/Пазаруване от Aliexpress.com 61

• 34 254
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
Ето тази информация ми попадна:
'Аlіехрrеѕѕ ІОЅЅ - peгиcтpиpaни! Щe пoлyчaвaмe пpaтĸитe бeз дoпълнитeлнo плaщaнe нa ДДC в Бългapия, ĸoгa и пpи ĸaĸви ycлoвия, пpи нoвитe дaнъчни cтaвĸи в cилa oт 1 юли 2021 гoдинa?'

https://aliexpressbg.blogspot.com/2021/06/aliexpress-ioss-.html?max-results=20

# 406
  • София-Младост
Не ми се отваря линка, но пак казвам, ДДС ще се плаща тук в България! На куриера, който ви доставя пратката.

# 407
  • BG-DE
Ще се плаща само ако продавачът не е регистриран в IOSS системата, а АЕ е.

# 408
  • Бургас
и ако митниците го изискат от пощата, аз може да си избера друг да ми попълни декларацията

# 409
  • Sofia
Според мен ако не се улесни процедурата и редуцира цената за освобождаване ще се видим в приключение. Няма как норално работещи хора да се занимават с толкова неща около една пратка. Очаквам хаос, след това да видим дали ще има реакции.

# 410
Кой например ?
и ако митниците го изискат от пощата, аз може да си избера друг да ми попълни декларацията

# 411
Не очаквам проблеми аз. Китайците ще го измислят..няма да се оставят така.

# 412
  • Бургас
според алито, така ще е означен платения данък
https://service.aliexpress.com/page/knowledge?pageId=37&cate … 5&language=en

превода е с гугъл преводача
Скрит текст:
ДДС на Европейския съюз

От 1 юли 2021 г. AliExpress обикновено ще трябва да събира ДДС при продажби на стоки, доставени на потребители от ЕС, включително обстоятелства, при които стоките се доставят извън ЕС със стойност на поръчката до 150 EUR или когато стоките се изпращат от рамките на ЕС, където продавачът е установен извън ЕС.

За всички стоки, изпратени от страни извън ЕС и събрани от ДДС от AliExpress, нашите продавачи и техните логистични оператори ще трябва да включат номера на AliExpress на едно гише за внос (IOSS) в своята декларация за внос в ЕС, това е да се гарантира, че стоките след това могат да бъдат пуснати за свободно обращение и доставени до вас, без да се начисляват ДДС или допълнителни такси за обработка в митницата.

ЧЗВ

В: Каква е официалната справка по отношение на ДДС, данъците и митата от Европейския съюз?

О: Можете да намерите повече подробности за ДДС, данъчното облагане и митниците на официалния уебсайт на Европейския съюз, моля, следвайте връзката: https://ec.europa.eu/taxation_customs/business/vat/eu-consumers_en

В: Какво е ДДС? Защо трябва да плащам ДДС?

О: Данъкът върху добавената стойност или ДДС е общо взето данък върху потреблението, начислен върху добавената стойност към стоки и услуги. В крайна сметка се поема от крайния потребител и се начислява като процент от продажната цена, включително транспортни такси и всякакви други услуги, включени в продажбата. За да научите повече за ДДС в ЕС, моля, следвайте връзката: https://ec.europa.eu/taxation_customs/business/vat/what-is-vat_en

В: Как се изчислява ДДС? Каква е ставката на ДДС, приложима в моята държава? Защо някои продукти се продават с различна ставка на ДДС?

О: ДДС обикновено се начислява въз основа на цената (като се вземат предвид както стоките, така и таксите за доставка) по приложимата ставка на ДДС. Ставката на ДДС се различава в зависимост от вида на стоките, закупени в държавата на крайната дестинация. Стандартната ставка на ДДС в ЕС е от порядъка на 17 - 27%, а някои държави предлагат намалена ставка за определени видове стоки.

Можете да потърсите приложимата ставка на ДДС тук:

https://ec.europa.eu/taxation_customs/business/vat_en
https://ec.europa.eu/taxation_customs/tedb/vatSearchForm.html

В: Колко ДДС трябва да платя за поръчка в AliExpress?

О: Можете да намерите стойността на ДДС на страницата с обобщение на поръчката, както е показано по-долу.

В: Къде мога да получа фактура за поръчката си с ДДС?

Налични са фактури за всички поръчки, за които AliExpress е събрал ДДС при напускане. Можете да намерите вашата фактура по следния път: Моите поръчки / Всички поръчки / Изтеглете фактура

В: Защо цената при напускане е различна от цената на страниците с подробности за продуктите?

Цените могат да бъдат актуализирани при напускане поради няколко фактора, включително промени в цената на продукта, промяна на валутата, обменния курс, местоположението на кораба, действителния адрес за доставка (държава), избрания модел за доставка, промоция, отстъпки или купони приложимо. Изчислението на ДДС ще бъде актуализирано съответно при напускане.

