Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 651
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря, момичета!
На есен нека всички да си имаме здрави бебчета Simple Smile
cherry_blossom изразила съм се неправилно относно поредността на феталната морфология, тъй като за втори път бях на преглед при д-р Михова. По графика това се води ранна фетална морфология.
Графика ми за пренатална диагностика е с четири посещения:
- скрининг 12 г.с. - 13 г.с. + 3 дни
- ранна фетална морфолофия 16 г.с. - 18 г.с. +6 дни
- втора фетална морфолофия 20 г.с. - 22 г.с. +6 дни
- късна фетална морфолофия 28 г.с. - 30 г.с. +6 дни

# 586
  • омъжена
И моята ФМ  мина всичко е наред. Бебо расте. Отговаря с няколко дена по напред . И термина сега излезна на 5.10 а не на 6.10 няма значение. Пола си е това което ми казаха в 12 г.с

# 587
Здравейте!
Вчера писах, че имам пробождания и придърпвания, днес продължиха и се чух с лекаря. Каза да увелича Магнерота и да не пия Но Шпа, а Папаверин. Стана ми странно, но ще го послушам. На някоя от вас изписвали ли са?

# 588
Някой да препоръча специалист по фетална ехокардиография, става въпрос за София, по възможност да ряботи и събота например.
Блягодаря

# 589
Здравейте, от днес съм в дълъг отпуск, който ще премине в болничен 😁 Много съм щастлива, защото ще мога да си обръщам внимание, както и на децата. Днес правих упражнения и си направих мазило за корем, защото вече много ме сърби. Сложих доста неща, ще ви кажа как е станало след като изстине, защото сега е още топло и съответно течно, но важното е после да е като крем и да може да се гребва. Разтопий на водна баня масла-какаово, кокосово и восък, добавих течни масла-жожоба, кайсия, сусам, пшеничен зародиш, авокадо и есенции ванилия за аромат. За сега е супер. Не знам защото е още топло или защото кожата ми е суха, но го попи веднага. Ще мажа вечер.

# 590
Съншайн202,аз съм във Фемина, Карагьозова ме прати при др Спасов

# 591
Някой да препоръча специалист по фетална ехокардиография, става въпрос за София, по възможност да ряботи и събота например.
Блягодаря
По-нагоре обсъждахме д-р Маринов, той е в Надежда. За мен е най-добрият. Принципно преглежда бременни в Надежда, но сега гледам, че има и в един МЦ часове и там има опция майчино здравеопазване, така че.явно и там приема. Има свободен час за 28-ми.
Добре ли си? Нещо на феталната ли излезе?

https://superdoc.bg/lekar/rumen-marinov-dm

# 592
Ако ти е много спешно на 24 май има при др Спасов ако не го хванеш ще ти дам моя час 26ти май,надявам се всичко е наред ♥️

# 593
Блягодаря
По-нагоре обсъждахме д-р Маринов, той е в Надежда. За мен е най-добрият. Принципно преглежда бременни в Надежда, но сега гледам, че има и в един МЦ часове и там има опция майчино здравеопазване, така че.явно и там приема. Има свободен час за 28-ми.

Благодаря момичета, да всичко е наред, по препоръка на доц.Карагьозова бих искала да отида и на ехокардиография, въпреки че и на феталната морфология се вижда че е наред, но може би ще е добре да се види и частично сърчицето.

Обаждах се и във Фемина, защото обмислям да са там и двата прегледа, един след друг, за да не се налага да пътувам 2 пъти

# 594
И при мен се видя,че вс е ок със сърцето,но  ще отида за мое спокойствие,мама е родена с шум на сърцето и по-добре да видя какво се случва
Аз нещо много се задъхвам и постоянно си полегвам,посядвам,абее почива ми се а съм само 20-21 седмица

# 595
Радвам се, че всичко е наред Hug Иначе да, хубаво е да си се направи контролно прегледът.

Hariom1, и аз се уморявам много лесно. В 18-19г.с съм. Не знам как ще е докрая :/

Блягодаря

Благодаря момичета, да всичко е наред, по препоръка на доц.Карагьозова бих искала да отида и на ехокардиография, въпреки че и на феталната морфология се вижда че е наред, но може би ще е добре да се види и частично сърчицето.

Обаждах се и във Фемина, защото обмислям да са там и двата прегледа, един след друг, за да не се налага да пътувам 2 пъти

# 596
За фетална ехокардиография съм чувала и за Велковски, че е много добър, но нямам лични впечатления.

# 597
Привет и от мен! Скоро не съм се включвала, но имам питане към момичетата, които вече са болничен. Аз съм от началото на април, но към текуща дата все още не ми е изплатен болничния. Имате ли представа кога да го очакваме, много ли се бавят и при вас също ли е така? Подозирам, че има забавяне заради празниците, но все пак е доста неприятно, вече е 17ти.
днес звънях в Ной мога да ти дам номер но ми казаха ,че чакат последната дата на болничния примерно ако е от 2.04 до 4.05  от 4.05 броиш 5работни дни до 5гу изплащат. И на мен ми преведох половин болничен за април и сега си чакам другата половина от 29дена за май дето е. И това ми казаха.

Аз днес ходих да си взема ПИК, влязох да проверя, но още не ми е изплатено нищо за април. Не знам и къде да гледам, но ми се струва че много се бави, моят болничен се води от 01.04 до 04.05. Все си мисля, че до сега трябваше да ми преведат нещо.

# 598
Сега ми излязоха и Тромбофилиите, не знам дали са притеснителни резултатите, чакам мнение от Кременски и Карагьозова..

На мен лично ми се струва, че който и да си пусне тези изследвания все излиза нещо..

Моля някой по запознат с тези изследвания за мнение.

# 599
  • София
Излезнаха изследванията ми в Поликлиника Бг
Др Вецев казва че са добри и ми дава 24 май за преглед, не пише за бхс или някакъв др вид преглед и сега се чудя обикновен ли ще бъде или друг вид
Какви пари да нося.....

Общи условия

Активация на акаунт