Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 708
  • 763
  •   1
Отговори
# 405
Момичета има ли някоя от вас с болки в кръста ? 16г.с + 5д
Бях миналия ден на преглед пак заради болки в корема и кръста но доктора каза че всичко е наред . Днес пак ги имам и се притесних как сте вие ?

# 406
  • София/Севлиево
Мен вечер ме боли кръста, особено ако през деня съм била по-активна.
Упражненията на Кегел ги правя когато се сетя...
Днес се теглих+8 кг от началото на бременността,от последния месец +3,800.Трябва да си намеря дневника от миналия път,за да сверя тогава как съм вървяла...

# 407
Аз съм 19+, болки в гърба кръста и чак ми понатежава задъхвам се а не е нормално толкова рано

# 408
Аз вчера доста се натоварих и нищо не ме боля днес ме заболя пък днес общо взето лежа . Друго да ви питям имате ли течение без мирис и цвят?

# 409
Аз вчера доста се натоварих и нищо не ме боля днес ме заболя пък днес общо взето лежа . Друго да ви питям имате ли течение без мирис и цвят?

Да това течение е напълно нормално: https://bg.golflandusa.net/pregnancy-discharge-522

# 410
  • омъжена
Аз цял буркан кокосово от 700гр. измазах вече много съм доволна. Мажа го след баня изчаквам около 30мин само като беше студено беше кофти. И после готово. А да ви попитам и БХС ли се прави пак на втората феталната ,че на мен  ми казаха само фетална. Кое е по добре?Хариом и аз се задъхвам странно. Понякога като ходя повечко ,а понякога просто така, явно застава някъде и притиска нещо. Днес си мислех тез всички болежки неразположения най сладките в името на детето и само момченца и бременни виждам по улиците.🙂🙂🙂🙂

# 411
Момичета аз да задам друг въпрос. Правите ли упражненията на кегел? Пише, че от втория триместър е много важно да се започнат за по-лесно раждане и възстановяване.

На мен обаче са ми доста дискомфортни и неприятни. Не мога да си обясня защо, но цялото ми тяло се чувства по неприятен начин като започна да ги правя. А в същото време много се притеснявам за състоянието на нещата там долу особено след раждане.

Имате ли съвети и опит в това направление?

Не съм ги почнала още, но като го спомена не е лошо да ги погледна и аз.

# 412
  • Казанлък(Бургас)
Здравейте, момичета!
Малко отчет от мен. Днес бях на преглед - 19г.с. + 2 дни. Всичко с дребосъчко е наред. Отговаря на седмиците, Тежи  318г, дълъг е към 25 см. И аз от два дни имам болки в кръста, но и доста се натоварих: вчера нареждах тавана, днес пък се увлякох в разходки и пазарене, едвам се прибрах с тежките торби.

# 413
При мен от няколко дни има болки в кръста като тези преди цикъл, а не съм качила кг. Като лежа не ме боли, но на работа ми е трудно навеждането... дано си мине както главоболието миналата седмица, все нещо има братче, не може да се отпусне човек 😂 Аз да ви питам напоследък съм в чуденка между дървена и сгъваема кошара, майките които са ползвали какво ви е мнението?

# 414
Аз съм фенка на дървените. При нашите ползваме сгъваема, супер дразнещо ми беше, че при най-малкото мърдане на детето шумоли адски много. Отделно дървена може да си избереш такава, която е с шкафчета, което си е доста удобно.

# 415
Тези найлонови кошари съм ползвала , когато сме пътували на почивка и в упътването пишеше че не е редно да се ползва повече от  3 мисеца.
 Аз съм определено ЗА дървена кошара . Ако трябва да си се представя -то определено в дървено лелгло би ми било по -удобно, отколкото в шумолящо найлоново дето въздух няма вътре. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 416
  • София
И от мен глас за дървена! Много по-стилна, уютна и комфортна ми изглежда. А ако има зор да се търкаля насам натам - има и с колелца. Въобще си е стабилна конструкция.
(Другите ми приличат на обърнати палатки..и хич не са чак толкова лесни са сгъване и разгъване.)

И аз ще мрънкам този път. Grinning Днес се наложи да нося Яна на ръце доста време (1год и 10мес, 12кг), която пищеше и се мяташе като октопод. Grin
Така ме стегнаха после кръста и корема... И с лежане не мина... Та чак отидох до близката Вита да ме погледнат.
Слава богу, всичко е наред с мен и човечето.
От 3 седмици не бях ходила на преглед и ми беше много хубаво да го видя. Heart Eyes

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 08:16 от Яренце

# 417
  • САЩ
Здравейте, момичета!
Малко отчет от мен. Днес бях на преглед - 19г.с. + 2 дни. Всичко с дребосъчко е наред. Отговаря на седмиците, Тежи  318г, дълъг е към 25 см.
25см ми се струва дългичко Simple Smile Иначе при мен в 19та седмица бебка беше 300 грама, май големичко върви, но ми казаха че не ги мерят на дължина защото си стоят свити на кълбенце.
При мен започнаха киселините. Много е неприятно вечер. Някакви натурални лекове да препоръчате? И коремчето доста ми тежи, имам чувството че започва от гърдите...

# 418
Здравейте, момичета!
Малко отчет от мен. Днес бях на преглед - 19г.с. + 2 дни. Всичко с дребосъчко е наред. Отговаря на седмиците, Тежи  318г, дълъг е към 25 см.
25см ми се струва дългичко Simple Smile Иначе при мен в 19та седмица бебка беше 300 грама, май големичко върви, но ми казаха че не ги мерят на дължина защото си стоят свити на кълбенце.
При мен започнаха киселините. Много е неприятно вечер. Някакви натурални лекове да препоръчате? И коремчето доста ми тежи, имам чувството че започва от гърдите...
Около 25 см е, защото вече от тази седмица измерването е различно,  мисля, измерването е май вече от главата до петите,  някъде го бях чела, иначе всички в 19.г. с са около 300гр., моето е 338гр😊

# 419
Аз за киселини ползвам традиционната сода. Около половин чаена лъжичка с малко по-малко от половината водна чаша вода. Разбърквам добре и пия. Забелязала съм, че е важно нито да се усеща силно вкуса на содата нито да е прекалено лек. Това е от моя опит с киселините поне Grinning

Също ако е възможно при хранене да не се смесва вода или течно с твърди храни особено за вечеря. Например ако вечерята е в 7, в 8 за последно малко вода - да има значително разстояние между храненето и пиенето на течности.

Общи условия

Активация на акаунт