Лидл 151 - Майска разцъфтяваща

• 130 659
  • 2 480
  •   1
Отговори
# 1 425
Не знам дали имаше в нашия филиал ХХЛ масло, него изобщо не търсих. Но има вече отново нюрнбергски наденички 😀

# 1 426
Купих си плоча за пица - но имаше само правоъгълни .
И сега прочетох за това как ще натамъня пицата връз нея .
Ако някой има идея - щото и да е с лопатка тя нямали там да се разпадне докато се плъзга се чудя .
Нея се чудя къде ще прибирам / затова и кутията не съм хвърлила още /- та сега остава и една лопата за пица да курдисам в кухнята .
Някой беше споменал  каменна масичка - това тези дето са за цветя ли са
Видях някаква сметана 20 % литър за готвене - тя млечна ли е или от палма / бях си забравила очилата и  ситните буквички не ги виждам добре. /
   Утре ще ходя само за лъжица за сладолед и нож за пица .
Харесаха ми тези железни съдове за грила - очаквах да са по- леки . Може и да са хубави . Интересно дали загарят и лесно ли се мият.
Взех аз плочата и забегнах да не би да купя нещо дето не ми трябва пак.
 Кухненската хартия е повече от отвратителна - а инак миналото лято само нея ползвах.
Яд ме е , че купих от нея ,а не от тази за автомобили или каквото беше там - даже бях взела от нея и се отказах.

# 1 427
  • Sofia
Саня, един по-дебел картон си набави и като поръсиш царевичен грис (ползвам лидълския), тестото се изхлузва много лесно.
Слагаш разточенто тесто върху гриса, хвърляш плънката (нали е предварително приготвена - става бързо) и изхлузваш в/у камъка.  Пробвай да видиш колко е лесно.

# 1 428
В Овча купел 2 от голямото масло има доста.

# 1 429
Трябва да ви кажа,че направих сега малко булгур от оня, не се бях вредила за кус кус, щото някои хора го изкупиха Joy Доста ми допада, като за моя вкус е супер.
Кус кус новия от постоянния асортимент хубав ли е?
Иначе не съм доволна от тестото за сладкиши. Не знам какъв човек трябва да си, да му разбираш на това тесто. Взех, уж многолистно. За да направя милфой с ягоди ( назад имаше рецепта и аз като някоя бременна, да не пропусна). Тестото се оказа бисквитено маслено или нещо подобно, не сладко Simple Smile. От тях има сладко многолистно, абе няколко вида са, които все не уцелвам каквото трябва. Та милфой стана с това....тесто. Не е лошо на вкус, ама...както и да е. Хем си знам да бе купувам от тези изрващения, а само замразеното( което е с нова цена), хем...

# 1 430
А аз не мога да открия многолистното неподсладено тесто, което съм взимала преди и ставаха чудни бутерки. Сега все за сладкиши виждам, да не би вече да няма обикновено бутер тесто?
Също не мога да открия и кафяв ориз, има ли изобщо такъв в Лидл?

# 1 431
Обикновено многолистно единствено замразеното, което е чудно хубаво. Другите са просто отврат. Това не беше многолистно, въпреки надписа.

# 1 432
Саня, един по-дебел картон си набави и като поръсиш царевичен грис (ползвам лидълския), тестото се изхлузва много лесно.
Слагаш разточенто тесто върху гриса, хвърляш плънката (нали е предварително приготвена - става бързо) и изхлузваш в/у камъка.  Пробвай да видиш колко е лесно.

Ще я сефтосам тези дни - то преди малко и аз това мислех - добре не съм изхвърлила кутията на плочата - картона ще пасне идеално.
Инак съм замислила да си поръчам лопа да ми направят - от нещо леко - шперплат например .

Обикновено многолистно единствено замразеното, което е чудно хубаво. Другите са просто отврат. Това не беше многолистно, въпреки надписа.
Както писах преди ден - два - аз не съм доволна от едното дето уж се води маслено тесто. От другото не мисля да вземам . След като си има от охладеното многолистно и то е повече от добро.
А замразеното не харесах . Искам си старото дето се точеше .

# 1 433
Миналият ден ми го изпратиха смях се с глас и се сетих за темата и всички нас маниаците на промоции.
П.с Утре в 8 ще отварям пак магазина Simple Smile))))

# 1 434
Хепи, направи си милфьой с италианските вафли(или там каквото се водят), стана страхотен десерт. Днес ходих до Лидъл за още.
Направих крем с жълтъци и течна сметана, и после го добавих към заквасена сметана. Подредих го - ред вафли, ред крем и малко настърган шоколад, после пак така. Стоя час - час и нещо, и беше моментално изяден. Вафлите не бяха омекнали, още бяха хрупкави. 😋

# 1 435
Хепи, направи си милфьой с италианските вафли(или там каквото се водят), стана страхотен десерт. Днес ходих до Лидъл за още.
Направих крем с жълтъци и течна сметана, и после го добавих към заквасена сметана. Подредих го - ред вафли, ред крем и малко настърган шоколад, после пак така. Стоя час - час и нещо, и беше моментално изяден. Вафлите не бяха омекнали, още бяха хрупкави. 😋
Кремът  с жълтъци и течна сметана минава ли през термична обработка ? Как точно се прави - търся рецепта за подобен за еклери - профитероли

# 1 436
Аз го направих, като затоплих сметаната почти до завиране, и след това я прибавях малко по малко към жълтъците, докато ги разбивах с миксера. После върнах сместа малко на огъня, при непрекъснато разбъркване. Кото се поохлади, разбих заквасената сметана с ванилия, и добавих жълтъчената смес.
Иначе, гледах тези рецепти за крема, но пропуснах захарта и нишестето:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_63.html?m=1

https://recepti.gotvach.bg/r-114253-%D0%9E%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0% … serie)?l=1#prepar

# 1 437
  • Sofia
... Кус кус новия от постоянния асортимент хубав ли е?...
На мен много ми харесва!
Забравих да погледна при маслото.

# 1 438
Да се похваля с масичката за цветя, като беше в брошурата нямаше, вчера ходих и изненадващо се беше появила. Всъщност ММ я забеляза, сетил се че съм я споменала по-рано. Невероятно но факт!  ☜(゚ヮ゚☜)
Скрит текст:
Много ми харесва, макар че крачетата не бяха съвсем равни, но с малко пипване става. Сега ще трябва да си търся голямо растенийце за нея.
Похвалвам и скарите за грил, имам всички видове, много са удобни и се мият лесно Hands Plus1 Комплекта прибори за грил в куфарче имам от подарък, доста са едрогабаритни,  аз предпочитам по-елегантни неща, но ММ върти наденици и хамбургери с тях и е доволен.

# 1 439
  • София
Днес в Перник-изток имаше от двата вида масички за цветя. Доста бройки бяха.

Общи условия

Активация на акаунт