Пиенето при мъжете

• 20 216
  • 413
  •   1
Отговори
# 105
Скрит текст:

# 106
  • Варна
Всички пият,пеят,пушат и изневеряват. Следвайте ги .😁😄

# 107
  • София
Всички пият,пеят,пушат и изневеряват. Следвайте ги .😁😄
Ама без да излагате половинката, нали....
Дискретно Relaxed

# 108
Сетих се за една забавна случка от младежките ми години. Ама тва преди да стана алкохолик по тукашните стандарти де :
Скрит текст:
Едно лапе  все се вреше да пие с по-големите батковци и го карах като идва вкъщи да купува алкохол.
 После се разбра, че малкия дърпал от на баща си огромната колекция от водка и малц...
Минаха поне 7-8 месеца преди родителското тяло да забележи липсата на някои редки екземпляри.
Оказа се, че баща му е страстен колекционер и ценител.
Що марков алкохол замина разреден със кола, степчета и разни други шитове...

Aма един ден като звънна на входната врата със синковеца си, на къс пас и влязоха у нас, понеже малкия пор ме беше натопил.
А аз с целия си акъл някои от бутилките си ги бях наредил на едната секция в моята стая...
Оня като видя колко сме му съсипали...
Доста време мина докато ми проговори. Smile

Съжалявам, ако засягам жената със сериозните проблеми с моите неуместни истории. Не ми беше целта да неглижирам неприятностите ѝ  ...

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 12:36 от Smoking Joe

# 109
Анатема Simple Smile Как може да имате казан за ракия, скоро ще почнете да пълзите по улиците Simple Smile
.   Ха ха ха...Ами балкански синдром....за бесилото сме.....(приятелката на синът...вече снаха   много обича да събира сливи....и винаги го прави с удоволствие...)

# 110
  • Сф
Здравейте!
Моят мъж, както много други, обича да си пийва. Не е алкохолик, пие с мярка, но когато се съберем в компания, винаги прекалява. Така е откакто се познаваме. Мразя това състояние. Никога не ставаме от масата без спор и да се караме или да го моля два часа, за да стане и да тръгваме. Колкото повече, толкова повече. Не мога да понасям поведението му, когато е пил (не само неговото, изобщо на пийналите). В повечето случаи се караме, спорим и накрая спим отделно.
Всеки има нужда да се отпусне, да се разтовари, но това не е моето нещо. Не пия и не мога да се справя с чувствата си в тези ситуации. Мога да кажа, че ненавиждам пиенето му.
Как се справяте в подобни ситуации? Как постъпвате в такива случаи?
Сигурна съм, че не е само при нас. Чак темата ми звучи отвратително.
По така описаното повече прилича, че мъжа на авторката, освен че има слабост към алкохола, не може да се спре в определен момент. Изобщо не става дума за 2 ракии, уискита, няколко бири. Не мисля, че да изкараш приятно с компания е равнозначно на- да се наливаш. А той май това прави, че чак не може да го вдигне от масата. Колкото и да е смешно за някои тук и да толерират пиенето , друга песен ще запеят ако им дойде до главата. Няма нищо по- неприятно от неадекватен партньор за всяко гости забележете, а не единични изцепки.
Значи пише- човека едва ли не като всички обичал да  си пие, ама с компания и се улива. Ето го първото недоразумение- не, не всички мъже  обичат да си пийват като отвързани и чакат повод,  и повечето имат мярка, което не ги прави по- малко мъже, както прочетох тук от Дана май беше- едва ли не , ако пие слабоалкохолно питие мъжа  или не пие алкохол  е педал- хаха, удивявам се на подобни глупотевини.
Няма значение за мен кой какво пие, но човек който не може да се спре, или чака да пийне като отвързан с компания или на гости, където и се яде и мези, определено има проблем. Вероятно тук не говорим и за младежи, а зрели хора с отговорности, семейство, работа, деца.
Авторката ако се включи , да каже не и ли е правило впечатление в началото на връзката това пиене и защо са се събрали щом хич не понася пиещи. Въпреки, че познавам един, който омая една жена,просто се криеше от нея с бирите, които наливаше през деня. Той беше заформен и не му личеше ,че много е пил през деня, а нали и от другите теми четем да не ровим, да не дебнем, та 2те му бири за пред нея през деня, всъщност бяха 5+. В крайна сметка излезе наяве, но след години и се разделиха. Тя , също така имаше някакви комплекси на разведена с дете, въпреки че си имаше бизнес. Та странни работи се случват и ще. А точно пък за компромис с пиенето не съм съгласна да правя, това е личното ми мнение.

