/Пазаруване от Aliexpress.com 61

• 34 332
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
  • България
Да, аз съм с настолната версия.
Приложение не ползвам и на таблета и затова и там не ми начислява ДДС.
Цял месец чаках и днес, като влязох в Алито - греда - нямам ДДС. Grin

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 15:28 от МоарейнД

# 511
То, ако го няма в сайта ДДС-то, сигурно ще се начислява тук в България...+ 3,90 лв доставка.

# 512
  • BG-DE
Точно това си мисля и аз, защото чакам една поръчка направена преди 2 седмици но продавачът  забави шипинга и я пусна онзи ден, преди това го бях помолила да я пусне на 01.07. но той ми каза, че на етикета пак ще е отбелязано, че не е платено ддс.

# 513
Да ,сигурно. Но каква е идеята да е така .Аз казах моето предположение .Някой ,ако знае защо е така ,да каже .Защото е тъпо да се плаща и ДДС върху доставката ,но ЗаКон ът е друг .Интересно ми е каква е обосновката за да е така ,защото сигурно има такава.
Може би е така ,защото продавача може да напише по-малка стойност на продукта от реалната и по-висока стойност на доставката от реалната при равен сбор в двата случая и така пак прибира същата сума ,но се плащат по-малки такси .
Такъв е законът на митниците, когато транспорта е за сметка на купувача, ДДС се начислява на цялата сума стока+доставка. Не е нещо ново.

# 514
Защото ДДС се начислява върху цената на сделката - цена на стока + цена на транспорт + цена на застраховката.
И защото няма логика да не се начислява ДДС върху нещо което се плаща от краен клиент.

# 515
  • Варна
През PC или лаптоп наистина като се избере за език руски и след това българския ми адрес наистина не начислява ДДС.Някой пробва ли да поръча така ? Аз лично мисля да пробвам.

# 516
За да не се разбереш с някой продавач част от цената на артикула да я включите към транспортните разходи.

# 517
През PC или лаптоп наистина като се избере за език руски и след това българския ми адрес наистина не начислява ДДС.Някой пробва ли да поръча така ? Аз лично мисля да пробвам.

Явно ви се разправя с пощите и ви се плащат допълнителни такси. Това е по-скоро бъг/пропуск в системата, но глобално погледнато не означава, че няма да платите ддс. Просто ще го платите по трудния начин с допълнителна такса и разправии с пощите.

# 518
Добре де, дори и да може да се поръча без начислено ДДС, то вероятно от наша страна има как да проверят, че не е платено ДДС и да го изискат оттук...Вероятно ще е обозначено по някакъв начин на пликовете...

# 519
  • Варна
И как пощите и митниците ще разберат аджаба че не ми е платено ДДС-то не вярвам всяка една пратка да я гледат и четат кво пише на етикета.

# 520
  • BG-DE
По документа, който съпровожда пратката и да всяка една пратка се гледа, дори моите по 20гр, в които има пръстенче за 3гр, всичко минава през проверка.

# 521
И как пощите и митниците ще разберат аджаба че не ми е платено ДДС-то не вярвам всяка една пратка да я гледат и четат кво пише на етикета.
Бобев Бобев. Как на всеки пакет му четат пощенският код? Ами така и кода за платено ДДС ще се чете. Разбира се има специално поле на CN22/23 за ДДС кода. Този е третия дето му бие камбаната и той дрънчи Wink

# 522
  • Варна
Изобщо не се впечатлявам вече. Както искат, така да си ги организират нещата. Ще плащам каквото трябва, тия кокошкарски номера не си струват. Харесвам ли стоката, харесвам я. Искам ли я, искам я. Устройва ли ме цената, плащам. Ако не, търся алтернатива.

# 523
Може би на пликовете (или документите към тях) ще е обозначено дали изпращачът е регистриран към IOSS (извинявам се, ако това не са точните инициали). Щом така са решили, измислили са го как да става...

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 17:57 от dolce miele

# 524

Ами поръчайте ...

От 1 юли всяка една пратка следва да бъде проверявана, защото за абсолютно всеки един внос от страни извън ЕС се дължи ДДС. И понеже в митниците не пристигат само пратки от алиекспрес, то трябва да проверят всяка една, понеже не всеки търговец/платформа ще се регистрират по IOSS, което да предполага платено ДДС още при онлайн покупката. Не знам дали го обяснявам достатъчно ясно, но който минал метър, минал, това остава в миналото. Но както казах, поръчайте и може пък да минете тънко и всички ще почнем да поръчваме през руската версия ......

Общи условия

Активация на акаунт