Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 39 250
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
Привет,
Искам да попитам имали бъдещи майки от кв. Хаджи Димитър гр.София?

# 196
  • София
Аз съм от Орландовци

# 197
Аз имам до момента два болнични. Първият за 10 дни от 26.04, който ми е издаден от АГ и втория от 06. 05 за 30 дни от лекарска комисия. В петък бях до НОИ и си изкарах пик номер, за да си следя нещата.И какво се случва в НОИ има постъпила информация само за болничния от 7 май, но не и за първия от 26.04.Сега не знам въобще към кой трябва да се обърна. Някой , ако знае да помага.

# 198
Аз имам до момента два болнични. Първият за 10 дни от 26.04, който ми е издаден от АГ и втория от 06. 05 за 30 дни от лекарска комисия. В петък бях до НОИ и си изкарах пик номер, за да си следя нещата.И какво се случва в НОИ има постъпила информация само за болничния от 7 май, но не и за първия от 26.04.Сега не знам въобще към кой трябва да се обърна. Някой , ако знае да помага.
Да не са ти объркали данните,  на мен ми върнаха единия болничен, защото бяха объркали фамилията

# 199
Да не са ти объркали данните,  на мен ми върнаха единия болничен, защото бяха объркали фамилията

Не, няма объркано.

# 200
Към работодателя, за да питате защо не е подаден, но имайте предвид, че след подаването им в НОИ е необходимо известно време (2-3) дни, за да се визуализира при проверка с пик код.
При подаването на болничните, контролите с НОИ са ЕГН, номер на болничния, дата на издаване, период, първичен или продължение е той и причината. Ако има грешка в името, адреса, длъжността.. това не е причина да не е приет от НОИ. Желателно е всички данни да са коректни.

# 201
  • омъжена
е аз подобно питах и аз като си влезна с кода ми показва за половин изплатен болничен. Аз директно ще отида в Ной иначе има тел в интернет. Като напишеш Ной Контакти ще ти излезе

# 202
Да попитам за майчинството, нали се смята 24 месеца назад. Аз ще имам 12 месеца работни и 12 ще е от втората година майчинство. Тогава на 380лв ли ще се смята или на минималната заплата?

И аз съм горе-долу така, доколкото знам втората година майчинство се смята на МРЗ.
Много неприятно...

# 203
Здравейте!
Следя ви от самото начало, но до момента не съм се включвала.
В 16г.с. съм на 23 год. от София, първа бременност.
Искам да ви попитам, задължително ли е записването за Женска консултация по ЗК и защо, тъй като до този момент се следя само на частно?

# 204
  • София/Севлиево
Здравей и добре дошла.
Не е задължително,ама пък така може да си спестиш малко пари от изследвания.
Тази сутрин ходих да дам кръв и урина и оставих в лабораторията над 120 лв.Можеше да си спестя част от тях,но не ми се чакаше до следващия ми преглед ,който е на 21.05.

# 205
  • София
Здравейте!
Следя ви от самото начало, но до момента не съм се включвала.
В 16г.с. съм на 23 год. от София, първа бременност.
Искам да ви попитам, задължително ли е записването за Женска консултация по ЗК и защо, тъй като до този момент се следя само на частно?

Здравей и добре дошла.

Не е задължително да се запишеш по ЗК. Аз също съм на частно само. Казаха ми че въпреки това нямам никакъв проблем да ми издават болнични, включително 45 дневния преди термин. Само не ми е ясно, ако реша да раждам в частната болница, но искам да се ползвам като здравноосигурено лице дали не трябва все пак да взема някакво направление за раждане от личната, защото има разлика в цената за раждане за здравноосигурени и за неосигурени пациенти.

За момичетата, които се чудят как се изчисляват застъпващи се майчинства ето темата във фоума, където си спомняма да е обсъждано точно това - https://www.bg-mamma.com/?topic=1333056

# 206
“Само не ми е ясно, ако реша да раждам в частната болница, но искам да се ползвам като здравноосигурено лице дали не трябва все пак да взема някакво направление за раждане от личната...”
Eleyn, и предишната бременност, и сега се следя на частно. Раждах в частна болница. Потвърждавам, че трябва направление за раждане от личната лекарка.

# 207
Аз се следя при една и съща лекарка и на частно, и с ЖК. Тя ме нави да ме запише, на мен хич не ми се занимаваше и грам не ми е ясно нищо, защото имам допълнително здравно осигуряване и винаги го ползвам него за всички здравни услуги. Но наистина се спестяват някакви пари, а не е кой знае какво да се запише човек.

# 208
А това направление за ЖК различно ли е от това за раждане. Защото аз взех направление за ЖК, но в последствие се отказах да го използвам.

# 209
  • София
А това направление за ЖК различно ли е от това за раждане. Защото аз взех направление за ЖК, но в последствие се отказах да го използвам.

Различни са. За раждането ти трябва направление No 7 което е за хоспиталицазия. Поне това ми излиза като вляза например в сайта на Майчин дом да видя документите за прием.

Само кога ли точно се вади? И дали пак е с давност 1 месец? В крайна сметка, не дай Боже да се окаже недоносено детето и да се роди преди 36 седмица... Тогава кога е трябвало да бъде извадено такова направление? И ако бъде извадено твърде рано, а пък се преноси, тогава ново ли трябва?

Общи условия

Активация на акаунт