/Пазаруване от Aliexpress.com 61

• 34 283
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Май няма как.
Колежка поръча уж от Испания. Тя пратена от Китай се оказва.
И тук се писа за подобно нещо.

Пускаш и чакаш и си следиш срока за диспут, това мога да кажа.

# 451
На 11.6 поръчах кейс за телефона на щерката, днес ги взех от пощата , явно има раздвижване Blush

# 452
  • в сърцата на децата <3
Момичета, не съм пазарувала отдавна, .... как да разбера, че стоката ми я изпращат от европейски склад? Къде точно в описанието е написано и мога ли по някакъв начин да сортирам продавачите, изпращащи от Европа?
Няма как да се филтрира това, но когато отвориш да си избереш от къде да ти я пратят, има изброени държавите и съответно се вижда коя доставя до БГ и коя - не.

# 453
То има, но не винаги пращат от там. Wink
Чак като ти излезе тракинг номера, ще знаеш от къде тръгва.

# 454
  • в сърцата на децата <3
А от къде се филтрира? При мен няма такава опция

# 455
4. За сделка след 1.7.2021 ДДС в България ще се заплаща само ако търговеца не е регистриран по IOSS или цената на пратката е над 150 евро.
5. AliExpress са регистрирани.
Какво става ако пратка поръчана преди преди 01.07. пристигне след тази дата? Ще я задържат ли на митницата?

# 456
  • Бургас
4. За сделка след 1.7.2021 ДДС в България ще се заплаща само ако търговеца не е регистриран по IOSS или цената на пратката е над 150 евро.
5. AliExpress са регистрирани.
Какво става ако пратка поръчана преди преди 01.07. пристигне след тази дата? Ще я задържат ли на митницата?
по закон да, зависи вече от......... в тема политика

А от къде се филтрира? При мен няма такава опция

https://bg-mam.ma/p/1281341/42778686

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 19:06 от musicdoubl3

# 457
Поръчала съм си суперсладки джунджурийки. По 2 лв на поръчка, от различни търговци. Ако на всяка пратка за 2лв трябва да давам по 4.50, + 12 за представителство, направо им ги оставям подарък на митничарите. Нека си слагат ластички и фибички в косата за мое здраве 😀

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 19:11 от Mia Rulana

# 458
Ох, май никой не чете какво се пише и поства в темата..що така бе, другарки?
12 лв няма. 3.90 е представителството. ДДС отделно.

# 459
Уж ви чета редовно, другарко, но явно нещо ми бяга. Бихте ли ми обяснили? Като ми дойде някоя от поръчките юли- август, плащам 3,90+ 20% от стойността на поръчаното? Така ли?

# 460
  • Бургас
3,90 е за представителството което бе 12 лв, само незнам тези 4,50 какво ще стане с тях

# 461
Защо смятате, че ще плащате и митническо представителство след 01,07,. Ще се плаща само ДДС на куриера, в случая най-вероятно Български пощи.

Защото:

Също:

https://www.bgpost.bg/bg/574

И не мога да преразкажа цялата тема. Писано е.

И още..утре ще разберете, нясолко часа потърпете..

# 462
И кво няма ли да има гратисен период за пратките под 30 лв ,поръчани преди 01.07 и пристигнали след .Какъв й е проблемът на митницата да види кога е изпратена дадена пратка и ако преди 01.07 да я пусни без да й налага ДДС?

# 463
  • BG-DE
И защо да има гратисен период? Промяната засяга пратките ВЛЕЗЛИ след 30.06., а не поръчани след 01.07.

# 464
Защото поръчваш при едни условия ,а получаваш при други .Не може за пратка със стойност 3лв да плащаш 3.90 за представителство .Поне да го направят така .Отиваш до митницата с принтирана от сайта поръчка ,на която се вижда стойността и номера на пратката ,сверяват го и си плащаш ДДС на тая стойност и готово .Кви са тия такси за представителство от 3.90 ,особено за тези междинни пратки с малка стойност(Аз не съм освобождавал пратка от митницата и реално не знам дали може на място да си я освободиш ,но ми се струва идеята разумна )

Общи условия

Активация на акаунт