Пиенето при мъжете

• 20 202
  • 413
  •   1
Отговори
# 75
Да, съгласна съм ,но по основните параметри, дали е женкар, дали има лошо пиянство, дали е задушаващо ревнив......нещата се преценяват от началото. И ако не те устройва продължаваш напред. Винаги съм имала основни критерии за мъжете и ако не ги покриват не си губя времето.
Досега не съм се лъгала в преценката.

# 76
Ееее, себеподобни по всички пунктове? Невъзможно, а и твърде скучно. Важното е да се определят приоритети - по кое компромис е невъзможен, кое е приемливо и за кое не ти пука. За съжаление - не винаги се познаваме добре, а и нещата се променят с времето...Гаранция няма!
Себеподобни по важните за нас приоритети. Всеки човек си има 3-4 неща, които са му основни и да направи компромис, значи да живее нечий чужд живот.
Промените се мислят, когато настъпят. При тях този проблем е от самото начало и като я чета е точно от базовите ѝ приоритети.

# 77
  • Fairbanks, Alaska
Аз пък не разбирам хората, които въобще не пият. Чак пък толкова големи праведници, айде няма нужда. Според мен такива са деца на алкохолици, или борещи се с други бесове от миналото. Пийвам си когато и каквото ми се иска, знам си мярката и никога не съм се напивала. Представям си как някой ме удря по ръката да не посягам към чашата и ме категоризира като алкохолик. Ще му е за първи и последен път. Ежедневното мърморене причислявам към психически тормоз и е нещо, към което съм супер нетолерантна.
Като не ми се пие, да се насилвам ли? Аз съм от категорията хора, които не разбираш. Концентратите имат парлив вкус за мен. Единствено харесвам ликьорните питиета-опитвал съм ликьорно уиски, пина колада и много ми харесват. Но въпреки това не ме привлича толкова много консумацията им. Бирата има прекалено горчив вкус. Всъщност харесвам това, което пия да ми е сладко. Но като цяло, с алкохола ме е страх да пробвам, понеже съм по цял ден на път и ако вземе, че ми хареса......

# 78
  • София
Няма нужда се събираме със себеподобни, а с такива, чиито различия можем да толерираме. И най-вече да се научим, че няма половинка, в която всичко да ни допада, и да се научим да различаваме кое е субективен дразнител и кое - обективен проблем. За първото обикновено си има простички решения, стига да си готов за компромиси.

# 79
За същото говорим. По основните въпроси, за които не бихме направили компромис, да сме на една вълна.
За останалите е достатъчно да не ни пречат, т.е. толерираме, без да ни влече същото, защото са ни безразлични.

# 80
Предпочитам мъж, който няколко пъти годишно се прави на щайга с твърд алкохол, отколкото такъв, който отпива насреща ми пина колада. И под това да се прави на щайга нямам предвид да става агресивен и заядлив.
Всичките ми приятелки пият концентрати и носят на стабилно количество такива, но не съм видяла нито една да се излага, или да ѝ личи, че се е напила. Направо си представих обратния вариант, в който мъж да ги пляска през ръцете, че вече са пили достатъчно. 😅😅😅😅

# 81
Такъв си е човека, остави го да се радва на живота както му харесва. Важното е да не избива на агресия, другото е каквото такова. Вижда ми се че при теб най-голямото притеснение е когато ходите на гости, че те "излага". Ако го мислиш, че той нещо ти сваля репутацията, не го мисли. Като започне да се лигави обърни го на майтап, виж веселата страна на ситуацията, или не обръщай внимание, той си е той, ти си си ти. Бъди готин човек и неговото държание няма да ти се отразява. Не мисля, че можеш да го промениш, но можеш да запазиш ситуацията, да не се  стига до караници, пък като се наспиш просто забравяш какво се е случило предната вечер и така.

