Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 657
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
Аз пък ей сега го усетих няколко пъти ама супер силно и по високо вече много странно, кога има повод за притеснение в силни движения,тоест ако изведнъж ме  е заритал по-силно ттябва ли да се притеснявам? (Ядох шоколад ако има значение)

# 571
  • au bout du monde
Движенията винаги са с различна сила.👌
Понякога съвсем леко побутваше, а друг път такива къчове хвърляше, имах чувството, че ще излезе отстрани😆

# 572
  • омъжена
Привет и от мен! Скоро не съм се включвала, но имам питане към момичетата, които вече са болничен. Аз съм от началото на април, но към текуща дата все още не ми е изплатен болничния. Имате ли представа кога да го очакваме, много ли се бавят и при вас също ли е така? Подозирам, че има забавяне заради празниците, но все пак е доста неприятно, вече е 17ти.
днес звънях в Ной мога да ти дам номер но ми казаха ,че чакат последната дата на болничния примерно ако е от 2.04 до 4.05  от 4.05 броиш 5работни дни до 5гу изплащат. И на мен ми преведох половин болничен за април и сега си чакам другата половина от 29дена за май дето е. И това ми казаха.

# 573
Само моето бебе не го знам какви ги върши 😂На прегледи маха с крайници, като побъркан, аз нищо не усещам.Нищо😆Слаба съм, ако това има някакво значение, със задна плацента съм и пак пълна тишина.Вчера си държах ръката специално на корема в опит да усетя нещо и освен червата ми, нищо друго нямаше.🤣

# 574
  • София
И аз още не го усещам, а утре започвам 18гс. Яна я усетих в 18+ нещо, а бях първа Б с предна плацента. Сега съм със задна.
Бях на преглед онзи ден и шаваше мнооого, та всичко е наред.

Деспи, и аз ще процедирам така с борд. Все си мисля, че той трябва да добавя товароносимост към основната на количката. Thinking

# 575
Здравейте 🤗
От няколко дни вече ми личи, че съм бременна, а не преяла и съм много щастлива 😂 Все още е малко коремче, но си личи, на килограми за сега не съм мръднала. Преди 3-4 дни бях на извънреден преглед, заради болничния и всичко беше наред с бебка.
Днес имам някакви странни пробождания в корема, чести са. Имала съм няколко пъти след повечко натоварване и вървене, но днес е по-различно, даже се чудя дали може да са просто газове/спазми в червата, понеже ми е и подут корема напоследък. Дано е от това, ще изпия сега Но-шпа. Иначе пия и Магнерот всеки ден.

# 576
Аз го усещам и ниско долу, от няколко дни го усещам на 3 пръста над пъпа встрани,  различно,понякога само ме побутва, понякога имам чувството че прави салто😁

# 577
Момичета, днес мина прегледът ми при доктор Маринов, за фетална ехокардиография говоря. Много впечатлена останах, ако на някоя се наложи, препоръчвам с две ръце. За щастие бебето ми е добре, няма порок, дефектът не е сериозен и ще изчезне най-много месец след раждането. Тогава трябва да заведа и бебенцето на преглед. Препоръча още един в 28-ма седмица, ако желая. Попитах го дали е хубаво да заведа и другото си дете на такъв преглед и той каза, че за него е задължително веднъж в живота. Аз сега разбирам, май не е така популярно както воденето на ортопед на новородените. И така, като се роди бебето ще ги заведа двете.

Сърчицето му е 12 милиметра Simple Smile толкова мъничко, а колко подробности се видяха.

# 578
Днес мина и моята втора фетална морфология при д-р Михова в Надежда. Много съм доволна от доктора, подробна, изчерпателна, обяснява без да й се задават въпроси, а ако имам такива отговаря и детайлно обяснява.
За протокола, ще си имаме девойка (това беше и моето усещане от самото начало) с термин 26.10.
Тъй като от БХМ съм със средно висок риск за Даун, а по ехограф всичко си е идеално, решихме да направим пренатест за наше спокойствие, резултати от който ще имаме до 7 работни дни.
Вярвам, че всичко ще е наред.
Иначе бебка е доста щура, както я определи д-р Михова и в момента е разположена седалищно, но аз съм едва 17 седмица, така че има време да се върти.
Аз до момента на няколко пъти усещам едни кратки бълбукания, но може и аз да се подвеждам, че това са движения.

