Седмокласници 2020/2021 - Тема 12

• 30 506
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Гледам минималният бал за миналата година на първо класиране за девойки и ми се плаче. Как ще изкара такъв космически бал, за да влезе в гимназията/ите, които иска. Главата не ми го побира.

Аз от второ гледам и ми се плаче.

Много хубав пост за ФЕГ, много ми се иска да имаме шанс за там, но уви...

Онзи ден си говорим за балове и училища и моят ми обяснява за бал около 300 т. Толкова за мотивираност и амбиция Sad

# 631
  • В офиса
Ако на някого му се чете, интересен е коментарът за изпита в Американския колеж на журналистката, която поддържа Данибон.
Обикновено водят момичетата. Този път половете  бяха  почти изравнени. В сегмента 25-то - 35-то място определено момчетата бяха с по-високи балове и на по-задни позиции.
Няма да се изненадам, ако това се повтори и при външното оценяване.
И нещо конкретно - от къде ще купуваме торбички с цип? В нета видях опаковки от 100 броя. Друго - не.

Няма да се повтори при НВО. Не е защото тази година момчетата са по-подготвени, а защото тази година темата на есето с цитата от Оруел за свободата бе доста по-близка до момчетата, в сравнение с абстрактни теми за есета по картинка, например. Освен това имаше доволно много инструкции, а като цяло момчетата много добре следват инструкции. Оттам точките на есето масово са високи при момчетата, за разлика от други години. Иначе, да, 28-ото място на сина ми е еквивалентно на 15-о сред момичетата.
Извинете за глупавия въпрос, със сигурност вече е обсъждано, но като чета по диагонал, торбички с цип? Задължително ли е? Силно се надявам от училище да ги инструктират, защото, признавам си, идва ми в повече да следя и за тези детайли.

# 632
  • София
За 9 ФЕГ мога да споделя впечатление като гост учител за клуб по интереси през миналата учебна година. Направи ми изключително впечатление човешките и близки (не фамилиарни) отношения между учителите и учениците. Има го уважението и от двете страни, учителите показват, че забелязват, че децата са личности. Усетих спокойна, приветлива атмосфера... На моменти като родител, чието дете е наборче на същите тези деца, но в НЕГ дори завиждах благородно.

# 633
  • София
Торбичките с цип са за поставяне на личните вещи, като телефон. Аз бях останала с впечатление, че ги дават (що ли така си мислех Sad ). Ще питам приятелски семейства какво са ползвали те.

# 634
  • София
На нашата родителска среща, на която разясняваха НВО-то, ни казаха децата да си носят прозрачен плик за телефона, не е задължително да е с цип. Други лични вещи не е необходимо да си носят. Затова си мисля, че и един прозрачен джоб би свършил работа, а те може би ще го запечатат с телбот... просто разсъждавам 🤔

# 635
Някой случайно да знае ваканциите в АК съвпадат ли с тези на българските училища?

# 636
  • В офиса
Коледната е малко по-дълга, също не учат на деня на благодарността, като цяло може да има други малки разминавания, но не драстични.
https://www.acs.bg/bg/calendar/

# 637
# 638
Честито на приетите в АК! Особено благородно завиждам на тези, за които това е първо желание и стресът приключва. С девойката с изпити до юли все ще сме на педал.
Днес е на ПИ по математика от школата. Вчера беше по БЕЛ. Последните и са присъствени.

# 639
Да носим ... торбички. Наистина смешно е.

# 640
  • На морето!
Торбичка с цип не са ли торбичките за течности в  ръчен багаж в самолета, които продават в Лидъл, Лили, ДМ и пр? Някъде се водят за пътуване, на други места за сандвичи.

Не знам от къде тръгна това, че ще им трябват, на нас ни казаха да си носят само материали за писане и чертане, вода, телефон (квесторът има грижата да го прибере в плик) и нещо сладко ако от притеснение им става лошо или нещо подобно. Нищо излишно да не носят като якета, листи, тефтери, раници и т.н. Моят син аз ще го водя и ще е с това - химикали, моливи, комплект за чертане и минерална вода, надявам се да е топло и да не се налага да носи и горнища, якета или чадър, които да прибира в пликове.

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 14:43 от Rapariga

# 641
  • София
Защо са им въобще тези торбички, не може ли личните вещи да си ги оставят в чантичката или раничката с която обикновено си ходят и тя да бъде закачена на закачалката? И защо трябва да са прозрачни?
Преди 2 години нямаше🤔

# 642
  • София
Това с торбичките мисля дойде с корид историята...
ДМ имат от двата вида - бели прозрачни торби за смет и различни размери от тези с циповете.

# 643
  • Ланкър, планините Овнерог
Трябва да са прозрачни за яке, чанта/раница, не е нужно да са с цип. Телефоните би трябвало да ги събира квестора. Така беше миналата година на ДЗИ-тата на голямата.

# 644
Пуснала съм снимка с извадка от инструктажа във връзка с пликовете. Същият инструктаж  е качен на страниците на много училища и обикновено запознават децата с него и в училище няколко дни преди НВО освен в деня на самия изпит.
Да, пликовете са от миналата година най-вероятно във връзка с пандемията. На мен ми допада идеята с надписаните пликове за телефоните. Ако бях директор, щях да намеря начин да осигуря и другите прозрачни пликове за личните вещи.

Общи условия

Активация на акаунт