/Пазаруване от Aliexpress.com 61

• 34 389
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, пратка започваща с RV проследима ли е ? Не ми дава никакво движение.
По-конкретно - RV567497930CN
Благодаря предварително

# 196
Шипната ли е? Кога е направена поръчката..
Сигурно е шипната, щом са дали тракинг де...изчакайте малко, ако е пусната скоро, отнема време да се появи.

Ще чакате да изтече времето за защита, и диспут. Друго няма какво да се направи.

Може да се пише на китаеца, но аз не виждам смисъл.

# 197
Аз да дам малко информация какво прочетох във връзка с плащането на ДДС от 01.07.2021г.
"Meждyвpeмeннo peжимът зa oбcлyжвaнe нa eднo гишe пpи внoc (IOSS) yлecнявa cъбиpaнeтo, дeĸлapиpaнeтo и плaщaнeтo нa ДДC зa пpoдaвaчи, ĸoитo дocтaвят cтoĸи извън EC нa крайни ĸлиeнти в EC. Ha пpaĸтиĸa тoвa oзнaчaвa, чe тeзи дocтaвчици и eлeĸтpoнни интepфeйcи мoгaт дa cъбиpaт, дeĸлapиpaт и плaщaт диpeĸтнo ДДC нa избpaнитe oт тяx дaнъчни opгaни, вмecтo ĸлиeнтитe дa плaщaт ДДC пpи внoc в мoмeнтa нa дocтaвĸaтa нa cтoĸитe. Toвa yлecнявa пpeдпpиятиятa, ĸaтo cъщeвpeмeннo зaщитaвa oнлaйн ĸyпyвaчитe oт cĸpити paзxoди, допълват от приходната агенция."
Това значи, че ние като крайни клиенти няма да си занимаваме да плащаме ДДС, продавачите ще го правят. Според мен поръчките, направени преди тази дата, но доставени след нея, ще са заварено положение и за тях няма да се дължи нищо ( което малко противоречи със ЗДДС, но явно има промяна и там).

# 198
Шипната ли е? Кога е направена поръчката..
Сигурно е шипната, щом са дали тракинг де...изчакайте малко, ако е пусната скоро, отнема време да се появи.

Ще чакате да изтече времето за защита, и диспут. Друго няма какво да се направи.

Може да се пише на китаеца, но аз не виждам смисъл.
Изпратена е . Поръчката и направена на 21.05.
Знам, че има време но ми е странно защо не променя статуса си. В профила ми си стои на Packed for picking- up

# 199
Това значи, че ние като крайни клиенти няма да си занимаваме да плащаме ДДС, продавачите ще го правят. Според мен поръчките, направени преди тази дата, но доставени след нея, ще са заварено положение и за тях няма да се дължи нищо ( което малко противоречи със ЗДДС, но явно има промяна и там).
Означава, че продавачите ще си настроят интерфейсите, така че още при самата поръчка да ти начислява и 20% ддс.
Купувачите ще си го плащат, още с пускането на поръчката. От там нататък продавачите ще превеждат събраното ддс в съответните данъчни администрации на конкретните държави.

# 200
  • BG-DE
Поръчките направени преди 01.07. но доставени след ще плащат ДДС при получаване, така бях чела.

# 201
  • Бургас
не е съвсем ясно, какво ще стане, в нета всеки си пише който както мисли
аз лично няма да поръчвам 6-ти месец

# 202
  • Варна
И аз смятам да поизчакам и да видя как ще вървят нещата след юли. Нищо спешно нямам, всичко си поръчах. Имам две пратки, пътуват сега, но вероятно ще дойдат дотогава. Ако не, за супер дребни суми са, ще ги прежаля.

# 203
  • Бургас
2 от малките ми пликчета, които трябва да минат през Белгия, са пуснати в Китай, но още Белгия не ги е отразила
 гледам че последния им статус е от китайските митници, там вече са 25 дена, те със сигурност няма да дойдат 6-ти месец

# 204
Флашките 64 мв ми дойдоха. Имат и накрайник type C..

Около 3 долара е всяка.

# 205
Необходим ми е документ от сайта на алиекспрес за всички артикули, заедно с тотала
От митницата ли ви казаха това или е ваше предположение? Не мисля, че ще е проблем ако им представите 3 документа ако имате 3 пратки в един пакет. Все могат да сметнат 2 + 2.

От БГ пощи ми казаха, че трябва да има тотал

# 206
Банково извлечение не става ли? Ако е платено наведнъж...

# 207

отделни са разписките, отново няма тотал

# 208
Занеси им елка.

# 209

отделни са разписките, отново няма тотал

А защо просто не им изпратите едната поръчка с банковото извлечение за нея и толкова. Защо си усложнявате живота, да се мъчите да им обяснявате, че са ви обединили поръчките?

Общи условия

Активация на акаунт