В: Поръчах преди 1 юли, трябва ли да платя ДДС за получаване на стоки?

За стоките в преходен период, тъй като те са поръчани преди 1 юли, нашият IOSS номер не може да се използва за опростяване на процеса на внос. Може да се свържете с вас от логистичните партньори за съответния ДДС за внос и такси, при спазване на практиката за изпълнение на съответния митнически орган на ЕС и логистичните партньори.

Ако сте закупили от място за доставка, базирано в ЕС, тъй като стоките вече са в ЕС и всички данъци е трябвало да бъдат отразени в цената, предложена от продавача, няма да бъдете таксувани с никакви допълнителни данъци след покупката.

В: Ще ми бъде ли таксувано отново, когато стоките се доставят в моята страна?

Ако сте платили за поръчка с ДДС в AliExpress, ДДС не трябва да се начислява отново от митнически / логистичен доставчик. В случай, че сте таксувани отново, моля, запазете фактурата и я изпратете на екипа за обслужване на клиенти, за да получите възстановяване на сумата. Моля, обърнете внимание, че в този случай заплащането на административна такса на доставчика на логистика не може да бъде възстановено.

В: Ще ми бъде ли върнат ДДС при възстановяване на поръчката?

За поръчки, при които AliExpress не е събирал ДДС, обикновено купувачите и продавачите трябва да обсъдят как да се справят със съответните данъчни въпроси. Можете допълнително да се консултирате с продавачите и съответните данъчни / митнически органи, за да разберете повече за това.

За поръчки, при които AliExpress е събрал ДДС, ние ще възстановим ДДС, както е подходящо за вас. AliExpress ще изчисли и възстанови ДДС според вашите възстановени или частично възстановени поръчки. Кредитно известие също ще бъде издадено съответно.

В: Трябва ли да платя митата, ако вече съм платил ДДС?

ДДС и митата са различни видове данъци.

От 1 юли 2021 г. AliExpress се изисква съгласно новите правила на ЕС за електронна търговия с ДДС да събира ДДС за поръчки на стойност 150 EUR или по-малко, които се доставят от извън ЕС до купувачи, намиращи се в ЕС при напускане. Такива поръчки, събрани с ДДС, ще бъдат декларирани за митниците с номер AliExpress IOSS и няма да бъдете таксувани отново с ДДС.
204 / 5000
Резултати за превод
Пакетите със стоки на стойност не повече от 150 евро също могат да се освободят от мита. Колетите със стоки на стойност над 150 EUR ще бъдат обложени с ДДС и мита, както е подходящо при внос.

Кой например ?
сами

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 14:46 от musicdoubl3

# 413
За мен най-големият проблем не е цената и таксите,които може да се наложи да платя, а хаоса и отвратителното обслужване в БГ пощи и митници. То ще стане много по-лошо след дни.

# 414
За мен най-големият проблем не е цената и таксите,които може да се наложи да платя, а хаоса и отвратителното обслужване в БГ пощи и митници. То ще стане много по-лошо след дни.

Обратното натварването ще намалее, защото на митница няма да ходят пратките в диапазона 30-300 лева. Стига идиотите дето поръчват да се научат да купуват от магазини дето начисляват ДДС.

Не ми се отваря линка, но пак казвам, ДДС ще се плаща тук в България! На куриера, който ви доставя пратката.
Няма! Али са регистрирани. Пенчо бре чети ... https://www.bgpost.bg/bg/574

# 415
  • Бургас
Обратното натварването ще намалее, защото на митница няма да ходят пратките в диапазона 30-300 лева.

но вече ще проверяват и малките пакетчета, което ме съмнява че ще стане

# 416
Обратното натварването ще намалее, защото на митница няма да ходят пратките в диапазона 30-300 лева.

Какво ще им проверяват повече IOSS номера ли? Те и сега гледат малките пакетчета дали могат да клъвнат нещо или да изнудят някой получател за една таксичка.

# 417
  • Бургас

Какво ще им проверяват повече IOSS номера ли? Те и сега гледат малките пакетчета дали могат да клъвнат нещо или да изнудят някой получател за една таксичка.
да IOSS номера, досега изсипваха чувала през линията на скенера и си избираха по обемистите, сега трябва да взимат и гледат и тези от по 50 грама, но както казах, съмняваме че наистина ще е така

# 418
Абсурдно е! Не мисля, че Митниците и БГ Пощи имат такъв капацитет, че да тръгнат да сверяват всяка една пратка... + това няма как да се докаже, че това е покупка, а не подарък.

# 419
  • Бургас
бг пощи не могат да проверява

Общи условия

Активация на акаунт