/Пазаруване от Aliexpress.com 61

• 34 348
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
И за мен това е много по-добър вариант. Чаках да дойде 01.07. за да пусна поръчка и ми направи впечатление, че цената си е същата само ми отбелязва каква част от нея е ддс-то.

Напротив, върху цената се начислява данъка, включително и доставката!

# 496
Да , и на мен ми направи впечатление, че и върху доставката се начислява ДДС

# 497
  • Варна
Да и поредната велика простотия да се начислава ДДС както върху цената на стоката така и върху цената за транспорт абе думи нямам.

# 498
Онзи ден минавах покрай Пощата и реших да попитам дали случайно няма нещо за мен (особено онази пратка която е със статус "Out for delivery" от дни)...
Скрит текст:
Е, не...няма такова неприятно изживяване, нищо нямало за мен- но по-важното е, че толкова ги мързеше да работят, че дори не ми казаха в техния клон как процедират по принцип- уж пращали известие (това което е като касов бон), уж аз можело да проверявам на място, уж звънели...в крайна сметка, ясен отговор не получих какво точно правят 🤣 и ако ми било удобно да проверявам... 🤪
Припомниха ми защо се отказах от услугите им преди години в полза на куриерите...  
Не ми се струва редно да се начислява ДДС и върху доставката (ако наистина е така)...🤔

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 13:58 от dolce miele

# 499
Преди когато митницата спреше някой продукт винаги гледаха общата сума, която е платена, т.е. цена на продукта и цена за доставка. Така че това не е нещо ново. Излишно е да се дискутира.

# 500
Може би е така ,защото продавача може да напише по-малка стойност на продукта от реалната и по-висока стойност на доставката от реалната при равен сбор в двата случая и така пак прибира същата сума ,но се плащат по-малки такси .

# 501
  • София
Може би е така ,защото продавача може да напише по-малка стойност на продукта от реалната и по-висока стойност на доставката от реалната при равен сбор в двата случая и така пак прибира същата сума ,но се плащат по-малки такси .
Такъв е законът на митниците, когато транспорта е за сметка на купувача, ДДС се начислява на цялата сума стока+доставка. Не е нещо ново.

# 502
Може, просто аз четох, че ще се начислява ДДС (от Али) върху стойността на поръчката, а не и върху доставката. Както и, че от Пощите ще се събира такса 3,90 лв+ ДДС (и предположих, че доставката не е включена). Може и аз нещо да не съм разбрала...
Скрит текст:
Щеше да е хубаво, ако за няколко пристигнали пратки с ниска стойност се плаща само веднъж тази такса от 3,90 лв+ ДДС върху общата стойност.

# 503
  • BG-DE
ДДС-то е върху цялата стойност включително доставката, а аз установих защо цената на днешната ми поръчка е същата като преди седмица, вчера получих купон от АЕ и той е покрил ддс-то 😊

# 504
А аз си взех една пратка днес, за която нищо не платих

# 505
Е тя за да я вземете днес, ще да е влязла в страната и минала през митница поне ден по-рано. А новите правила са от днес, вчера не са били така.

# 506
Може
Една я следва по петите, ще докладвам Simple Smile

# 507
  • България
При мен, ако съм на руски език, няма начислено ДДС.

Тогава ме прехвърля на aliexpress.ru и явно проблемът е оттам.
Когато мина на английски, вече има и ДДС.

И в двата случая, адресът за получаване е в България.
Нещо не са го домислили.

# 508
  • BG-DE
И аз съм на руски език, адресът за доставка е Германия и начислява точно 19% ддс, колкото е тук, но аз ползвам приложението.

# 509
  • Варна
Яяяяяяя че интересно това с руския език тъкмо го пробвах и аз през лаптопа и наистина не начиславя ДДС.

Общи условия

Активация на акаунт