Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 724
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
Моята док ми беше казала ама аз не знаех закакво е тоя показател че ако е под 0.59 вече съм много на границата и нее е ок,а всички рискове са ми 1;100 000 .. което е мн странно предвид,че кръвотока не беше мн ок така че не вярвам много вече и на бхс ,но моят риск за Папп излезна 1,29

# 391
При мен тази стойност е 0.41, но следящата каза, че няма повод за притеснение и няма нужда от втори БХС, защото общият ми риск си бил много добре. Аз реших да се доверя, но сега след тези коментари, взех да се чудя правилно ли постъпих.
Иначе на ФМ ми измериха и кръвотока и всичко беше наред.
На вас как ви се струват резултатите? Дали да търся и друго мнение?

Щом АГ е казала, че всичко е ок значи е ок. Ако нямате доверие на АГ просто го сменете,  ние не мисля, че сме компететни 🤷‍♀️. Ето затова от 13год. Ходя при един и същ АГ, гледа ме, без много приказки,  всичко е ок, значи е ок. За мен лично е грешка да се тълкуват изследвания, по които не сме компетентни,  въпреки, че имам медицинко образование,  не съм компетентна в тази сфера,  затова се доверявам на АГ

# 392
ina-mina, показателите на БХС са ти ок. Моята също не искаше да повтаряме изследването, а каза че в 20гс като правим второто, то ако има нещо или ще се потвърди или отрече, но не е притеснително пак толкова. Думите и бяха, че има вероятност да се развие, а не 100% ще се развие пацентарна недостатъчност. И това няма общо с риска за Даун, смисъл че в комбиинирания риск влиза всичко, но като единична стойност може д подсказва за друго. Не се притеснявай. То наближава второто БХС и ще си каже. А и при мен кръвопотока на доплера си беше ок и тя каза, че няма място за притеснение.

# 393
Предполагам, че съмнението ме загложди от факта, че генетикът, който ме консултира препоръча късен БХС, а следящият не сметна, че е нужно. Истината е, че нищо не ми костваше второ изследване, но реших да се вслушам  в половинката и съвета му да не се вглъбявам и да се филмирам излишно. Не се тревожех до момента, в който не прочетох последните няколко мнения, че 0.59 се определя от някои лекари за нисък.
Дълги години посрщавах един и същи гинеколог, но с годините все повече започнах да се разочаровам и от тогава се насочих към настоящия, но за щастие ми се налага да се виждаме веднъж в годината за рутинни изследвания и това е. Съответно наблюденият ми са сравнително кратки и все пак не бих казала, че има липса на доверие. Вероятно аз се поддавам на панически мисли, които за момента май нямат и повод за поява, но....ей ги на.
Чакам си с нетърпение втората ФМ, за да разгледаме всичко отново така подробно, а и да видя хубавата картинка пак. Heart
Bubamara9, благодаря ти за милия отговор! Flowers Bouquet

# 394
Да и аз ще направя късна ФМ и ще запиша час за 3D преглед в 20 гс. С това смятам да приключа 😂 Разбирам напълно панически те мисли, аз минах през това миналия месец. Много е неприятно и необяснимо за другите. Намери приятни занимания и се разсейва, ще мине. А с бебчетата всичко ще е наред ❤️

# 395
То е като с тромбофилията някой я имат и не отключват др даже не знаят че я имат и на мен ми казаха че не се знае дали ще отключа тия неща които излезнаха

# 396
Днес си взех кокосово масло, смятам с него да се мажа. По принцип аз на корема стрии нямам, малко отстрани,  които почти не се виждат,  но имам на краката,  там качвам най-много,  кожата ми в момента е супер суха  по краката, мисля, че това масло ще ми дойде идеално,  бая е мазничко

# 397
Днес си взех кокосово масло, смятам с него да се мажа. По принцип аз на корема стрии нямам, малко отстрани,  които почти не се виждат,  но имам на краката,  там качвам най-много,  кожата ми в момента е супер суха  по краката, мисля, че това масло ще ми дойде идеално,  бая е мазничко

Кокосовото масло лятото много обичам да си го мажа на плажа за тен, обаче наистина е много мазно, така под дрехите на мен ще ми е неприятно да ми седи мазно. Иначе е много хубаво.

# 398
Аз имам същото.Преди няколко седмици бяха пуснали даже във Фантастико голяма разфасовка от 1 кг за 17 лева май беше.Много хубава миризма има.Аз се мажа вечер и после не ми пречи, защото съм с пижама и не я мисля.Иначе се мажа и с едно евтино олио на ДМ, но пак има страхотен мирис и е за бременни.И една голяма опаковка с крем на Мустела имам, купих я на промоция.Той е супер, ако обличаме нови дрехи, защото попива веднага и не цапа.Но аз съм си с нацепена кожа още от тинейджърка.Най-вече на бедрата отстрани....

# 399
Здравейте момичета аз да се оплача гониме зверски глад за сладко направо не зпам каква да правя ... има ли някоя от вас в такова положение ? 😑

# 400

И аз се мажа със същото вечер вече от 2 месеца. Много ми харесва, на другия ден кожата е много мека и нежна и мирише хубаво. Някой път се мажа и с Палмърс, но с това всеки ден.
Наистина е мазно, аз изчаквам 10-на минути и тогава обличам нощницата,не ми пречи и да се изцапа. Аз попринцип не обичам да се мажа с лосиони, кремове и т. н. ама кожата ми стана изключително суха, на места се лющи и няма как.

# 401
Днес бях на консултация ,в 19 г.с , обясних за болежките като сядам,изписа ми магнезий,каза че плацентата е по ниско ,можело заради това,и каза евентуално да обясня като ида на фетална,за да огледа и прецени док ,а после и тя какво да правим.

# 402
  • София/Севлиево
Това кокосово масло ми заменяше млякото и захарта в кафето и много вкусно ставаше.Може и да пробвам да се мажа с него като ми свърши мазилото в момента(едно от ДМ за бременни,от което съм доволна).И аз не обичам да се мажа, особено по корема,но ме сърби от време на време и само с мазане се облекчава...

# 403
И аз ползвам това кокосово масло, от Лидл го взимам. Трябва му малко повече време да попие, но не ми пречи да го чакам. Ако бързам да излизам за някъде мажа друго бързо попиващо.

# 404
Момичета аз да задам друг въпрос. Правите ли упражненията на кегел? Пише, че от втория триместър е много важно да се започнат за по-лесно раждане и възстановяване.

На мен обаче са ми доста дискомфортни и неприятни. Не мога да си обясня защо, но цялото ми тяло се чувства по неприятен начин като започна да ги правя. А в същото време много се притеснявам за състоянието на нещата там долу особено след раждане.

Имате ли съвети и опит в това направление?

Общи условия

Активация на акаунт