Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 39 192
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
  • София
50 лв за месец..... Акушерката каза че вече се плаща.......... И затова прецених че  искам да попитам и тук

# 256
5лв и 80ст дадох за болничния при лкк, толкова бяха обявени и в ценоразписа на кабинета,в който го получих.

# 257
  • София
При кой лекар и кой квартал?

# 258
В Бургас съм аз.
Следи ме д-р Мануелян, а болничния е при д-р Гамишев.

# 259
Аз съм от Петрич и болничният ми от лкк е 3лв

# 260
Никога не съм плащала пари за болничен, сега като ви чета чак се учудвам,  от кога болничен се плаща?

# 261
  • София/Севлиево
И аз не знам колко ми е шийката.При предния преглед док каза,че единствено част от плацентата ми я покрива,но ще се вдигне и не е проблем.С миналата бременност никога не са ми казвали колко е.
Аз болнични никога не ползвам защото работя за себе си,направо 45-дневния преди раждането ще вземам.А ако си планово секцио как се смятат тези 45 дни-по термин или по дата на секциото,щото терминът ми е около 18-20.10,а секциото ще е между 27.09 и 1.10?
Станислава,Вецев ще ти прати изследванията на Вайбър когато може.Както писах моите от 13.04 си ги получих на 1.05,а час за преглед ми даде чак за 21.05.Но аз се чувствам добре и спокойна и мога да  изчакам дотогава(ще са минали повече от 5 седмици от предния ми преглед).

# 262
Цената от 50 лв е формулирана като такса ЛКК АГ(лекарска консултативна комисия).Сега отворих в Гугъл и в някакъв МЦ във Варна ми излиза пак в ценоразписа , че за издаването на болничен от лекарска комисия се плаща по 15 лв на член на комисията .Щом го пишат в ценоразписи, едва ли е незаконо да искра тези пари.На ДКЦ Асцендент в София също има 40 лв такса, не ми се рови по другите да търся...Това не значи, че няма места на които е 3 лв.Аз понеже обичма да съм подготвена и да не се изненадвам просто се запознах с ценоразписа на медицинския център преди да тръгна на прегледи, че в София има места на които рутинен преглед е 160 лева...

# 263
Днес ще си взимам втория болничен от ЛКК, но нито предния път,нито сега са ми искали пари за него.

# 264
Аз в Токуда вече взимам втори болничен - първия беше 14-дневен и тогава платих 50 лв, но мисля че това беше за ехографа, който си направих. Вторият болничен, който вече е 30-дневен, не съм плащала нищо.

Моята АГ ми мери шийката, около 4см е, знам че това е много важно! Искайте си и питайте, също така и трябва да се следи кръвотока.

Иначе аз пуснах пренатест днес - много му се чудех, защото и моята АГ, и Сигридов ми казаха, че няма смисъл и че няма никакви индикации да го пускам, но на мен не ми даваше мира и накрая просто реших да ги прежаля тия пари за моето си спокойствие. Така че чакам резултати другата седмица.

# 265
Това пък е безобразие... Не стига, че си болничен и ще взимаш по-малко заплата, ами да си плащаш за това...

# 266
На мен също не ми взимат нищо за болничните с комисия, а се следя в частна болница. Не знам от какво зависи.
Тази седмица вече ще се боядисам и ще отида на гел лак,че съм се "занемарила".😂 Чувам всякакви мнения относно това, но мисля че така ще се чувствам по-добре, свикнала съм да се грижа и за външния си вид и в момента не ми е ок. Повече се притеснявам от висенето в салона на затворено с други хора. Все още доста ме е страх от вируса,първите 3 месеца бях доста крайна с никой не се срещах, но не може живота да спре.. Почнахме да пътуваме, да се виждаме с приятели, да хапваме навън и на моменти се чувствам виновна и безотговорна, толкова ми е промит мозъка 😂 В по-трудни времена бременеем определено. Надявам се всички да имаме едно безгрижно лятоо, без вируси, с хубави коремчета и с много положителни емоции. 🥰

# 267
От години се заплащат болничните от ЛКК. 2017г. с предишната бременност с Торакс струваше 30лв., В Селена беше 80лв. В Селена вече е 100 лв., но в някои ДКЦ-та например е по-сносна сума-30/40лв.

# 268
  • София
При др Папукчиев в Младост нищо не съм плащала, там излезнах в 6 м защото не можех да работя а не че не искам, в сегашната ми работа неускам да гледам,,колежки - змий"
Живот и здраве като минат 3г ще сменям 7 за нищо на света не бих се върнала на тази работа
В близките квартали (за Орландовци говоря) със сигурност знаят,, империята" в която работя, но това е друга тема!
По темата за поддържането няма да подстригвам докато не родя че съм с момче!

# 269
2016 год, когато взимай болнични аз нищо не съм плащала. Факт е, че след мен няколко приятелки се оплакваха, че плащат, ще видя и аз скоро как ще е.
Колкото до вируса и мен ме беше доста страх първите няколко месеца, но детето ходи на градина, не мога да го спра нацяло, така, че той да ходи и да се среща с още 20 деца, а аз да седя вкъщи и да се страхувам няма особена логика. С баткото се подстригвах поне 3пъти, не е останал без атрибути😄 Сега вече веднъж бях на фризьор, скоро пак ще ходя.
По-късно днес съм на преглед, нямам търпение вече да ида. И да се оплача, от 2 дни сутрин отново повръщам😔

Общи условия

Активация на акаунт