# 82
Не изчетох всички коментари.
Подобна тема, авторке, е нож с две остриета. Твърде възможно е да изгубите и малкото търпение, което имате заради някои изказвания тук.
Аз ви разбирам!!! Хората са казали: Не питай старило, питай патило.
От 3 години съм разведена с бащата на децата ми. Не преглътнах, че пие, става агресивен, удрял ме е...
Отвращавах се, когато видя да пие. Когато почиваше, започваше с бирата от сутринта след кафето.
Имаше разговори, молби...
Полза нямаше. За него това беше нормално.
Сега вече е алкохолик! Травмите за мен са големи! Не съм същата като преди и сигурно няма и да бъда, а искам да съм предишната жена.
И вие няма да преглътнете. Ще загубите социални контакти, ще изгубите себе си.
Бягайте, докато е време!

# 83
Не мисля, че някой тук защитава пияници-насилници и пропагандира алкохолизма. Ставаше дума дали, ако въпросният съпруг си позволява да пие от време на време без да е агресивен, трябва авторката да го толерира.
Моят дядо пиеше, защото не издържаше съжителството си с властната ми баба-Хитлер. Беше го страх от нея (всички ни беше страх) и само така издържаше брака си. Цял живот беше кротък, мъдър и разумен - без буйства, без повишаване на тон, без изстъпления. Скандалите и истериите бяха специалитет на баба ми, а тя грам не близваше.

# 84
  • Варна
Аз пък не разбирам защо повечето хора толкова ги е страх от така наречената промяна. Ми като не понасяш един човек съвсем нормално е да си хващате пътя поотделно. То голям зор да живееш сам щото. Предпочитам го пред алтернативата да понасям пияница.

# 85
Предпочитам мъж, който няколко пъти годишно се прави на щайга с твърд алкохол, отколкото такъв, който отпива насреща ми пина колада.
Живяла съм с мъж, дето след бутилка уиски няма видима промяна в поведението, живяла съм и с такъв, дето отпива пинаколада, щото след две бири е под масата, че и махмурлук влачи цял ден после. Определено предпочитам тоя, нежния, на ръце ме носеше, внимателен, романтичен, че и перфектен готвач. Е, не се е бил заради мен по улиците, обаче това се преживява.😂

# 86
Тук научавам, че имало мъже, които пият пина колада. Определено не са за мен.

# 87
Мъжът ми пие само и единствено на големи празници от типа Нова година и рожден ден. В този смисъл аз пия повече от него, защото сравнително редовно си сипвам чаша вино.

Майка ми вечно опяваше на баща ми да не пие, понеже тя самата не пие никога. Оттам не обичам мрънкането по темата. Конкретно моя баща наистина пиеше по малко, предимно когато гледа мач. Отделно не пие вече над 15 години изобщо. Просто някои жени - не авторката - са склонни да правят и от мухата слон.

# 88
Ще ми се всички да пиеха макс кока кола, ама още не съм уловила златната рибка.
Обаче ние си пишем тук, а авторката си пие някъде с компанията и хич не ни поглежда.. Наздраве 🍻

# 89
Бившият ми мъж не пиеше алкохол,не пушеше, кафе даже не пиеше. Вареше си чайове, отвари, прясно мляко... Много се пазеше, внимаваше какво яде, залиташе по вегетарианството. Което ме му пречеше да е изрод и психопат. На трезва глава ме е обиждал и е посягал. Щото го дразня, така се оправдаваше.
Сегашният ми съпруг има афинитет към алкохола, но си знае мярката и никога не я прехвърля. Може да изпие 300 гр. концентрат, да стане и да си тръгне/легне без личи, че е пил. На млади години имаше няколко изпълнения, но сега вече не допуска да се излага, както той самия казва. Пред хора, на маса, в компания се съобразява и си знае мярката. Иначе под влияние на алкохола почва лигаво да ме обича и да ми се кълне в любов.
Аз не пия, пробвала съм, не ми харесва. Концентратите парят, виното е кисело, а бирата горчи. Освен това дори след глътка алкохол колита ми се активира и после едва се оправям. Имам си проблеми със стомаха и червата и вечно гълтам някакви хапове, който не знам как се комбинират с алкохол.

Последна редакция: пн, 03 май 2021, 09:06 от мекичка*

Общи условия

Активация на акаунт