Пиенето при мъжете

• 20 209
  • 413
  •   1
Отговори
# 90
Всички болести идват от нередовно пиене. Така че дерзайте!

# 91
Не е чак толкова в пиенето проблема, а че има дразнител, който единият от партньорите трябва да преглъща редовно. Това се натрупва, днес е тема във форум, утре скандал.. В такъв случай хората сядат и се разбират кой доколко има желание да се съобразява с другия. Ако той покаже желание да не я дразни и разреди тези случки, за нея пък ще е по-лесно да преживее когато пак стане така, нали поне ще вижда някакво усилие. Но да се автосугестира като си набива в главата - край, повече не се дразня, голяма работа, че има лигаво пиянство (или влиза с обувки чат пат, или дразни ненарочно с друго) не ме интересува, не ми влияе, обичам го, няма сега заради това да се караме - не е решение, даже по-гадно ще ѝ стане с времето, точно заради потискане и трупане на гняв капка по капка.

# 92
Аз съм държала мъжът до мен да не пие, и моят не пие, но никога не съм твърдяла, че когато един човек не пие, то той не може да е токсичен по други правила, а този който пие да е добър човек и да се раздава...така че е абсурдно темата да става за и против пиенето...аз от мъж, който пие, дори и малко деца, които да му гледат пиянските изпълнение ( тоест да се прави на щайга) не раждам...просто мъже тип щайги, та ако ще и да са най-добрите и грижовни хора, не понасям...

# 93
Не е нужно да трупа гняв, а да говори с него на трезва глава и да му обясни какво я притеснява. Ако той е човек, ще разбере и ще си сложи стопове.
А може и в нея да е проблема и да се притеснява какво ще кажат хората, да иска да има свръх контрол. Ако той е агресивен, посяга, крещи, вдига скандали – да, ужасно е, но трябва сам да го осъзнае и да работи над самоконтрол. Тя не бива да е пъдар.
Ако просто става лигав с всички, предимно жени, защото аз имам такъв познат – пийне и започва всички ни поред да сваля в компанията и да се присламчва, да го остави. Ако го знаят хората и не си ляга никоя с него, да се забавлява човека. Ако я дразни това осеземо, разговори, разговори, разговори. Ако е от тези дето не умеят комуникират и с разговори не става, вече да си решава какво, кога докъде може да приема или не и чао-чао.

# 94
Един от първите признаци, че човека има проблем с алкохола, е като се опиташ да му кажеш и той яростно се въпротиви, че и се сърди и вменява вина. Бившият ми приятел въртеше плочата, че щом не става агресивен, не било проблем и видиш ли защо се опитвам да го променя. Вътрешно, съм убедена, че той си знае, че има проблем, просто му е удобно да го отрича и да се крие зад оправдания, че видиш ли и французите пиели вино на обяд.
Аз самата също не употребявам алкохол, защото не ми харесва и главата ми се замотава. Смятам, че хората, които седят на маса и не се забавляват, без алкохола да ги отпусне, имат сериозен проблем.
Пак ще кажа, че количеството и мярката са строго индивидуални. Щом авторката пуска темата, едва ли любимият минава само с излагане през приятели. Обикновено такива хора пият системно. И като написах "системно", се сетих за най-добрия приятел на бившото гадже. Той пиеше само в петък и събота, но от следобед по малките часове. Иначе- не. За мен това е също огромна червена сигнална лампа.

# 95
Съседната тема се превърна от бройките в такава за изневярата, тази е за пиенето, пуснете и една за пушенето, че да се замисля дали не съм объркал форума с пасторски.

# 96
Ами, всъщност това за французите е точно така – това не е пиянство, а начин на живот. Наслада от храна, в това число алкохол като вид храна, напитка, в частност виното. Съвсем различно е да се наслаждава някой на вкуса на храна/алкохол, да е част от долче витата му, друго е да чака да стане петък и да си отрязва главата. Пиенето до откат 2 дена в седмицата е много по-вредно от умерено приемане всеки ден. Съвсем трето е да търси някой да му вдига настроението алкохола или да дави мъка там.

# 97
  • София
Алкохолът с мярка е комплимент към храната и допълва изживяването.
Тук всяка си говори за живота с алкохолик, което е травма за цялото семейство, само че, има и други хора. Нищо в двете крайности и яростното отричане не е окей.
Наливане като в шахта до откат, дребно и едро заяждане не е окей, но и намилане за две водки и цупни с дни - също.

