/Пазаруване от Aliexpress.com 61

• 34 256
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
  • BG-DE
бг пощи не могат да проверява
На Бг пощи не им е нужно да проверяват, преди пратката да стигне до пощата тя е минала митница и там вече я пускат към пощата със съответния статус, дължи или не дължи ддс.

# 421
Какво означава пратка със статус "Arrived at facility"? Преди това беше "Arrived at destination country airport" мисля...
На друга пратка пък пише "Еnd of tracking" и нещо като "Оut for delivery"? 🤔
Също имам други 2 пратки които са с един и същ номер за проследяване (само ID номерата им се отличават с няколко цифри, но номерата за проследяване съвпадат- предполагам, че пътуват заедно).

# 422
С кои пощи пътуват...номерата с кои букви започват и завършват?

# 423
Какво означава пратка със статус "Arrived at facility"? Преди това беше "Arrived at destination country airport" мисля...
На друга пратка пък пише "Еnd of tracking" и нещо като "Оut for delivery"? 🤔
Също имам други 2 пратки които са с един и същ номер за проследяване (само ID номерата им се отличават с няколко цифри, но номерата за проследяване съвпадат- предполагам, че пътуват заедно).
"Arrived at facility" в някой разпределителен център е. Вероятно междинен.

# 424
Със SYAE е тази на която пише "Arrived at facility". И другата на която пише "Enx of tracking".
UH, BG, LT  са другите, но те гледам са през Нидерландия, Белгия...едва ли ще дойдат бързо.
Netman, пиле обаче, че е в България. Колко е достоверно е друг въпрос...

# 425
UH са през Белгия.
LT през Нидерландия.
Вторите ми идват за 20и няколко дена. Проследими са и в сайта на БГ пост.
 Тези през Белгия не са. На тях последният им статус е пристигнала в клона на пощ.оператор и ще бъде доставена до няколко дена.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 19:57 от teta75

# 426
Моята SYAE със същия статус беше в Германия

# 427
Със SYAE е тази на която пише "Arrived at facility". И другата на която пише "Enx of tracking".
UH, BG, LT  са другите, но те гледам са през Нидерландия, Белгия...едва ли ще дойдат бързо.
Аз не пиша, че е в България, но някой от сайтовете за следене може да покаже и държава. Не знам дали става дума за SYAE или SYAEТ. За SYAEТ този сайта https://postal.ninja/en/track/GGr5Zx дава допълнителен номер на същата пратка и този номер е по-добър за следене в БГ защото е LT. Пробвайте вашият номер какво ще даде на този сайт.

# 428
  • Варна
Аз не пиша, че е в България, но някой от сайтовете за следене може да покаже и държава. Не знам дали става дума за SYAE или SYAEТ. За SYAEТ този сайта https://postal.ninja/en/track/GGr5Zx дава допълнителен номер на същата пратка и този номер е по-добър за следене в БГ защото е LT. Пробвайте вашият номер какво ще даде на този сайт.

И аз имам една пратка SYAET08703126 и във този сайт  https://postal.ninja/en/track ми дава номер UD530793982LT обаче никъде не мога да намеря информация за нея.

# 429
Netman, благодаря, ще пробвам; едната пратка наистина е SYAET. Simple Smile

# 430
Китайска им работа. Има неточности в описанието. Например като член на ЕС са посочили Великобритания, а са изпуснали Хърватия. Макар за Вбр да са уточнили, че не е член от 1.1.2021 е безсмислено да ги слагат в списъка при положение, че новото правило влиза в сила половин година след напускането им.

# 431
Както бях писала на 12.06 направих няколко поръчки с дребни неща за по около 4-5 долара, днес е пристигнала едната пратка в пощенския ми клон( получих обаждане по телефона, тъй като пиша че е до поискване от тях) и утре ще отида да си я взема.
По телефона попитах жената дали дължа ДДС по нея след като утре ще я взема, тя каза не.
Но на място ще разбера повече и ще пиша тук пак.

# 432
  • Варна
И на мен днес от Варна ПК 9002 ми се звъннаха за получена пратка и още днеска щке ида да си я взема.Знам ли утре да не ми кажат дай 3.90

# 433
  • BG-DE
След като са минали митница до днес никой нищо няма да ви взима в пощата ако ще и след 10 дена да си вземете пратките. Наистина не разбирам толкова ли е трудно да се схване, че ддс-то се начислява от митницата, а не от пощата.

# 434
  • Варна
Споко, хора, като започнат да ни идват пратките, лично ще разберем кое как.

Общи условия

Активация на акаунт