Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дистанционно обучение за учениците-Teмa 18

 • 7 596
 • 175
 •   3
Отговори
# 75
 • Мнения: 1 060
Poems, не разбрах в коя посока искаш да ни привлечеш вниманието, че са 7 деца, защото другите са болни или в карантина, заради предходното им скитане по хотели, или са само 7, защото останалите са удължили престоя си по хотелите??? Или просто се ядосваш, че заради ПО вие не сте останали още три дни???

# 76
 • Мнения: 2 731
Имаше много почивни дни, през които като правило се правят малко тестове. % обаче не е по-нисък. Следващата нормална работна седмица ще видим реалната картина. Може би ще има и служебно правителство, което ще си поеме задълженията. Лични наблюдения от броя хоспитализирани -вървят нагоре. Имаше някакво утихване между 20.04 и докъм 28-29.04 и след това пак тръгват нагоре. Ще видим.
Моето дете продължава дистанционно, според подаденото заявление в началото на учебната година.

# 77
 • София
 • Мнения: 6 594
Да, така е. Затова казах, че не съм съгласна, че е валидно за всички, и че английският е най-масово застъпен.
Да, при ДО не пише безпричинно думите, и има повече свобода да си разпределя времето.
Т.е., като няма как да го проверят, не работи в час. Хубаво е, че си ОК с това.

Кои са екзотичните езици?

# 78
 • София
 • Мнения: 1 239
Може да са си взели сряда и петък по домашни причини , не е задължително да са болни.

Минавам да кажа, че присъствените днес в нашия клас са 7 деца, толкова с пазенето и мерките - юруш от върлите присъственици по хотели и почивки. Резултатът - ...

# 79
 • Мнения: 14 281
Най вероятно са си удължили почивните дни, в следващата седмица ще разберем действителното положение. Иначе доста хора уж нямат търпение за ПО, но всъщност предпочитат да отидат на почивка Simple Smile

# 80
 • София
 • Мнения: 560
Днес е петък. От понеделник остана ли някой ДО. Тази седмица така или иначе беше излишно за 2 дни.
Да. Едни от най-важните класове - 7 и 8-ми са на ДО до 17.05.

Други ограничения вече няма, останаха няколко ключови випуска да пазят всички от Ковид.

Както вече писах, тези мерки бяха и си останаха политически лост за репресии върху деца и родители.
Никой, никога и никъде не показа сериозно научно изследване, че точно гимназистите са топ, супер заразителите в обществото. И докато те седяха пред екраните, никой друг не се спря да щъка където си поиска.
Нямам търпение да се прекрати това ненужно ограничение час по-скоро.

# 81
 • София
 • Мнения: 4 946
Студентите от СУ също за дистанционно все още. Не знам в другите университети как е.
Казвам го във връзка с питането за останалите действащи мерки.

# 82
 • Bulgaria
 • Мнения: 319
Във всички университети студентите ще са онлайн до края на втория семестър, изключая Медицинските университети и Биологическия факултет към СУ, където се провеждат присъствени упражнения, но лекциите отново са онлайн. Може би присъствени занятия има също и в полицейските и във военните академии. Но за студентите е абсолютно безсмислено да се връщат за 2-3 седмици присъствено и не е толкова голяма драма, че ще сме онлайн. Надявам се само от следващата година всичко да започне нормално, да се връщаме вече в аудиториите присъствено. Тази година я отписах вече откъм пълноценен студентски живот. Grinning

Но да, силно се надявам вече да върнат всички ученици в училище. Времето е топло, слънце пече постоянно, а навсякъде се казва, че естественият витамин Д прогонва повечето вируси. Наистина единствената останала мярка е ДО за учениците, вече разрешиха и празнуванията на абитуриентите по график, което за мен е безумно. Нас миналата година ни мотаха и не знаехме въобще ще имаме ли изпращане и бал, въпреки че тогава случаите бяха 20-30 на ден, а сега са стотици - търсете логиката, задача с повишена трудност. Явно всеки прави това, което си иска.

