Дистанционно обучение за учениците-Teмa 18

• 41 106
  • 765
  •   1
Отговори
# 660
Да, длъжни сте да ни информирате. Стига учителски тормоз и произвол!

# 661
Лиляна, ми се струва, разбуни духовете, за да гледа реакции.
Естествено, че е длъжно да информира училището.
Писа се, че учителите не искали да се включват и може някои училища по тази причина да не участват. Но ако участват не мисля, че някой ще си позволи да не информира, дори и така че малко да разберат.
Бележка на входа на училище, съобщение в школо, но до учениците, не до родителите?

# 662
  • European Union
poems, защо да е длъжна Лиляна да те информира? Всяко училище си има ръководството и негова е отговорността.

Аз лично много недоволствам срещу това, че непрекъснато се говори за автономия на училищата, а на практика абсолютно липсва такава.

Ето идеален случай да се види как работи дадено училище и да стане ясно, че т.нар "елитни" училища са такива, заради учениците, които избират да учат там, а не защото ръководството е супер иновативно и откликващо.
Много "обикновени" училища информираха училищната общност и направиха прозрачен избор. Всеки може да си направи изводите за неговото училище.

# 663
Със сигурност са информирали, на принципа на "Пътеводител на Галактическия стопаджия ".

Но, мистър Дент, проектите бяха на разположение в местния проектантски отдел в продължение на девет месеца.
— О, да, разбира се! Щом научих, отидох право там да ги видя — още вчера следобед. Ама вие не сте се потрудили чак толкова да насочите вниманието ни към тях, нали? Ей така, просто да кажете нещо на някого.
— Но проектите бяха изложени…
— Изложени ли? В последна сметка се наложи да сляза чак в мазето, за да ги открия.
— Ами там се намира отделът, където са изложени.
— С електрическо фенерче.
— Сигурно са откраднали крушките.
— И стълбището ли?
— Ама вижте, нали все пак ги открихте?
— Да — каза Артър, — така е. Бяха изложени на дъното на един заключен канцеларски шкаф, забутан в заключена тоалетна с надпис на вратата ВНИМАНИЕ, ЛЕОПАРД!

Най-вероятно са разбрали само тези, които са били определени да отидат, на безплатен лагер, има си хас Simple Smile

# 664
Никой не е искал Лиляна да го информира. Чудят се защо тяхното училище не го е направило.
Iris 04, JoyGrinningJoy

# 665
  • Бургас
Но ако участват не мисля, че някой ще си позволи да не информира, дори и така че малко да разберат.

Нашето училище много добре владее тънкото изкуство да информира по такъв начин, че никой да не е разбрал Simple Smile
Когато е в негов интерес пишат с огромен шрифт в сайта, когато не - пълно информационно затъмнение.

Iris04, винаги се сещам за този цитат от любимата ми книга, когато имам сблъсък с институции Laughing

# 666
https://myfamily.bg/pi2614-Distantsionnoto-obuchenie-e-zadalboch … uyPOiUVnRVuDKVcJ8

Какво ли ни крои новото правителство за новата учебна година? Дали изцяло присъствено обучение?
Аз не съм много съгласна с това. Според мен преди беше добре: ниска заболеваемост- ПО, висока заболеваемост- ДО.

# 667
  • Пловдив
Ирис, вадя книгата. Отново. Не съм я чела от 2 години. Благодяря ти, че ми я припомни. Сори, за спама. Но на есен ще видим кой пръв ще ръждяса.....Sunglasses

# 668
  • Бургас
https://myfamily.bg/pi2614-Distantsionnoto-obuchenie-e-zadalboch … uyPOiUVnRVuDKVcJ8

Какво ли ни крои новото правителство за новата учебна година? Дали изцяло присъствено обучение?

Косвената причина за увеличаване на образователното неравенство може и да е дистанционното обучение. Но нека не се лъжем, не ДО е истинската причина, а бедността. Бедността! Къде са дефицитите след това ДО - най-вече в селските бедни райони.

