Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 769
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
Аз мия всичко с топла вода и сапун-домати, краставици и плодовете отвън, после беля и пак плана. А грозде и други, които не може да се белят ги кисна във вода с оцет, знам че от киселинния разтвор умират бактериите и пестициди те малко опадват, така да се каже. Ама аз съм си Монк 😂 Също така кисна и зеленолистните. Знам, че има разтвори които убиват бактерии-може да е като моя само с оцет, може вода с оцет и сода бикарбонат или вода със сол, който както му харесва. А иначе да ни е сладко. Аз утре отивам на лов за хубава диня и се чудя дали от Лидл, Кауфланд или Лекси (магазин в Пловдив) 🙄 Някой с опит къде са най-вкусни 🤔
Елислава, днес взех ягоди от кауфланд. Половинка в кутия, пише че са български и на етикета нещо като Сладки ягодки. Бяха хубави и ароматни.

# 166
Напълно съм съгласна, така е, но мен си ме е гнус и това е. Grinning
Тази година учудващо попаднах няколко пъти на страхотни ягоди, купувам ги от зеленчуковия пазар до нас, но в темата на Лидл похвалиха и тези от седмичната им промоция, може да ги пробваш.
И аз киснех зеленолистните зеленчуци, но последно време ме домързява. Дините от Лидл колкото пъти съм взимала, все са били безвкусни.

# 167
Аз преди две седмици ядох диня от Кауфланд. Беше си много хубава, като знам лятото колко гадни дини съм яла, тази просто си беше супер за сезона, даже страхотна. 😀
Аз иначе изобщо не чета нищо в интернет, особено какво е забранено да се яде или пък тук защо ме боли. Излишно напрежение и стрес е за мен това. По-добре да не знам, отколкото да живея в параноя, че ако изям това и край ще стане нещо. С малки количества няма какво толкова да се случи. И луканка си ям от време на време, а и бира ако знаете как ми се пийва. Пийвам си от на мъжа ми от време на време, голяма работа, нищо няма да ми стане толкова с 2 3 глътки. Жени на наркотици, алкохол и цигари раждат здрави деца, че ние ли да се вайкаме за парче диня, или луканка, или там още каквото уж е забранено. Много здраве от мен на тези, които пишат всички тези статии само да шашкат бременните жени. 😀

# 168
Не разбирам как диня може да навреди на бременността 🤦‍♀️. Аз си ям всичко каквото ми се яде и фанта си пия и баница си ям. Значи като не сме бременни диня може да ядем,  като сме не било препоръчително 😁. Аз изобщо такива щуротии не чета. Иначе обожавам череши, чакам ги да станат, мога да изям цяла кофа.

# 169
И аз ям каквото ми се яде общо взето. Аз и като не съм бременна трябва да ям каквото ми се е дояло, иначе само за това мисля😄
Ягоди и аз много обичам, зеленчуковия до нас имаше много хубави. Колкото до почистването на зеленчуците, не мога да си представя как ги миете с оцет 🙄 После не мирише ли на оцет?

# 170
Миналата година толкова се бъзикахме цяло лято с мъжа ми, още май месец си взехме диня от Кауфланд и беше толкова вкусна, а след това от където и да вземехме тотална каръщина (на комшията за пуйките) 😀
Хапвам и аз каквото ми се прииска, та тоо ако плодове не можеш да ядеш, наистина незнам какво би могло. Посъбирваме се и с приятели вече, тя тая изолация до лудост ще ни докара.
Аз преди две седмици ядох диня от Кауфланд. Беше си много хубава, като знам лятото колко гадни дини съм яла, тази просто си беше супер за сезона, даже страхотна. 😀
Аз иначе изобщо не чета нищо в интернет, особено какво е забранено да се яде или пък тук защо ме боли. Излишно напрежение и стрес е за мен това. По-добре да не знам, отколкото да живея в параноя, че ако изям това и край ще стане нещо. С малки количества няма какво толкова да се случи. И луканка си ям от време на време, а и бира ако знаете как ми се пийва. Пийвам си от на мъжа ми от време на време, голяма работа, нищо няма да ми стане толкова с 2 3 глътки. Жени на наркотици, алкохол и цигари раждат здрави деца, че ние ли да се вайкаме за парче диня, или луканка, или там още каквото уж е забранено. Много здраве от мен на тези, които пишат всички тези статии само да шашкат бременните жени. 😀

# 171
  • Казанлък(Бургас)
Здравейте и от мен в новата тема! Blush
Покрай тези почивни дни и хубаво време само успявам да ви чета, но не и да пиша - или сме на път, или сме в парка с малката, а за капак се хванах да разчиства гардеробите и да прибирам зимни дрехи и обувки, и да вадя летните. Тези дни се каня и до тавана да се кача, да го пренаредя, и да прегледам бебешките дрехи. По-любимите рокли ще запазя, другите ще раздам/продам/рециклирам. Които стават за момченце ще сортирам по размер и ще надпиша. Чака ме натоварено лято и ако не го направя сега, няма кога. А и доколкото се познавам има риск да се увлека и да купя дрешки за малчо, а не ми се иска да се затрупвам.
Вие доста теми обсъдите, но по основните, за които се сещам:
Списък с покупки за бебето - според мен няма универсален. Както са различни бебетата, така и мамите, и вкусовете, и нуждите. На един едно му е от полза, на друг друго. Следвайте собствения си усет и сърце! Grinning
За бебешкото легло - имала съм сгъваемо от плат, дървено, от ПДЧ, плетен кош. Всички ми бяха удобни и са били най-подходящи да мястото, нуждите и момента. Само не харесвах това, което е от ПДЧ (него свекървата го беше взела), но просто аз не си падам по този материал. Иначе кошарата си беше много практична (с чекмеджета) и добре конструирана.
За дрехите - аз от много години не посещавам редовни магазини, и не съм компетентна по темата. Фен съм на вторите употреби. Имам дрехи на малката подарени от Лидл (от свекървата), и наистина са много приятна материя.
За храните - хапвам си всичко, което ми се яде в умерени граници, и с една доза повече внимание към съставки и рискови продукти, но не изпадам в крайности. Blush
И аз си чакам черешите. Heart Eyes