# 579
Момичета аз да се включа в темата за гърдите... от няколко дни усещам моите доста подути, не ме болят, но ме притеснява, че на едната и е доста твърд ореола, сякаш имам имплант там, а другата си е ок. Дали е нормално, четох че се оголемявали там жлезите...

# 580
Момичета, днес мина прегледът ми при доктор Маринов, за фетална ехокардиография говоря. Много впечатлена останах, ако на някоя се наложи, препоръчвам с две ръце. За щастие бебето ми е добре, няма порок, дефектът не е сериозен и ще изчезне най-много месец след раждането. Тогава трябва да заведа и бебенцето на преглед. Препоръча още един в 28-ма седмица, ако желая. Попитах го дали е хубаво да заведа и другото си дете на такъв преглед и той каза, че за него е задължително веднъж в живота. Аз сега разбирам, май не е така популярно както воденето на ортопед на новородените. И така, като се роди бебето ще ги заведа двете.

Сърчицето му е 12 милиметра Simple Smile толкова мъничко, а колко подробности се видяха.

Радвам се, че при бебка всичко е наред и сте добре и двечките, Оливия Hug

Маринов е невероятен! Аз се записах за 31-ви май при него за собствено спокойствие, а и след като ми даде такъв кураж предния път, ме накара да му обещая, че скоро ще му "занеса" бебе със силно и здраво сърчице. Голям човек е докторът,  успокои ме в момент, в който светът ми се беше сринал и ми даде утеха и сили да направя, каквото бе нужно.

# 581
  • Казанлък(Бургас)
M_Oliviya, браво за добрите новини! Heart
rochi, честита девойка! 💞
И аз чакам с нетърпение моята ФМ. Blush

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 16:17 от yanac

# 582
Подкрепям ви за д-р Маринов - просто уникален! Аз вече бях при него в 13гс, а днес ми предстои втората ни среща. Първият път и аз бях наплашена, а той ме успокои невероятно много. Надявам се, че всичко ще е наред и днес!
Имаме уговорка да отида и в 22гс отново.
Иначе още в 13гс толкова много неща видя в сърчицето... толкова измервания и подробности, не знам колко мм е било тогава, но със сигурност много мъничко.
Наистина го препоръчвам силно и мисля че е добре да се направи един профилактичен преглед, дори без никакви показания.

rochi, честита девойка! А защо си била на втора ФМ в 17гс? Не се ли прави по към 20гс? Аз също пуснах пренатест, не по препоръка на лекар, а за мое спокойствие, макар че възрастовия ми риск е доста висок (1:150 някъде), но пък комбинирания си е съвсем ок. Пожелавам ти прекрасен резултат!

# 583
  • София
Привет и от мен! Скоро не съм се включвала, но имам питане към момичетата, които вече са болничен. Аз съм от началото на април, но към текуща дата все още не ми е изплатен болничния. Имате ли представа кога да го очакваме, много ли се бавят и при вас също ли е така? Подозирам, че има забавяне заради празниците, но все пак е доста неприятно, вече е 17ти.
Преди 3 часа си взех ПИК от Нои, стана тооочно за 1 мин време
Ако искаш подробности ще пиша на лично!

# 584
Само да кажа, че ПИК може да се вземе и онлайн, чрез инсталирането на приложението Евротръст на телефона. В сайта на НОИ е описано подробно какво трябва да се направи.
Друг е върпосът, че при мен работи само за някои справки, а за други не, ще трябва да се свържа с тях за уточняване на проблема.

Общи условия

Активация на акаунт