Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 730
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
Ам извинявам се за тъпия въпрос ,но бихте ли описали ,как ви боли шийката,и как разбрахте ,че точно там ... мен ме боли при сядане все едно съм в 8 ми месец и ми тежи ,а съм 19 г.с.

Аз много добре си усещам болките в шийката . Те са от самото начало на бременноста но моята е много шита от предишното раждане и от тогава е чувствителна и чат пат ме боли и без бременност.
Та аз имам болки предимно при сядане и ставане. Не мога да седна рязко на дивана например ,защото боли мн.
В неделя бях на преглед и ми е измериха 6 см , най -вероятно я мерят по някакъв датски начин или е по -дълга  не знам , казаха че всичко е наред с нея и не можаха да ми отговорят защо имам тия болки. 
Понякога наистина имам чувството че все едно съм в 8мия месец и бебето рита долу .

# 376
Здравейте момичета, аз в момента съм 15 г.с, моя термин е за ноември.
Вчера бях на женска консултация и АГ каза че плацентата не доставяла хранителни вещества до плода. Има си сърдечна дейност, но бебето изоставало. Не ми обясни колко изостава, само ми показа някакви графики според размерите, че сме под прага на това което трябва да бъде, единствено разбрах че бебето тежи 108 гр в момента.
Когато правих БХС нещата вървяха нормално.
Та сега, АГ иска да си направя изследване в Геника за тромболифия. Доста ме наплаши, че не може да бъде оптимист за тази бременност, което ме съкруши.
Правилно ли е действието с изследването за тромбофилия и нещо друго може ли да се направи, за да не стане най-лошото?

# 377
Теди, много правилно при мен е същия случай,само,че аз си ги самоназначих и се казва плацентарна недостатъчност или нещо такова, тоест има спазъм на кръвотока или липса на кръвоток по маточните аръерии към бебето НО,моят съвет е докато пускаш Геника изследвания отиди при доц.Карагьозова (аз съм при нея много съм доволна) да ти направи едно доплерово изследване да види как върви плода ако няма кръвоток наистина е опасно,но с навременни мерки нещата се оправят,коя бременност ти е и над 30 ли си?

# 378
Теди, много правилно при мен е същия случай,само,че аз си ги самоназначих и се казва плацентарна недостатъчност или нещо такова, тоест има спазъм на кръвотока или липса на кръвоток по маточните аръерии към бебето НО,моят съвет е докато пускаш Геника изследвания отиди при доц.Карагьозова (аз съм при нея много съм доволна) да ти направи едно доплерово изследване да види как върви плода ако няма кръвоток наистина е опасно,но с навременни мерки нещата се оправят,коя бременност ти е и над 30 ли си?
Втора бременност, миналата година имах спонтанен аборт. На 26 години съм.
Може ли да ми дадеш координати на доц. Карагьозова?

# 379
Втора бременност, миналата година имах спонтанен аборт. На 26 години съм.
Може ли да ми дадеш координати на доц. Карагьозова?

Ако не успееш да се свържеш с нея, пробвай с Вецев. При мен той видя в 10-та седмица лош кръвоток, не ме е пращал на изследвания, но ми назначи кръворазреждащи и поне за момента проблемът е овладян. Не си отчайвай, при навременни мерки всичко се оправя.

# 380
Вчера бях на женска консултация и АГ каза че плацентата не доставяла хранителни вещества до плода. Има си сърдечна дейност, но бебето изоставало. Не ми обясни колко изостава, само ми показа някакви графики според размерите, че сме под прага на това което трябва да бъде, единствено разбрах че бебето тежи 108 гр в момента.
Та сега, АГ иска да си направя изследване в Геника за тромболифия. Доста ме наплаши, че не може да бъде оптимист за тази бременност, което ме съкруши.
Правилно ли е действието с изследването за тромбофилия и нещо друго може ли да се направи, за да не стане най-лошото?
За 15.г.с 108гр не си ли е в норма , аз съм в 19г.с и 3дни и вчера го измериха 338гр. Мисля, че на мен в 15г.с ми казаха,  че е около 130гр, но зависи и как е измерено според мен

# 381
И аз точно това си мислих, че размерите са нормални за 15 г.с. Потърсете още едно мнение и задължително да ви направят доплер на кръвотока. Такива крайни заключения могат сами по себе си за влошат ситуацията, не губете надежда.
За 15.г.с 108гр не си ли е в норма , аз съм в 19г.с и 3дни и вчера го измериха 338гр. Мисля, че на мен в 15г.с ми казаха,  че е около 130гр, но зависи и как е измерено според мен

# 382
Благодаря ви за включването момичета!!!
Ще направя преглед при доц. Карагьозова в събота и ще видим тя какво мисли по въпроса.

