/Пазаруване от Aliexpress.com 61

• 34 302
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Да споделя своя опит от днес.
Една и съща стока я пробвам на различни адреси на превозвач.
За доставка в Бг струва 36 лв. с доставката, без да съм сигурна дали няма да й сложат още 3,90
От Испания - 35 лв., в т.ч. 4 лв. на превозвача. Но курсовете са през седмица и пътуват дълго.
От UK - 34,7 лв., с 5 лв. за превозвача.
Германия - 32,44, с 3 лв. за превоза, а освен това курсовете са всяка седмица и идват по-бързо.
За всичките западни държави доставката е безплатна, само за България имаше някаква.

Минусът е, че докато дойде с превозвач до България - може да минат 15-те дни за диспут при несъответствие.
Съдейки по начисленото ДДС, в Испания е 19%, а в Испания 21%

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 16:50 от Cuckoo

# 526
Аз не искам с превозвач, че да плащам и на него, че и на еконт.
Като могат без пари от Китай да ми я донесат.

# 527
  • София
Все по-малко стоки са безплатни за България. Не е като времената отпреди ковида.
Добре съм с математиката, дори малко скръндза си падам.
Цитирах числата, които се получиха за бански. Не съм търсила да е с БД, търсех да е качествен и с висока оценка от много потребители. Взимам го от офиса на превозвача.

# 528
На ти съм с математиката и аз.
1 долар доставка на Али до пощата до з@дника ми.
Превозвач -3 лв до БГ + 5-6 лв за еконт от София до града ми.

# 529
Сложила съм едни неща в количката отпреди 01.07. Цената която виждам за тях е тази без ДДС-то ли? Т. е. ще се начисли ДДС когато щракна на "Check out"?

# 530
  • Бургас
на мен ми направи впечатление, че вече има повече начини на разплащане

# 531
  • България
Сложила съм едни неща в количката отпреди 01.07. Цената която виждам за тях е тази без ДДС-то ли? Т. е. ще се начисли ДДС когато щракна на "Check out"?
Да, в количката е без ДДСто.

# 532
  • Варна
Дано да си оправят пазаренето от Европейски складове че се добавя ДДС и на тях.

# 533

А сигурнили сте, че ще ви ги изпратят от европейски склад? Последните ми 4 поръчки са уж от европейски складове поръчани а бяха изптратени от Китай....

# 534
  • BG-DE
Е, как да го оправят, нали за да стигне до европейския склад пак е платено ддс и те трябва да си го върнат 😊

# 535
Но цената без ДДС е такава каквато е от Китай Joy Ще го оправят ... евентуално

# 536
    Не е от значение къде е складът, а каква е фирмата, която ви го продава. Ако е китайска- ДДС се изисква.

# 537
Ами митницата проверява дали търговецът е регистриран.

Ама айде прочетета я тая тема преди да питате. Сто пъти едно и също се пита. Ми коментирахме го вече.

# 538
  • Варна
Хора, тази промяна се подготвя от месеци. Нали не мислите, че не са се подсигурили? Със сигурност има как да се разбере.

# 539
  • Варна
Такааа айде сега всички разбирачи включитено и онези които искаха да ми бият камбаните да ми кажат къде точно се отбелязва дали е платено ДДС или не и как пощите и митниците ще разберат дали е платено или не ?

Общи условия

Активация на акаунт