Пиенето при мъжете

• 20 254
  • 413
  •   1
Отговори
# 210
Странно. моите родители последните 10г се изнесоха да живеят на село. 8 км от града в който живея. Редовно като им ходя на гости се прибирам с такси - 8лв.  Подобна е тарифата и за близките села, а до  съседния град 30-35км последно взеха 25лв.  Не е разпространено, съпругата да ходи да прибира фиркания си мъж, всеки ползва такси.

# 211
Имам един познат, на много отговорна работа. Той сутрин закусва, цял ден от стрес нищо не яде и ми каза, че вечер ако не удари дозата твърд алкохол, не може да дойде на себе си и да се отпусне.
Ще му се невидяло пък и живота, щом се принуждава ей така да отпуска с "пълна упойка"!

Но не, не е алкохолик, просто само така издържа на напрежението. На мен ми е жал.

# 212
Аз като разпускане разбирам да пиеш вечер 50-100гр концентрат примерно..
Наливането е друга крайност.
Но в компания, да разпуснеш и се омагьосаш леко..в месеца веднъж два пъти, също го приемам.  Факт, че на моята възраст, рядко виждам някой да се напие до загуба на контрол.

# 213
Два примера от мен:

1. Баща ми - всяка вечер пие по 50 гр. ракия със салата преди вечерята и по чаша вино със самата вечеря. Но нищо му няма. Не е алкохолик - това се прави вече 40 години. Да не говорим, че е в перфектни здраве и форма /кара колело почти всеки ден, когато времето е хубаво, рита футбол веднъж месечно, когато ходи на лов минава пеша по 25 километра на ден и т.н./. Напива се рядко с приятели.

2. Мой приятел - не близваше алкохол до 30-я си рожден ден. Дори бира и Самърсби не е пробвал. Когато стана на 30 започна да пие сериозно. Стана алкохолик, който ставайки започваше с водката. На 33 почина - черният му дроб не издържа.

Така че пак казвам - има огромна разлика между пиене и пиене.

# 214
  • Berlin
Човек си създава ритуали и пиенето е един от тях.
За мен чашата вино е знак за приключил работен ден, свобода, ура! Така се отпускам като затворя лаптопа, сипя си си едно розе и запаля цигара, абсолютен кеф ми е.

# 215
  • София
Не, бе. Таксита бръмчат само около триъгълника на властта. На село не знаят що е такси, как се ползва.
Абе, добре ли сте? Таксита има навсякъде и правят всякакви курсове в и около столицата.

# 216
Не, бе. Таксита бръмчат само около триъгълника на властта. На село не знаят що е такси, как се ползва.
Абе, добре ли сте? Таксита има навсякъде и правят всякакви курсове в и около столицата.

Ма ако си платиш, ще те закарат и до Румъния. Даваш предварително там 600-650лв колкото им е по курса и се събуждаш в друга държава.

# 217
  • София
Много ясно!
Ако някой се стиснал за 10 кинта и звъни на жена си да я буди, това си е дребнавост тотална.
Мен ме возят навсякъде без хъц- мъц.

# 218
Що намесихте тия таксита, естествено че ще те закарат навсякъде. Говорим все пак за покрайнините на София, не до Варна.

# 219
Що намесихте тия таксита, естествено че ще те закарат навсякъде. Говорим все пак за покрайнините на София, не до Варна.

Че и до Варна ще те закарат. Мен са ме карали до Пловдив, давали са си номера и са ми казвали, че ако реша да пътувам извън София, да звъня по ВСЯКО ВРЕМЕ НА ДЕНОНОЩИЕТО - ако не са на смяна, ще дойдат с личен автомобил. Кой бяга от левче на километър? Н-И-К-О-Й.

# 220
  • София
Кой бяга от левче на километър?

Тоя, който го плаща Wink

# 221
Кат' нЕмаш пари - ке си пиеш у дома.

# 222
Такситата извършват услуги..Странно ми е мъж/ жена да се отнася с  човека до себе си като обслужващ пресонал.
Ти ще шофираш..Или ще дойдеш да ме прибереш, когато приключа.
Различно е, когато е пожелание.. Аз имах такъв период след шофьорските курсове. Приключи след като колата ми отиде в моргата:)

# 223
От леглото бих станал да забера някой, само ако ми е майка или дете. Баща, жена, приятели, любовници - да се спасяват. Както са стигнали до заведението, така да се прибират. Или да спат пред него - все ми е едно. Сънят ми съм забранил да се нарушава от незасягащи мен събития, а аз като цяло съм нихилист.

# 224
Кат' нЕмаш пари - ке си пиеш у дома.

Не е същото - пред жена си трудно ще разказва измислени истории, с които да се прави на велик 😃. Друго си е да се надлъгва с пияните си приятели

И един виц от мен, точно по темата:

Скрит текст:
Един ден жената казва на мъжа си:
- Стига си ходил всяка вечер да пиеш с приятели в кръчмата. Айде тази вечер си остани вкъщи - аз ще направя салата, ще сипя ракия и ще си поговорим двамата. Ще е същото, като в кръчмата - обещавам!
- Добре - казал мъжа
Жената отишла до магазина, напазарувала, вечерта направила салата, мезета, сложила масата, сипала ракията и седнали двамата. Мъжът започнал:
- Знаеш ли, навремето, като бях пилот.....
- Е, какви ги говориш, ти никога не си бил пилот.
- Е, казах ли ти, че с теб не е същото, като с момчетата

Joy

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 21:28 от Lady Cassiopeia Duval

Общи условия

Активация на акаунт