# 669
  • Ямбол
Да, длъжни сте да ни информирате. Стига учителски тормоз и произвол!
На мен никой не ми е наредил да информирам. Има програма от МОН. Училището решава да участва, изготвят се критерии според препоръчаните от МОН, обсъждат се, гласуват се и се приемат от педагогическия съвет на училището. След това пак педагогическият съвет предлага учениците, които могат да участват. Уведомяват се учениците и родителите им, които са предложени и така се сформира групата, която ще участва в програмата. Никъде не съм срещнала някаква информация и не виждам смисъл да информирам всички останали. Аз не участвам в този проект, но съм член на педагогическия съвет и съм участвала в решенията му, както и в предложенията за ученици, които да участват. Няма как да предложа дете, което да не отговаря на критериите.

# 670
  • Бургас
След това пак педагогическият съвет предлага учениците, които могат да участват. Уведомяват се учениците и родителите им, които са предложени и така се сформира групата, която ще участва в програмата. Никъде не съм срещнала някаква информация и не виждам смисъл да информирам всички останали.
Т.е. самосиндикално си предлагате кои ученици да участват без те да знаят. Ами те ако не искат да участват в програмата??? Ако единия критерий е да са социално слаби как предварително знаете кои са? Педагогическия съвет познава ли абсолютно всички деца? Или става въпрос за НАШИ деца?
Не трябва ли да кандидатстват всички желаещи, пък после вие да си отсявате по критериите?

# 671
  • София

Аз не съм много съгласна с това. Според мен преди беше добре: ниска заболеваемост- ПО, висока заболеваемост- ДО.
Прочетете Националния план за справяне с ковид и ще разберете, какво ни крои: https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/nacionalen-plan- … demiyata-ot-sars/

# 672
  • Ямбол
Скрит текст:
След това пак педагогическият съвет предлага учениците, които могат да участват. Уведомяват се учениците и родителите им, които са предложени и така се сформира групата, която ще участва в програмата. Никъде не съм срещнала някаква информация и не виждам смисъл да информирам всички останали.
Т.е. самосиндикално си предлагате кои ученици да участват без те да знаят.
Отговор: Педагогическият съвет не е синдикат, а орган, който взема решения. Не е едно лице.

Ами те ако не искат да участват в програмата???
Отговор: Предложените деца са повече и са подредени в ред, като на първо място са всички по първи критерий, после по втори и т.н. Започваме да информираме от първия в с писъка и ако някой откаже, продължаваме със следващия, докато се изпълни необходимата бройка.

Ако единия критерий е да са социално слаби как предварително знаете кои са?
Отговор: Нямахме такъв критерий. Тази програма все пак е обвързана с пандемията и последиците от нея.

Педагогическия съвет познава ли абсолютно всички деца? Или става въпрос за НАШИ деца?
Отговор: Да, познава ги. Всички деца са НАШИ ученици.

Не трябва ли да кандидатстват всички желаещи, пък после вие да си отсявате по критериите?
Отговор: Това е решение на педагогическия съвет. Ние предпочетохме да не даваме напразни надежди на деца, които може и да не могат да покрият критериите.
Като цяло имаме опит с подобни мероприятия. Гимназията, в която работя, всяко лято предлага на около 40-50 деца, най-изявените, като награда от собствения ни бюджет почивка на Черноморието. Тази година МОН ни облекчи.

# 673
  • European Union
В нашето училище направихме следното:
1. На педагогически съвет определихме критерии и точки по всеки критерий
2. Обявихме ден и час, в който всички желаещи да се съберат
3. Разяснихме им за какво става въпрос и раздадохме на всеки желаещ предварително направена от нас бланка със заявление за участие, декларация от родител и таблица с критериите
4. Половината желаещи се отказаха на този етап. Другите знаеха колко точки имат в момента на подаване на заявлението, защото те си ги попълваха
5. После обявихме списък с класираните по точките в низходящ ред

Аз бях убедена, че няма да има много желаещи и така се оказа. Вече няколко от класираните се отказаха. Накрая ще отидат всички желаещи, а може и да не се запълни групата.

# 674
Според мен МОН си направиха шумна рекламна кампания и после пак пренебрегнаха родителите, както винаги, все едно това което се случва в училище тях не ги засяга си е нещо между училището и учениците. Тази политика винаги много ме е дразнила и винаги с радост демонстрирам, че съм важно звено в комуникацията с детето ми. Не съм го раждала това дете на държавата та училището да се разпорежда с  него както си прецени чрез служители на заплата към МОН.

Общи условия

Активация на акаунт