Седмокласници 2020/2021 - Тема 12

• 30 543
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Аз мисля да си направя собствен справочник. Ще си принтиран информацията от МОН или там където е и ще си и сложа корица.

Сега със системата няма чак такава голяма нужда от справочник, защото всички паралелки ще са описани подробно там.

За протокола, днес контролно по математика на 16 задачи: 12 геометрични и 4 неравенства, за едн учебен час от 30 мин. Целта е никой да няма време да подсказва.  Важното е, че децата свършиха неравенствата и вече настигат останалите, дето Вълчев ги похвали.

# 466
Пуснах ...  линкът ще е активен до 26.05.
Много благодаря за положения труд!

# 467
  • Ланкър, планините Овнерог
Леле, Гита 😀 и моята натам се ориентирала - екзотични езици. Категорично отказва да продължи с рисуването, въпреки моя мерак за архитектура. Тая пуста математика...
Муахаха, в Приложното ги облъчват наред явно Simple Smile От 9кл я прихвана, мислех, че ще й мине, ама нъцки. Сега, като го учи, още повече й харесва. И аз напъвах за Академията, но не ми се получи. Нищо, това, което са взели от гимназията, няма кой да им го вземе.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 16:31 от Гита Ог

# 468
  • На морето!
Един глупав въпрос имам- защо купувате справочници? Аз се информирам от сайта на Дидева и този на Рио. Свалих си ДПП в ексел, изтрих излишните за мен графи и колко и това ми стига. Минимални и максимални балове не гледам много, защото за мен е много трудно, да не кажа невъзможно да прогнозирам бала на детето и необходимите точки за повечето паралелки.
Та, има ли нещо друго полезно в тези справочници?
Иначе служебният министър каза, че няма да прави промени в решенията и политиките на предходния, така че можем да приемем, че датите и темите са окончателни.

# 469
Завиждам за азиатските езици. С моите хем сме се разбрали да ходят някъде из далечния изток да следват и да ме вземат да им готвя и пера, хем не им се учи такъв език. Не че при нас има къде...
Утре в училище им е пробният по математика и ми е интересно дали ще се ошашка.

# 470
  • Варна
Дами, тъкмо се прибрах вкъщи и гледам синковеца се обучава за НВО-то по МАТ онлайн по програмата от Просвета. Каза, че учителката съобщила в началото, че отпада от НВО-то успоредник. След урока трябва да проверим дали е така.

# 471
Е нали казаха , че не отпада материал. И новия министър каза, че за промени матурите е късно.

# 472
Да не би да излъчват миналогодишните записи?

# 473
Аз предпочитам да си купя справочник. По прегледно ми е и винаги да мога да погледна. Може и причината да е, че компютъра ми зарежда супер бавно Simple Smile

Миналогодишният справочник още ми върши работа и не съм го прибрала Simple Smile тези дни ще купим новия от Вектор. Мисля, че за Варна е най- добрия вариант. Всъщност не знам има ли друг да издава такъв в нашия град...???Simple Smile

# 474
Един ...  въпрос имам- защо купувате справочници?
аз мога да се оправя всякак но не е в това въпроса - искам да го връча на синковеца , да го чете -  на лягане и на ставане. И да мисли, да подчертава , да твори. И да изтвори нещо накрая , че да стане по-лесно на по-нататъшен етап.

# 475
Ако става въпрос за Варна, в IV EГ не видях паралелката за природни науки, която я имаше миналата година. В наредбата от РУО Варна има 3 паралелки с Исп/АЕ.

zaek, има я паралелката- единствената, която не е с профил чуждоезиков в 4та. Първи езил ФЕ, проф. предмети са БЗО/ХООС
Който не чете до края, повтаря! Dive ме е изпреварила, точно за същата иде реч. За срещата е добро предложението, аз вероятно ще гравитирам и за БЕЛ и за МАТ. Сомо кажете кога и къде, че в него край на града не съм ходила поне 20год.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 19:45 от polly77

# 476
  • Варна
Не може да се пуска след като е свършил онлайн уебинара за съжаление. Възможно е да е миналогодишният. Няма инфо за отпадане на материал за НВО.
Качих в пощата три ПИ по БЕЛ на сина ми без отговорите. Нямаме отговори, нито предишните ПИ, които е правил. Учителката му дава на листи ПИ и като ги направи й носи листите с условията и това, което е направил в тетрадката си. После тя му връща инфо къде какво е объркал. Тези три сега ще ги прави.

# 477
И моята иска екзотични езици. Ние обаче с баща и и казахме да си ги учи, но първо отлично да научи немски, който е започнала от дете.

# 478
Предварително се извинявам, че може да е досадно за някого поредното обяснение на стъпките при класиранията, но ми се губи детайл от този етап:
"Записване на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране - до 16 юли 2021 г.".
Кое е това заявление - стандартна бланка по чл.66 от Наредба 10 ли е? , която дава самото училище, в което е учило детето и къде се подава?- пак в него ли?
Объркването ми идва от т.нар. училища-гнезда, защото не знам нашето дали е с такъв статус.

# 479
Подава се в училището, в което ученикът е приет на първо класиране. Заявлението е по образец ( стандартна бланка).

Общи условия

Активация на акаунт