# 383
Аз вчера бях на преглед 16г +4дни, и измериха бебока 167гр. Стискам палци в събота да се похвалиш с добри новини.

# 384
Ами според мен е ок и няма изоставане,но не знам дали изоставането не  в седмиците а не в килограмите

# 385
Теди, погледни си в БХС-то стойността на PAPP (плацентарен протеин). Тази стойност е важна при съмнение за плацентарна недостатъчност. Моят е 0.59 и док каза, че ще го следим, защото при по-ниска стойност има опасност да се развие въпросната недостатъчност, но в последния триместър. Мисълта ми е, че има как да хванат наченки още по БХС-то, а не по изследване за тромбофилия. Друго много важно, с втората бременност малката вървеше също назад и ми изписаха един протеин за бременни. Сега виждам, че има и по-добър, слагам линк най-долу. А с тази бременност също вървя седмица назад, но този път имах късмет, че малко преди да забременея бях на профилактичен и тогава установих ме, че съм с късна овулация. Та изоставането със седмица се дължи на това, а не че бебето не се развива. Можеш да звъннеш и в обявените телефони в генетичната лаборатория на Майчин дом, за консултация с генетик, дали PAPP подсказва за недостатъчност. Също аз бих поискала второ мнение на друг лекар. Важно е да се определи период на цикъла и дата на овулация та точно, защото иначе си има +/- отклонения. Успех 🍀

https://www.zdravis.com/product/969/protein-drink-za-bremenni.html

# 386
Теди, погледни си в БХС-то стойността на PAPP (плацентарен протеин). Тази стойност е важна при съмнение за плацентарна недостатъчност. Моят е 0.59 и док каза, че ще го следим, защото при по-ниска стойност има опасност да се развие въпросната недостатъчност, но в последния триместър. Мисълта ми е, че има как да хванат наченки още по БХС-то, а не по изследване за тромбофилия. Друго много важно, с втората бременност малката вървеше също назад и ми изписаха един протеин за бременни. Сега виждам, че има и по-добър, слагам линк най-долу. А с тази бременност също вървя седмица назад, но този път имах късмет, че малко преди да забременея бях на профилактичен и тогава установих ме, че съм с късна овулация. Та изоставането със седмица се дължи на това, а не че бебето не се развива. Можеш да звъннеш и в обявените телефони в генетичната лаборатория на Майчин дом, за консултация с генетик, дали PAPP подсказва за недостатъчност. Също аз бих поискала второ мнение на друг лекар. Важно е да се определи период на цикъла и дата на овулация та точно, защото иначе си има +/- отклонения. Успех 🍀

https://www.zdravis.com/product/969/protein-drink-za-bremenni.html

Това което пише в БХС за PAPP  е - 0,653  IU/I  - Еквивалентно на 0,526 MoM.
Отново нищо не каза докторката ми за тези резултати. Попитах я дали всичко е наред, тя единствено коментира че риска за синдромите ми е нисък и че всичко е било наред тогава.
Ако е знаела още нещо тогава и не е споделила, не знам защо ме чака да стигна до 15 с, за да ми каже че не вървят нещата.

# 387
Теди, твоята стойност дори е по-висока от моята. Може това "изоставане" да се дължи на късна овулация, както се оказа при мен, но го разбрах чак с тази бременност, а миналата все се притеснява, че изостава. Без да натрапвам мнение, бих потърсила консултация, дори еднократно с друг лекар.

# 388
Теди, твоята стойност дори е по-висока от моята. Може това "изоставане" да се дължи на късна овулация, както се оказа при мен, но го разбрах чак с тази бременност, а миналата все се притеснява, че изостава. Без да натрапвам мнение, бих потърсила консултация, дори еднократно с друг лекар.
Да със сигурност ще ме види още някой, и дано да ми обяснят по човечно какво се случва.
Смятам и да си сменям АГ-то, забелязвам че не ми обръща достатъчно внимание и не ми обяснява нищо.

# 389
При мен тази стойност е 0.41, но следящата каза, че няма повод за притеснение и няма нужда от втори БХС, защото общият ми риск си бил много добре. Аз реших да се доверя, но сега след тези коментари, взех да се чудя правилно ли постъпих.
Иначе на ФМ ми измериха и кръвотока и всичко беше наред.
На вас как ви се струват резултатите? Дали да търся и друго мнение?

Общи условия

Активация на акаунт