Косата ми побелява, а не искам да се боядисвам... Има ли друго решение?

• 29 945
  • 148
  •   1
Отговори
# 135
  • София
От перманентната боя за коса - https://www.notino.bg/phyto/phyto-color-boja-za-kosa-bez-amonjak/

# 136
Някой ползвал ли е този спрей?
https://greenlabox.bg/shop/color-hair-restore-spray-vzvrni-estes … ija-cvjat-na-kos/

Само 50 мл. е опаковката, не знам за колко впръсквания ще стигне, и дали действа.

# 137
Заглеждам боята Color & Soin. Тя тон върху тон ли е, отмива ли се постепенно или остава?

# 138
  • София
Заглеждам боята Color & Soin. Тя тон върху тон ли е, отмива ли се постепенно или остава?

При мен се оказа изключително слаба - блед цвят, слаба покривност, бързо измиване.

# 139
  • пустинята Гоби
Аз я ползвам от много време. Много добре ми покрива, но наистина се отмива сравнително бързо предимно в корените..Косата ми изглежда добре предвид, че я боядисвам. Пробвала съм и други щадящи бои, две години ползвах къна, но с таи боя се харесвам най-много.

# 140
Тоест боята се отмива и по дължините и ако се получи по-тъмен цвят от моя естествен, постепенно се отмива по дължините?
Имам естествено черна коса, леко изветляла по дължините от слънцето и малко бяла коса. Така или иначе расте много бързо и белите коси светвят след две седмици. Ако се получи по-тъмен цвят от моя, се отмива равномерно?

# 141
  • пустинята Гоби
Отмива се равномерно, да, цветът изсветлява с времето. Аз се боядисвам с 5 N - светло кестеняво и първата седмица-две след боядисване цветът е доста наситен и тъмен, после постепенно изсветлява.

# 142
Някой ползвал ли е този спрей?
https://greenlabox.bg/shop/color-hair-restore-spray-vzvrni-estes … ija-cvjat-na-kos/

Само 50 мл. е опаковката, не знам за колко впръсквания ще стигне, и дали действа.
интересно звучи, ако наистина успее да стимулира синтеза на меланин, именно този пигмент е отговорен за цвета на косата, с възрастта намалява. Освен меланин има и други фактори, от които зависи побеляването: стрес, генетиката, климат, замърсявания, дори тютюнопушене.

# 143
На 44 г. съм и засега успявам да покрия белите коси с растителна боя (на основата на къна) на Cultivators. Предимството пред стандартните бои е, че не само не се изтощава косата, но и не се получава рязка граница между боядисана и новоизрастнала коса. Така дори да не ми остане в време да се къносам повече от два месеца, косата ми не изглежда занемарена. Е, след няколко измивания белите косми изглеждат един-два тона по-светли, но не стоят като бяла коса, а като нашарени от слънцето. Резултатът е много естествен.

# 144
  • София
Зависи от типа на косъма.
Аз съм с къдрава коса и къната я унищожава.

# 145
  • пустинята Гоби
Моята коса е права и пак не ми харесваше как изглежда с къна. Според мен освен до косъм е и до лично усещане какво е това хубава коса. Аз искам моята да е жива, мека, да мирише хубаво. Това къната не го постигна, като добавим цапотията, висенето с нея на главата и не на последно цвета, който няма как да не червенее. Мерси съм.

# 146
Препоръчвам безамонячната боя на Olioseta. Намирала съм я само в Златна рибка. Не се отмива и покрива бялата коса на 100%. Ползвам я вече 2 години и съм много доволна

# 147
Аз ползвам също боя от Златна рибка, на Permesse, силно изсветляваща. Не се отмива, цветът е разкошен, косата ми не се съсипва.
Олиосета имат много добри продукти, например ампулите за ламиниране, шампоаните и маските също харесвам.
Но не съм сигурна за русите тонове, ще пробвам май.

# 148
  • на последния етаж
А бихте ли препоръчали студен средно кафяв цвят на Олиосета, кой номер да избера?

Общи условия

Активация на акаунт