Лидл 151 - Майска разцъфтяваща

  • 130 703
  • 2 480
  •   1
Отговори
# 1 410
  • София
  • Мнения: 3 742
Да, 8 и нещо бяха и при нас вчера. Аз казвам, да не объркаме авторката съвсем Grinning понеже се чудих до последно вчера кои да взема и за това ми е направило впечатление. Simple Smile

# 1 411
  • In transit
  • Мнения: 14 400
Ала Бала говори за замразените бланширани скариди, които бяха без глава, изчистени 2 броя за 10лв миналата седмица, а Десислава е показала охладени бланширани с глава и непочистени.

# 1 412
  • София
  • Мнения: 11 126

Голяма грешка да се махат главите на скаридите. Те са най-вкусни, в Испания ме научиха как се смучат Simple Smile. Черупката се маха, как ги ядете с нея?! Тя изобщо не става за ядене.. Скаридите се приготвям на тиган с малко зехтин, чесън, черен пипер и сол, може и леко люто да се сложи, накрая лимон. Не повече от пет минути им трябва, иначе стават жилави и сухи.

Tова с главите е въпрос на вкус, аз не ги понасям...

Аз също ги готвя без глави, добре измити, задушавам в зехтин малко чесън, добавям скаридите, посолявам, добавям малко бяло вино, накрая преди да ги махна от котлона лимон. Супер бързо и вкусно.

# 1 413
  • София
  • Мнения: 24 727

Голяма грешка да се махат главите на скаридите. Те са най-вкусни, в Испания ме научиха как се смучат Simple Smile. Черупката се маха, как ги ядете с нея?! Тя изобщо не става за ядене.. Скаридите се приготвям на тиган с малко зехтин, чесън, черен пипер и сол, може и леко люто да се сложи, накрая лимон. Не повече от пет минути им трябва, иначе стават жилави и сухи.

Tова с главите е въпрос на вкус, аз не ги понасям...

Аз също ги готвя без глави, добре измити, задушавам в зехтин малко чесън, добавям скаридите, посолявам, добавям малко бяло вино, накрая преди да ги махна от котлона лимон. Супер бързо и вкусно.

И аз така ги правя, но вместо лимон слагам портокал.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 14:40 от Amiamo

# 1 414
  • в кукувиче гнездо
  • Мнения: 3 152

Голяма грешка да се махат главите на скаридите. Те са най-вкусни, в Испания ме научиха как се смучат Simple Smile. Черупката се маха, как ги ядете с нея?! Тя изобщо не става за ядене.. Скаридите се приготвям на тиган с малко зехтин, чесън, черен пипер и сол, може и леко люто да се сложи, накрая лимон. Не повече от пет минути им трябва, иначе стават жилави и сухи.

Tова с главите е въпрос на вкус, аз не ги понасям...

Аз също ги готвя без глави, добре измити, задушавам в зехтин малко чесън, добавям скаридите, посолявам, добавям малко бяло вино, накрая преди да ги махна от котлона лимон. Супер бързо и вкусно.
Ако не се гнусите да пробвате ще разберете, че целия вкус и аромат на скаридите е там. Аз в началото не исках да пробвам, но испанците са толкова нахални, че ме убедиха. И не съжалявам Simple Smile

# 1 415
  • Sofia
  • Мнения: 22 652
Всякакви цитруси отиват на морски продукти, но с портокал - пак е въпрос на вкус, докато лимон и лайм са най- неутрални.

И да пробват пак не всички ще харесат главите на скаридите. Затова писах да ги ползва при готвенето, пък после да се махат.

# 1 416
  • Мнения: 43 848
Момичета, при нас има четки за почистване на грил, които са като бокс. А в брошурата е с дълга права дръжка(която ми се вижда по удобна). Някой ако има от единия вид или от другия, може ли да ги коментира, че да реша дали да купя от "бокса" или да търся от другия модел.

# 1 417
  • Мнения: 2 147
Хартията ,която беше в седмицата с нещата за колата в супер! Дълго парче и не се разпада. Ама дали ще пуснат скоро пак Sad

Няколко Лидъла обиколих за тази хартия. Не успях да купя.  И аз съм в очакване отново да я пуснат. Пяната за тапицерия също.
Момичета, каква е тази хартия? Опишете я, моля ви.. предназначение, цена, снимка евентуално? Мерси. Simple Smile

# 1 418
  • Мнения: 4 820
Четката за грил, която е като бокс е по-удобна за мен.

# 1 419
  • Мнения: 76 341
Голяма ролка хартия, като кухненската. Но отвън етикета е нещо с коли авто мото....

# 1 420
  • Мнения: 2 147
Голяма ролка хартия, като кухненската. Но отвън етикета е нещо с коли авто мото....
Мерси, Тете! Открих я в старите брошури и я отбелязах за следващо пускане. Ако някой иска да я види, в брошурата от 5 до 11 април е, стр. 25.

# 1 421
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Имам четката за грил с дългата дръжка. За мен не е удобна. Натискът отива на дръжката и се чисти по-трудно с нея.

# 1 422
  • Мнения: 587
Взех точно тези, които е показала Десислава. 11бр. са в кутия за 5.49лв. , бланширани. Станаха добре. Обаче рецепта, която гледах пишеше да се махнат главите, но за хрущяла, който е върху тялото нищо не пишеше и аз махнах само главите. Явно от готвенето хрущяла не се усещаше твърд, но все пак се усещаше в устата. Пробвахме няколко с него, а другите обелихме. просто не знам, кое е правилно и затова питам.

# 1 423
  • Варна
  • Мнения: 11 353
Оф, тез плачат за пореден имейл от мен. Не че има файда.
Вчера след работа влизам със списък, ами пак половината неща от брошурата ги няма - ни крем сирене ХХЛ, ни голямо масло, ни от сладоледите по 8 бр в кутия.
От скреч картата ми се падна и на мен шоколад със сметана и лешници. Бива ли го барем, че вкъщи отлежават поне 6 различни шоколада в шкафа. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 424
  • Sofia
  • Мнения: 22 652
Взех точно тези, които е показала Десислава. 11бр. са в кутия за 5.49лв. , бланширани. Станаха добре. Обаче рецепта, която гледах пишеше да се махнат главите, но за хрущяла, който е върху тялото нищо не пишеше и аз махнах само главите. Явно от готвенето хрущяла не се усещаше твърд, но все пак се усещаше в устата. Пробвахме няколко с него, а другите обелихме. просто не знам, кое е правилно и затова питам.
Черупката (не хрущял), опашката и главата не се ядат. Може да се обелят преди готвенето, може и след това. Като се отстрани черупката, по дължина на гръбнака се прави плитък разрез и се отстранява червото.
Готви по-кратко (кактописах в предния си пост) следващия път - ще станат значително по-добре.

Ще ходя до Лидл и ще видя как е с маслото при нас.  То като нищо като пишем тук и ни четат сумати народ предполагам,  да е такъв ефектът.  Минава ми през акъла за затворена ФБ гупа.

Общи условия

Активация на акаунт