# 111
  • София
Авторката, като много други не е разбрала: първо- зраял индивид не можеш да превъзпиташ и второ - че от пиян и лудите бягат. Да си води битките с пияна глава и пред публика е загуба на нерви, време и с нулев КПД.

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 13:28 от Ms.Gorgeous

# 112
Много нерви за нищо ми се вижда тази работа в конкретния случай с авторката. След като пие с мярка (е освен ако мярката не е "до на*иране" ), не го прави често и с компания, не се излага да се въргаля по улиците, да си ляга преди да се прибере и т.н. не виждам проблем. Не сте наясно с алкохолизма, наистина започва така, но малко са тези започнали и завършили като зависими.
И определено е много дразнещо докато ти е приятно, мохабета ти върви, градуса се качва, и през това време някоя кокошка да ти се разкудкудяка на главата. След като не го избива на агресия дори и при тва положение, значи определено е доста уравновесен тип този мъж.
При мен имаше периоди, когато наистина пиех много (заради жена), говорим за 3-4 пъти в седмицата по 2-3 литра бира или твърдо, като съм се правил много качествено поне веднъж или два пъти седмично. Е алкохолик не станах, сега вече дори не ме влече, рядко се напивам, по-често си взимам една-две бири вечер, но да седна сам или с жената и да ласкам твърдо до откат, някак си не ми се получава.

# 113
Не виждам да е отворен морален казус. Пак подчертавам, че сегашния ми приятел пие изключително умерено-малка ракия, кен бира или чаша вино. Нито му личи, нито заваля думите, нищо. Няма проблем и да не пие. При предходния ми приятел, ако отворех дума да не пие на обяд и наставаше война. Въпреки, че повече от една -две чаши вино не е изпивал. Но, почваше да ми се цупи, че му развалям почивката. Мой роднина на 65 години пие всяка събота и неделя на обяд. Мине ли 12,30 ч, жена му не го търси, защото сяда пред ТВ, пие ракия, биричка и задължително ляга да спи. Аз с такъв човек изобщо не мога да съжителствам, без значение дали е агресивен, лигав или нищо му няма. Също така, мразя да ми лъха някой на алкохол и да ми хърка, следствие на това.
Ето ви и друга гледна точка.
Ако ММ става лигав, почне с тъпите смешки и сме в компания, също ще ми е неприятно.
За мен аларма с алкохола има, когато за пиещия е проблем, ако няма мярка, системно злоупотребява и изпада в кофти за себе си и околните състояния.
Толкова!

# 114
Моят мъж има желязно правило никога да не пие през деня. Първо, че винаги може да се наложи да шофира и второ, че го намира за баш алкохолизъм. Но това е според неговите стандарти, защото пие само концентрат, не обича вино, бира, менти и коктейли разни.

# 115
  • София
Разбира се, човек като има ниска толерантност дори към минимално пиещи, най-добре да не се събира с такива, вместо да се превърне в надзирател на половинката и чашката й. Което повдига въпроса, защо авторката се е събрала с този мъж, и сега бидейки негова половинка, драпа да го нагласи според нейното удобство?

Не го ли знаеше, че е такъв? Разбирам, че човек понякога си мисли, че може да приеме нещо, а после се оказва, че не е така. Но определено да ходи на сила да вкарва някой в нейната си рамка, и то чрез мрънкане, тръшкане, и публични драми, е възможно най-неконструктивния подход.

# 116
Абсолютно, ако не понасяш пиещи, та дори и една чаша на седмица, просто си намери трезвеник. Имам съседи, вече 40 години и двамата се напиват всеки ден, карат се, бият се и се обичат. Живеят в пълна хармония.

# 117
Не всеки, който си пийва или се черпи с приятели понякога, става алкохолик. Голяма заблуда е да се казва "ама то така се почва". Индивидуално е, за някои не е проблем и никога не се пропиват. Има си някакви предразположения, както и с хазарта.

# 118
Не знам. Моя е странен чешит, може да изпие литър водка за здрасти и пак е свеж като краставичка. Никога не съм имала проблем с това, колко пие, стига да е адекватен. А той винаги е и си знае границите. Ако трябва да съм честна, първите няколко месеца, след като заживяхме заедно, се шашках доста заради количеството алкохол, което изпиваше. Сега не ми прави впечатление даже. И винаги съм се чудела как е възможно да не му се отразява изобщо (говоря от здравословна гледна точка). Явно е до човека.

# 119
  • Варна
Имам съседи, вече 40 години и двамата се напиват всеки ден, карат се, бият се и се обичат. Живеят в пълна хармония.
От такава обич страда целия блок. Аз си смених адреса, заради потомствени алкохолици. Там само насън бяха двойка.
В основата на повечето престъпления и катастрофи е алкохола и тревичката.

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 17:12 от Viviana91

Общи условия

Активация на акаунт