# 83
 • Пловдив
 • Мнения: 3 207
Мислех, че има нова заповед. Защото според това, което ни прати класната 6 клас трабваше от 17.05 да са ПО, а се оказва, че ще тръгнат от 10.05.
П.П. не съм прочела добре, ама то така е написано, че ......Сега пак проверих. От 10-17.05, шести клас ПО. От 17-28.05, шести клас ПО. После?

# 84
 • Мнения: 14 281
После следващото правителство ще каже.

# 85
 • София
 • Мнения: 9 820
Мислех, че има нова заповед. Защото според това, което ни прати класната 6 клас трабваше от 17.05 да са ПО, а се оказва, че ще тръгнат от 10.05.
П.П. не съм прочела добре, ама то така е написано, че ......Сега пак проверих. От 10-17.05, шести клас ПО. От 17-28.05, шести клас ПО. После?
Служебното правителство ще решава за после. Вълчев казал, че би могло да са присъствено всички ако обстановката позволява, т.е. нищо не е казал. Което не попречи на сайтовете да гърмят, че всички ще бъдат присъствено през юни, разбира се.

# 86
 • Варна
 • Мнения: 1 122
Значи понеже английския е супер-дупер лесен и може да не се пишат думи в час, с лесна ръка отписахме всички, които учат онлайн немски, френски, испански, италиански, екзотики като корейски, японски, китайски и арабски - тук щом са 2-3 деца, значи като цяло не са много Simple Smile. Ела вкъщи да видиш как се учат разказвателни на чужд език цяла година онлайн - кипи едно учене и един труд, ти казвам... то бива да са тесногръди хората и да гледат само в тяхната паничка, ама чак пък малко да не можеш да се поставиш в обувките на другия...

# 87
 • Русе
 • Мнения: 11 060
Slavena, освен възмущение ,колко са тесногръди другите, не можах да разбера какво точно искате да кажете. Споменавате писането на думи в час, но не разбрах в каква връзка. Не е лесно и на английски да учиш история или биология и химия ,доколкото терминологията не влиза в масовия речников запас. Синът ми имаше авангарден учител по история,който им задаваше само плановете на английски в сайт още преди две години,когато си учеха нормално .Терминологията беше много тежка и голям препъни камък Такова учене и ровене по източници не бях виждала на ученическо ниво. Накрая имаха и подготовка и защита на реферат по индивидуална тема от съвременната история на английски. Иначе имаме училище в града с японски и китайски. Имам някакви впечатления и от присъственото им обучение.

# 88
 • София
 • Мнения: 6 594
Амбър, в тази връзка:
Скрит текст:
А 8-ми клас така изучават интензивно нов език, че ще се налагат летни курсове по същия, за да не затънат следващата година. И  се очертава като тенденция.  За  психическата и социална безтегловност няма да отварям дума.
изобщо не съм съгласна Wink имам 8-класник в именно такава паралелка.
Когато бяха присъствено и се въртяха, беше загуба на време - той сам ми каза.
Преписват думите от дъската/които повечето вече се знаят/, правят упражнения и си бърборят.
А сме в елитно училище!
При нас става дума за английски, и всички имат основа.
за по-екзотичните езици може и да е проблем, но английският е масовият.

И това:
Цитат
Да, така е. Затова казах, че не съм съгласна, че е валидно за всички, и че английският е най-масово застъпен.
Да, при ДО не пише безпричинно думите, и има повече свобода да си разпределя времето.

И не, не пиша глупости. Може би тук има 2-3 деца, записани в екзотични езици, но да завземат целия ефир с проблема си, също не е ОК.

# 89
 • Мнения: 1 841
Rumka, ако в 8 клас интензивно изучаване на АЕ усещането е, че нали понеже от до 7 клас си ги знаят нещата и няма проблем, значи нивото което се гони в това училище/паралелка по езика е дооста ниско.
Ако ги метнат да учат езика истински, трябва още първи срок да осъзнаят децата, че имат още много-много да учат.

Общи условия

Активация на акаунт