Косата ми побелява, а не искам да се боядисвам... Има ли друго решение?

• 31 316
  • 148
  •   1
Отговори
# 120
  • пустинята Гоби
Да, само дето съм пробвала къната и то немалко време. Примера ти хич не е подходящ.

# 121
Моят опит с билкова боя на Хенафокс беше плачевен.
Косата стана твърда, права, суха и адски заплетена. Взех светло кестенява - белите коси станаха рижави като лисица. Да не говорим, че по цяла седмица ми миришеше на мокро сено.
Опитах няколко пъти и се отказах.

# 122
  • Бургас
И аз чета с надеждата,че има начин побеляла коса да не се боядисва и да си възвърне естествения цвят,но явно няма,колкото и да ми се иска.
Уж има продукти възвръщащи естествената пигментация,но от всичко прочетено явно повечето реклами са си само реклами и продуктите все пак имат някакви оцветители.
Трик за 5-6 бели косъма е да се отрежат.
За дори 20% побеляла коса,не работи.

# 123
  • София
За леко побеляла коса тип "няколко бели косъма" дори и подходяща нова прическа при фризьор, който си разбира от работата, върши работа.
При малко повече бели кичури, но не твърде много, действат тониращите балсами. Те имат обаче един сериозен минус - рядко се докарва хубав наситен цвят, а и лесно се отмиват, дори и да се използва шампоан за боядисана коса. Плюсът е, че правят косата много мека, защото хидратират яко.
За силно побеляла коса решение без боя е единствено къната, ако косата я понася добре, тоест държи на такава ударна доза протеин и ѝ действа добре.

# 124
е, в начална фаза на побеляване и кичури вършат работа, все пак не се третира цялата коса

# 125
Съсипвам си косата всеки път когато ползвам тониращ балсам,независимо колко е скъп и каква марка я.Буквално я декхидратира,става като сплъстена овча козина.За информация съм с гъста,чуплива и суха в краищата и леко омазняваща се в корените.След дори и еднократно ползване на такъв продукт,косата остава съсипана до израстването и,замаскирам сухотата с много балсами и маски,но без тях е барут

# 126
Аз от дългогодишния си опит с бои всякакви, къни и прочие се убедих в едно нещо. Никакво значение няма дали се боядисва или не, а какви шампоани и балсами се ползват. Просто няма начин дрогериен шампоан за 3 лева да ми докара хубава коса, та ако ще само с отвара от лунни цветя да се боядисвам. Откакто започнах да търся специални шампоани без никакви сулфати, соли и парабени, маски изцяло без химия просто съвсем различна структура на косата имам. Дори в последните години ползвам силноизсветляваща професионална боя и пак нямам поражения, напротив. Е, разбира се боядисвам само корените, без дължината (тя е само веднъж изсветлена). Редовно правя и маски от натурални течни витамини А,Е и Д + 1 лъжица кокосово масло, с която стоя поне 3-4 часа намазана, преди да я измия с шампоан.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2022, 16:38 от Arwen Amarantha

# 127
Аз от дългогодишния си опит с бои всякакви, къни и прочие се убедих в едно нещо. Никакво значение няма дали се боядисва или не, а какви шампоани и балсами се ползват. Просто няма начин дрогериен шампоан за 3 лева да ми докара хубава коса, та ако ще само с отвара от лунни цветя да се боядисвам. Откакто започнах да търся специални шампоани без никакви сулфати, соли и парабени, маски изцяло без химия просто съвсем различна структура на косата имам. Дори в последните години ползвам силноизсветляваща професионална боя и пак нямам поражения, напротив. Е, разбира се боядисвам само корените, без дължината (тя е само веднъж изсветлена). Редовно правя и маски от натурални течни витамини А,Е и Д + 1 лъжица кокосово масло, с която стоя поне 3-4 часа намазана, преди да я измия с шампоан.
Ще споделите ли от кои шампоани и маски сте доволна?

# 128
Здравейте, моят въпрос също е за Phyto RE30. Има ли някой, който го е използвал и може да сподели впечатления от първа ръка?

# 129
Не успях да го изхабя, защото ми причини страшен пърхот и рани  на главата. Така, че не знам дали действа това чудо.

# 130
Ще споделите ли от кои шампоани и маски сте доволна?
Ами ще напиша някои марки, но не вярвам да съм особено полезна, защото не знам къде живеете и дали правят доставки. Примерно доволна съм от продуктите на Diego dalla Palma и Aveda...
Има един комплект шампоан и балсам, който го има в каталога на Doterra (есенциалните масла), вълшебни са просто. Ако познавате дистрибутор, не се колебайте да поръчате. Всички, които са натурални, подхранващи в Златна Рибка също са добри. Обикновено, като ходя за боя, гледам кой е на промоция и си купувам, да имам.

# 131
Аз съм изключително доволна от Phyto!
За тях пише, че могат да се използват на 4-5 седмици. Какво се случва с косата в корена, не избива ли бяло за толкова време?

# 132
  • София
За тях пише, че могат да се използват на 4-5 седмици. Какво се случва с косата в корена, не избива ли бяло за толкова време?

Избива, аз ползвам малко по-често обаче. Напоследък въртя няколко марки в опит да нацеля нещо още по-добро или да се предам и да заложа на професионално боядисване.

# 133
Момичета да попитам тези от вас, които са ползвали спрейове за скалпа, които стимулират възвръщане на пигментацията на белите коси,  през това време може ли да се боядисва косата, докато се пръскат корените , сякаш мернах някъде из рекламите им, че не трябва да се боядисва? 
Може би се отнася само за боите за коса, а не за натуралните къни.

# 134

Избива, аз ползвам малко по-често обаче. Напоследък въртя няколко марки в опит да нацеля нещо още по-добро или да се предам и да заложа на професионално боядисване.
Извинявайте от кой точно продукт на Phyto сте доволни? Шампоан, балсам или друго?

Общи условия

Активация на акаунт