та освен че не запука дъжд не взех за каквото отидох, но взех си от Puff pastry  бутертесто, въпреки че не са с най- читав състав има палмово масло, но са ми много вкусни.  уж е на  промоция но не беше, аз ли не съм разбрала нещо пак , какво ли но си е на цена 1,99

# 1 310
Каймата на Лидьл Стара планина хубава ли е?

# 1 311
  • Бг-мама
нали уж има промоция на Кампари ? еми в моя лидл нямаше нищо такова. Та освен че не запука дъжд не взех за каквото отидох, но взех си от Puff pastry  бутертесто, въпреки че не са с най- читав състав има палмово масло, но са ми много вкусни.  уж е на  промоция но не беше, аз ли не съм разбрала нещо пак , какво ли но си е на цена 1,99

Гледайте хубаво брошурата. Тестото е от петък.

# 1 312
Скрит текст:
Аз да питам има ли горчица без захар в състава си? Ако може и една снимчица за да ми я покажете.

[/spoiker]
Тенкю, аз точно за предлагаща се в Лидл питам. Не написах Лидл ,защото в темата на магазина пиша,но малко двусмислено ми се е получило питането

# 1 313
  • Sofia
За мен си беше ясно отвсякъде.  Simple Smile

# 1 314
Каймата на Лидьл Стара планина хубава ли е?
Да, аз редовно купувам и ни харесва.

# 1 315
Аз пък да се оплача , че никое ит сирената миналата седмица не успях да взема. Все нямаше. 😒 Много се ядосах! Но пък се заредих с боза 😂

Голямата ролка кухненска хартия Флоралис изобщо не ни хареса. Има нещо променено в нея-тънка е, не е перфорирана изцяло и трудно се къса.

# 1 316
Днес ходих до Метро, към края на седмицата ще мина и през Лидл. Вижте какво видях на двойна цена:

Там по е го има..при нас- не

# 1 317
Да знаете преди нямаше ли комплект за Аперол шприц / аперол и просеко в една опаковка / кашонче /?
Това сега е само аперол и чаша нали ?
Голямата ролка кухненска хартия на Флоралис купих преди месец - къса се на ивици - мека е и докосна ли я с мокра ръка ... Не такава каквато беше .

# 1 318
  • Пловдив
Днес отидох в Лидъл след 19 ч. и бях приятно изненадана от това, че нямаше навалици, малко хора, нямаше и опашки на касите, много спокойно беше пазаруването. Обаче нямаше останал нито един комплект от маринованите пилешки филета на Грил Майстор. Винаги ли се разграбва толкова бързо, утре дали има шанс да го заредят пак?
Взех обаче от XXL седмицата бисквити с корабче с тъмен шоколад, имаше останали от миналата седмица пяни за ръце. Взех и комплекта с две кутии нескафе и чаша.Simple Smile

# 1 319
Някой май търсеше такава дъска.
В Русе в Дружба ги има

Общи условия

Активация на акаунт