/Пазаруване от Aliexpress.com 61

• 34 232
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Моето първо име е и българско, и международно. Но фамилията ми не е българска и там им е големият зор, започват да побългаряват с "-ва" накрая 😅 Но и първото ми име бъркат често с близки имена...

# 616
# 617
Извинете за безпокойството, но защо не си направите една темичка, където да си обсъждате уменията на служителите на БП?

# 618
Да, извинен си Satisfied
Те нямат умения. И ще е хейтърска, а такива теми са забранени .
А пазаруването от али включва и получаването на стоката. Често от пощата.

# 619
Тета, мерси за линка, но има минимум от 5000 бройки за поръчка 😃 Но поне има вероятност да се открие нещо подобно от друг продавач, ще търся
Скрит текст:
че в Лидъл изчезнаха любимите ни спрейчета, а свикнахме с тях... 

# 620
Това не са ли налични бройки?

А, да, видях го ...

# 621
  • Пловдив
1. От 1.7.2021 пада прага за стока с незначителна стойност.
2. За подарък се счита само пратка изпратена от физическо към физическо лице
3. В хипотеза на точка две се прилага досегашното правило за 45 евро цена на подаръка.
4. За сделка след 1.7.2021 ДДС в България ще се заплаща само ако търговеца не е регистриран по IOSS или цената на пратката е над 150 евро.
5. AliExpress са регистрирани.

Та ако на пратката Ви е тръгнала от AliExpress, ако ще и бяла субстанция на алкалоидна основа да пише, ДДС вече е платено.

За всичко останало се дължи ДДС

Какво точно Ви интересува?

Здравейте!
Поръчки от месец юни, които не са минали митница все още (под 30лв. стойност), ще ги таксуват ли с ДДС, или важи датата на покупка от АлиЕкспрес?
Видях, че пише за сделки след 01.07, но ако няма печат на плика от Китай, как ще разберат кога е изпратен пакета от китаеца?

# 622
Ще ги таксуват с ДДС

# 623
Видях, че пише за сделки след 01.07, но ако няма печат на плика от Китай, как ще разберат кога е изпратен пакета от китаеца?
Това не е вярно! На всеки пакет има клеймо с датата на изпращането и на CN22/23 също има дата. Няма да коментирам защото съвсем ще им се разсъхне далаверата. Очакват да хванат в мътната вода някоя риба, но ми се чини че пак България ще плаща за фриволни тълкувания на някой чиновници. Четете директивата. Вътре е написано кога влиза и за кои пратки се отнася. За всички пратки не описани в директивата тя не може да се прилага.
Не питайте защо лимита в България беше 30 вместо 44 лева. Сега ще е пак същото ... ала бала и 40 разбойници.

# 624
  • Варна
Някой може ли да обясни специално за тази такса от 3.90лв. в БГ Пощи.
Разбрах, че ще е за всяка пратка поръчана преди 01.07 и дошла след 01.07, за да ти я обработят по N7
Разпечатах си банково извлечение за платената сума, разпечатах и поръчките от Алиекспрес със стойноста им.
Мога ли да ги представя пред някого (кого?) и да не ме таксуват излишни 3.90лв. ?
Имам направена поръчка на 28.06 на обща стойност 19лв. (няколко малки пратки от 1$ до 4$)
ДДС-то не е проблем.

# 625
За да се представлявяш ти сама пред митниците ти трябва еори номер.
Виж в темата за митниците. В този раздел е.

Аз си взех четките от пощата. Не платих нищо, но поръчката мина през митница преди първи.

# 626
Може да се представляваш директно пред АМ, нужен е само електронен подпис и познания, описано е в темата за митници, не знам обаче дали си струва убитото време пред компютъра за да се спестят тези 4 лв. Портала на АМ е меко казано неприятен за ползване.

# 627
  • БГ
За да се представлявяш ти сама пред митниците ти трябва еори номер.
Виж в темата за митниците. В този раздел е.

Аз си взех четките от пощата. Не платих нищо, но поръчката мина през митница преди първи.

Тета, да не си поръчала четки за гримиране, че съм в издирване на такива Simple Smile

# 628
Неее,  за зъбки са моите.

# 629
Тета, а какви са, че ми стана любопитно? 😃 Да не са накрайници за ел. четка?

Общи условия

Активация на акаунт