# 98
Бившият ми съпруг имаше ужасно пиянство. Случваше се много рядко, но го помня още, а сме разделени повече от десетилетие. В първата фаза ставаше лигав, но ако не спреше тогава влизаше в следващата фаза на заядлив и лесно манипулириуем от другите на маста, а те му гледаха сеира. Третата фаза беше вербална агресия към мен - грозни епитети и простотии. Като изтрезнееше го удряше на гузност и извинения.
Новият ми мъж знае за предишния ми опит и, че аз простотии от такъв калибър няма да търпя повече никога. За моя радост за толкова години се случи само веднъж да се напие, легна си като се зарече повече никога да не го прави.

# 99
Аз разбирам авторката на темата. Изпитвам непоносимост към мъже, които пият и се радвам, че ММ не близва алкохол. Той е в другата крайност - вманиачен е по спорта и хубавата храна.
Имам съседи, които ежедневно се събират и се напиват брутално, буквално лазят по улицата, а в началото и те си пийваха уж нормално.

# 100
Обикновено алкохолът смъква задръжките и отключва емоции, които иначе прилежно се прикриват. Затова и се вижда кой какъв е като пийне. Такива са си хората, не им е виновен алкохолът. Разликата е, че когато са под въздействие на алкохол, показват неща, които иначе прикриват по един или друг начин. Кофти, но това е положението. Всеки да си държи юздите, ако има какво да крие.

# 101
Не знам как заби темата в посока пиянство - агресия - малтретиране на авторката. Тя дебело подчерта в първия пост, че няма такова нещо. Мъжът й пие рядко, но като си пийне започва нормалните за всички пияни мъже неща - да се прави на велик. Само дето това наистина го правят всички, когато пият.

Отделно много се объркаха нещата тук.
1. Има хора, които всяка вечер си пият по 1 ракия със салатата преди вечеря или по чаша вино със самата вечеря. Това не са алкохолици. Не са хора, които се напиват и стават агресивни. Те просто добавят малко количество алкохол към храната.
2. Има хора, които петък или събота обичат да се събират със свои или семейни приятели и да си пийват. Дори и да се напиват - тези хора не са алкохолици. И не е задължително пийвайки си веднага да стават агресивни. Повечето от тях се отпускат и се забавляват
3. Има и хора, които не пият редовно, но когато го правят стават агресивни. Но това изобщо няма общо с темата защото авторката специално обясни, че мъжа й не е от тях.

Та се питам - нужно ли е да се дават съвети от сорта "Събирай си багажа и го напускай веднага, защото той няма да се промени?" Той не е лош човек, няма лошо пиянство, не е агресивен, когато пие, пие от време на време - защо трябва да се променя? Защото авторката в началото си го е харесвала такъв, а сега се е сетила, че трябва да го променя спрямо собствените си разбирания? Това не е ли една от осовните грешки, които много жени правят? Извинявам се, обаче в случая авторката не е права според мен. Като не й харесва какъв става на масата, когато пие, става и си тръгва. Или изобщо да не ходи с него. То и без това тези случки са редки. Или иска да е залепена за него и цяла вечер да го рита под масата да спира да пие, и да си го прибира вкъщи - едно от най-грозните неща, които съм виждала да правят жените.

В това семейство драма няма - авторката сама си я създава. Дали от скука, дали, защото иска да се наложи - нямам представа. Но горещо й препоръчвам, ако иска да запази брака си и обича съпруга си, да помисли как и двамата да са ОК в подобна ситуация

# 102
  • София
И на мен ми се струва, че тук не става дума за алкохолизъм. Разбирам, че много хора оттам са тръгнали,  но много повече дори не са се доближили до нещо такова. В крайна сметка, човек трябва да може малко да разпусне, иначе ще го избие в друга посока. Това го казвам, като човек, който не пие.

# 103
Алкохолът с мярка е комплимент към храната и допълва изживяването...
Тук всяка си говори за живота с алкохолик, което е травма за цялото семейство, само че, има и други хора. Нищо в двете крайности и яростното отричане не е окей.
Наливане като в шахта до откат, дребно и едро заяждане не е окей, но и намилане за две водки и цупни с дни - също.
точно .. алкохол с мярка .... нямах търпение след 12 ч. работа да се прибера в нас....аз правя салата... съпругът ми е на скарата....и ооо...кеф.... ракийка салата...и после вино или бира,според сезона.   ....и сега елате всички "моралистки" да ми казвате че сме алкохолици.   само да кажа имаме казан и си варим ракия......еми алкохолици сме от 26 г....ама се обичаме и си гледаме децата...и сватове посрещаме, и те носят дом.ракия.   и е хубаво и весело.   и няма ритане под масата.... весели празници...

# 104
Анатема Simple Smile Как може да имате казан за ракия, скоро ще почнете да пълзите по улиците Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт