Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 705
  • 763
  •   1
Отговори
# 420
  • омъжена
Момичета аз да задам друг въпрос. Правите ли упражненията на Кегел?
аз ги правех преди ,но предизвикват леки контракцийй.
А това за  кръста  https://m.bg-mamma.com/?action=article;id=4246
А това със содата е супер аз даже си купувам натурална без алуминий. От био магазин.
Ох днес малката е на ваксина как ще я удържа незнам просто.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 08:57 от sunshine1992

# 421
Здравейте, вчера бях на преглед и доктора потвърди 100% момченце, много съм щастлива! 😊 Каза, че всичко е наред с бебо!
Изписа ми обаче да пия антибиотик Клацид SR, заради уреплазма парвум. Много ми е притеснено за този антибиотик, някоя от вас пила ли го е?

# 422
Дими,щом ти го е изписал доктор няма от както да се притесняваш 😍 честито момченце! 💙

# 423
Дими,щом ти го е изписал доктор няма от както да се притесняваш 😍 честито момченце! 💙
Благодаря! 🙏 Дано всичко да е наред с бебчетата! 🥰

# 424
  • София/Севлиево
Дими,честито момченце.Аз го пих този АБ през март заради висок hs CRP и влошен кръвоток.За кръвотока помогна,ама другото все ми е високо и даже стремглаво върви нагоре.Уж нямам риск за прееклампсия или друг съдове инцидент,имам терапия,която добре разрежда кръвта,пък това чудо не иска да падне и това е.Самоуспокоявам се ,че е от алергията и възпаления ми синузит...

# 425
Дими,честито момченце.Аз го пих този АБ през март заради висок hs CRP и влошен кръвоток.За кръвотока помогна,ама другото все ми е високо и даже стремглаво върви нагоре.Уж нямам риск за прееклампсия или друг съдове инцидент,имам терапия,която добре разрежда кръвта,пък това чудо не иска да падне и това е.Самоуспокоявам се ,че е от алергията и възпаления ми синузит...
Не с е притеснявайте, щом всичко е наред и рисковете са малки, няма да имате проблеми! Мислете позитивно, радвайте се на бебо и всичко ще е наред! 🤗

# 426
Здравейте, момичета!

Пиша тук, въпреки, че терминът ми е за първите дни на ноември, но виждам, че групата е доста активна, а и не се знае кога ще се яви беба Simple Smile
В 15 г.с. съм и исках да ви питам кога е нормално да се вземат някакви изследвания - глюкоза, протеин и т.н., понеже досега никой за нищо не ми е взимал кръв?
Също, записването при личния лекар за "Майчино здравеопазване" с каква цел се прави - за да се покрият изследванията от касата ли, или е свързано и с покритие за раждане?

Благодаря предварително!

# 427
Момичета, включвам се със съвет към дамите, които споделиха по-рано, че имат проблем с ходенето до тоалетна и онези, чиито кг тръгнаха ударно нагоре.
След консултация с ендокринолог за хранителния ми режим започнах всяка сутрин да закусвам кисело мляко с плод. Ако е банан, ограничението е по половин банан. Аз си въртя плодовете и от 3 дни закусвам така. Ми трябва да ви кажа, че направо се родих с това нещо. Чувствам се сита, коремът ми работи като по часовник и за 3 дни даже съм свалила 1 кг. Спазвам здравословен режим на хранене, без бавни въглехидрати на вечеря (картофи, ориз) и вечерята по възможност да е 3-4 часа преди лягане. През деня, ако искам плодове или ядки, трябва да са на междинните хранения, на отстояние 2 часа от основните. Нищо сложно не е, не съм гладна, бебо получава всичко необходимо, а майка му има шанс да стопира това брутално качване на кг, което се получи заради Хашимотото при мен. Докторката каза, че имам реален шанс да кача само още 4-5 кг до края на бременността, ако се придържам към това хранене, което за мен е успокояващо, тъй като вече съм 87кг 🙄 Бях се уплашила, че ще мина 100-те, а сега имам надежда.

jukebox, би трябвало вече да са ти назначили изследвания (май около 11-12 г.с). Аз най-вече затова се записах за ЖК по ЗК - да следят и казват кога какво трябва да правя.
Покритие за раждане няма, но следящият бременността ти прави картон, който ще ти трябва за раждането. Предполагам обаче, че това и на частно могат да ти го направят. Аз се следя и по каса, и на частно.
Ти не искаш да се регистрираш ли?

# 428
Bobby, много полезно инфо, благодаря! И аз мисля да направя консултация с ендокринолог, защото от няколко дни се чувствам отекла, с подути крака и всеки ден съм с кило нагоре. Започнах от 63,а днес кантара чукна 68 😭 Не се чувствам добре с тази тежест в краката. С миналата бременност имах също много задържани течности, та се чудя при кой ендокринолог да отида. Момичетата от Пловдив може ли да препоръчват?

# 429
  • au bout du monde
Също, записването при личния лекар за "Майчино здравеопазване" с каква цел се прави - за да се покрият изследванията от касата ли, или е свързано и с покритие за раждане?
Благодаря предварително!
До колкото знам раждането е безплатно в държавна болница, независимо къде се следиш.
Аз съм само на частно. Пуснах изследвания около 15с, защото бях на преглед в 16та и доктора искаше да види как са нещата. Пуснах Пкк, желязо, глюкоза и урина.

# 430
Здравейте и от мен. Намерих си все пак ехограф на частно- груба грешка.... Не можа да измери бебето... Не било застанало както трябва, мъчи се 30 мин и го изкара от 13 до 15 г.с., трябваше да е 15 и 4-5 дни. През цялото време имаше нещо като перде на екрана, чудеше плацента ли било... Абе пародия... Каза да ида след 2 седмици пак, че щяло да й е по-лесно да мери.... Още не съм си записала новия час, ще си помисля. Че вместо да се успокоя се спекох... Иначе ми каза пол, ма смея ли да й вярвам Simple Smile
За киселини пия газирана вода. Акушерката ми препоръча Рение, ако стане нетърпимо.
За кошарата май клоня към дървена, но ще търся сякаш с колелца, че разположението в спалнята е малко куцо за статична.
ЗаКегел не се бях сещала, пробвах, малко кофти усещане е, може би с времето се подобрява.

# 431
  • София/Севлиево
Безплатно ако си без избор на лекар/екип.Ако искаш точно някой трябва да си платиш.На мен в 13 г.с.ми назначиха изследвания по ЗК,които повторих сега в понеделник (16+6)-пкк,кръвна захар,урина, ТСХ.

# 432
bubamara9, аз бях с проблемно ТСХ и много бързо беше овладяно положението. Искаше ми се да ида при д-р Георгиев, но никак не ми се чакаше толкова дълго, защото беше важно да се задействам по най-бързия начин. И така, пътят ме отведе до д-р Тарева-Нанева. Каквото и да кажа ще е много малко. Изключително внимателна е, търси от къде би могъл да е тръгнал проблемът и намира оптималното решение, предвид индидуалната ситуация. Не съм 100% сигурна, понеже нямах време да се замотавам, но май работи и с НЗОК.

# 433
Bobby, много полезно инфо, благодаря! И аз мисля да направя консултация с ендокринолог, защото от няколко дни се чувствам отекла, с подути крака и всеки ден съм с кило нагоре. Започнах от 63,а днес кантара чукна 68 😭 Не се чувствам добре с тази тежест в краката. С миналата бременност имах също много задържани течности, та се чудя при кой ендокринолог да отида. Момичетата от Пловдив може ли да препоръчват?
В някои държави е задължително посещението по време на бременност при ендокринолог дори и без оплаквания, а някъде даже се предвижда и задължително обременяване с глюкоза, за да се провери има ли гестационен диабет. За майките с диабет в семейството е задължително. Simple Smile С първата си бременност се следях при Христо Георгиев, който работи в Медлайн и 2 градска поликлиника. Много внимателен, обръща особено внимание на бременните, но за съжаление, е в болнични и към 26.05, когато излезе новия график със смени и часове, щяло да стане ясно дали ще се върне юни на работа, или ще си удължи болничния. Д-р Георгиев (възрастният, който работи срещу Военна болница), също е добър, но с час малко трудно се уреждаш, все пак ако успееш да се свържеш, щом си бременна, ще бъдеш с предимство и ще ти дадат час. И накарая Ива Куманова, която работи в Пълмед. Лично не съм ходила, но имам приятелка с доста сериозни хормонални проблеми, която е меко казано очарована- била много внимателна, записвала си всичко, което пациентът споделя, задава подробни въпроси и поставя точни диагнози с правилно лечение. Отделно от това доста хвалби за нея чувам и от не толкова близки хора и в нета също има супер отзиви.

# 434

jukebox, би трябвало вече да са ти назначили изследвания (май около 11-12 г.с). Аз най-вече затова се записах за ЖК по ЗК - да следят и казват кога какво трябва да правя.
Покритие за раждане няма, но следящият бременността ти прави картон, който ще ти трябва за раждането. Предполагам обаче, че това и на частно могат да ти го направят. Аз се следя и по каса, и на частно.
Ти не искаш да се регистрираш ли?

O, не, че не искам, просто се следя на частно и не разбирах каква е връзката с личния лекар Simple Smile Благодаря!
А нормално ли е в такъв етап още да не усещам нищо като движения на бебето..от преглед до преглед се чудя дали всичко е наред Grinning

Общи условия

Активация на акаунт