# 172
sunshine1992, това с храните ми идва малко в повече след спор при предната ми бременност с една друга бременна, която пушеше цигара срещу мен с чаша вино, докато се възмущаваше как съм си позволила да ям майонеза и ми обяснява как съм щяла да си увредя бебето. За щастие ничие бебе не беше увредено, но много се разстроих след това. Като първа бременност изпадах в паника от всичко.
Мисля, че ако имаше някакви рискове с храните, то лекарите щяха да ни предупреждават както го правят за цигарите и алкохола. Все се каня да питам моята лекарка дали да се вманиачавам или да си хапвам спокойно, и дано да не забравя другата седмица.
Обща взето моето заключение е, че трябва да се спазва добра хигиена: да се ядат добре измити плодове и зеленчуци. Традиционно динята и пъпеша никой не ги мие и при рязане попада мръсотия под формата на кал и друга върху плода(в почвата може да има листериоза). Просто трябва да се измият добре преди разрязване. Не бива да се ядат яйца, месо, риба с неясен произход, ако не са добре термично обработени. Напомням, че сладолед, торти и кремове са все със сурови яйца, но те всички са под строг контрол и т.н.

# 173
  • омъжена
mellonА за това да ни предупреждават АГ-та изобщо не съм съгласна!И в София съм си следила бременност и тук и даже и витамини не ти казват какво да пиеш ако не попиташ. Много съм доволна и е много добър АГ то ми и предната в София уникална АГ беше. Но това е. Те си гледат плода как се развива,мерките, болничните, изследванията там и за феталналата и Даун те предупреждават ,а това дали ядеш дали пърдиш с извинение не ги бърка тях. Има по света толкова храни плодове и зеленчуци ,който тук не сме и чували за тях то АГ то трябва да ти извади цял том книги и да те предупреждават нали..
[quote author=Елислава   Да в Лидл имаше едни ч рвени сливи много странни иначе от сушените плодове може да се намери всичко и сливи и манго и тн. Аз вчера се сетих ох нещо всеки ден се будя в 6ч преди петлите 😄😋 хапна нещо пия кафенце и пак ми се доспи а днес ще ходим с две семейства в парк.+това аз не пуша и не пия даже алкохол и попринцип само на празници колкото да се чукна,а кафето до скоро ми се гадеше и него ограничавам. Не казвам ,че от супер здравословните майки са по хубави бебетата просто аз съм си така въпрос на вкус.

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 06:13 от sunshine1992

# 174
Добро утро, дами! От няколко дни си мисля за помпите за кърма. Какви са вашите мнения и впечатления по тази тема? Мислили ли сте каква да купувате, ако сте се спрели на определена марка и модел - защо? С дъщеря ми имах ръчна помпа на Авент, от която бях доста доволна, но ситуацията тогава беше много особена, защото детето две седмици прекара в кувьоз. Не съумях да запазя производството на кърма, започна да намалява драстично. Съответно аз намалих интервалите на изцежда е и за около 2 месеца приключих. Та тогава ръчната ми беше ОК, но сега живот и здраве всичко да е наред дали ще ми е пак така удобна и практична, ако се налага по-често изцежда е...

# 175
  • София/Севлиево
Добро утро.
Снеж и аз бях в сходна на твоята ситуация,само дето при мен нещата приключиха за няма и месец.После помпата я подарих на сестра ми и тя я ползва 5-6 месеца с първото дете и 3-4 с второто.Сега ще си взема пак ръчна,но не Авент ,а някоя по-бюджетна.
Още в първа или втора тема бях постнала "забранения списък на доктор Станулов",в който имаше доста ограничения за бременни.Все пак го питах за храните и той ми каза"Ти си бременна,щом ти се яде -хапни,но не прекалявай."И тъй и правя,за щастие освен синьо сирене друго от тоя списък не ми се е яло...

# 176
  • София
_Snej_, аз съм с електрическа Медела и съм доволна.

За съжаление, човек няма как да предвиди как ще се развият нещата. А има огромна разлика, дали ще цедиш от време на време за запас... Дали ще е за стимулиране на лактация.. Дали детето ще е на изцедена кърма от шише..
Съответно, за всяка ситуация различна помпа би била най-доброто решение .

Но във всички случаи бих препоръчала електрическа - но аз съм по мързеливите неща. Grinning

# 177
Добро утро.
Аз първо ще се оплача и ще се върна да прочета какво сте коментирали. От няколко дни много ми кървят венците и са болезнени ама днеска направо се стреснах доста кръв имаше.
Знам, че е нормално, но всеки ден ли ще е така?
Ползвам електрическа четка и вода за уста. Мисля да мина да си взема нещо да ги мажа, че ме и болят.

# 178
  • омъжена
малко за настроение

# 179
Добро утро.
Аз първо ще се оплача и ще се върна да прочета какво сте коментирали. От няколко дни много ми кървят венците и са болезнени ама днеска направо се стреснах доста кръв имаше.
Знам, че е нормално, но всеки ден ли ще е така?
Ползвам електрическа четка и вода за уста. Мисля да мина да си взема нещо да ги мажа, че ме и болят.
Аз бях така преди 2 седмици. Даже имах и джобове по венците, не можех да се храня както трябва. Намазах се два пъти с това и край. Много ми помогна.

Общи условия

Активация на акаунт