Седмокласници 2020/2021 - Тема 12

• 30 546
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Зайче, има я паралелката с ФЕ е и не е профил чуждоезиков, а е "природни науки" точно. Всички други са си чуждоезиков профил и не са обявили трети и четвърти ПП. Вероятно ще се избира в 10-ти клас и ще направят групи, вместо да са еднакви за целия клас, както е и на други места.

# 451
В справочника на Веди ( и изобщо в който и да било справочник) ДПП е такъв, какъвто е на страницата на съответното РУО освен ако не са допуснали някоя грешка при препечатването.

# 452
Днес купих справочника на Веди от борса за учебници Бг Учебник-НДК. Казаха, че вчера е излязъл. Струва 8лв. Голям формат е и е по удобен за търсене.
В справочника на Веди дали в ДПП са разграничени видовете паралелки по третия профилиращ предмет? Иначе как ще редим желанията без да виждаме кой е този профил?
Има колона име на паралелката и там са изброени профилиращите предмети.

# 453
  • София
vesela_g, благодаря! Точно тази колона ме интересуваше, защото поне в таблицата, която е публикувана на сайта на Кариерно ориентиране, тя липсва.

# 454
Нали 3 и 4ти профил се избират в 10ти клас? Как отсега ще знае дали иска химия или история примерно?!

# 455
vesela_g, благодаря! Точно тази колона ме интересуваше, защото поне в таблицата, която е публикувана на сайта на Кариерно ориентиране, тя липсва.
На сайта на РУО-софия град, линк Списък на паралелките за 2021/2022 във файла:ЗА-САЙТА-С-БАЛООБРАЗУВАНЕ.xls в колона Име на паралелката.

# 456
  • София
Имам въпрос и съм сигурна, че тук ще можете да ми отговорите.

Може ли едно дете да участва в класиранията за общинските училища и едновременно с това да участва в класирането за НГДЕК?
Върти ми се в главата, че не може, защото се подава оригинал на дипломата за средно образование. Но пък може нещо да се е променило за последните 5-6 години.

# 457
  • Ланкър, планините Овнерог
Току що без да искам хванах справочника на Веди в пропуск. В таблицата от сайта на РУО има една специалност в 138-мо, която в справочника я няма написана. Сигурно има и други.

# 458
  • гр.Варна
Варненки, предоставям фейсбук страницата за кариерно развитие.
Има подробна информация за училищата във Варна.
Заповядайте:
https://www.facebook.com/CKOVarna

# 459
Току що без да искам хванах справочника на Веди в пропуск. В таблицата от сайта на РУО има една специалност в 138-мо, която в справочника я няма написана. Сигурно има и други.
За 138 СУ я няма точно тази паралелка, която мислехме да пишем. Тази година е с втори език Корейски.

# 460
а аз да попитам от електронните справочници има ли такъв с мин-макс бал, имаме ли такъ файл, или си имаме отделно ДПП и отделно с баловете на мин.г.? удобно ми се вижда, но не бих купувала заради това справочник, отделно че може наистина да има грешки, а и фокусът не бива да е върху бала, а върху желанието.

това за нгдек ми се вижда абсурд. четох и аз. не съм се обадждала да питам, но мисля че отиваш с оригинал, но даваш копие или подобно. оригиналите ги взимат чак при записване, а не при кандидатстване. дано и друг се включи.

# 461
arino, тук има в обща таблица ДПП и баловете https://karierno-orientirane.com/%d1%81%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2% … 7-%d0%ba%d0%bb-3/

# 462
  • Ланкър, планините Овнерог
За 138 СУ я няма точно тази паралелка, която мислехме да пишем. Тази година е с втори език Корейски.
При нас пък е екстра корейския. Е, за предпочитане е корейски в 18-то, но.... И сестра й учи корейски, индонезийски и предстои и виетнамски в СУ, та ще й помага. Ай, дано стане. В 138-мо за източните езици ще смятат 3хБЕЛ+1хМАТ, а в 18-то са 2/2.

# 463
При нас пък е екстра корейския. Е, за предпочитане е корейски в 18-то, но.... И сестра й учи корейски, индонезийски и предстои и виетнамски в СУ, та ще й помага. Ай, дано стане. В 138-мо за източните езици ще смятат 3хБЕЛ+1хМАТ, а в 18-то са 2/2.
Дано, щом има кой да и помага е идеално.Но моя приятелка детето е в 18 с ктайски от 5 клас. Сега е седми и иска да продължи там.

# 464
  • София
Леле, Гита 😀 и моята натам се ориентирала - екзотични езици. Категорично отказва да продължи с рисуването, въпреки моя мерак за архитектура. Тая пуста математика...

Общи условия

Активация на акаунт