Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 699
  • 763
  •   1
Отговори
# 435

jukebox, би трябвало вече да са ти назначили изследвания (май около 11-12 г.с). Аз най-вече затова се записах за ЖК по ЗК - да следят и казват кога какво трябва да правя.
Покритие за раждане няма, но следящият бременността ти прави картон, който ще ти трябва за раждането. Предполагам обаче, че това и на частно могат да ти го направят. Аз се следя и по каса, и на частно.
Ти не искаш да се регистрираш ли?

O, не, че не искам, просто се следя на частно и не разбирах каква е връзката с личния лекар Simple Smile Благодаря!
А нормално ли е в такъв етап още да не усещам нищо като движения на бебето..от преглед до преглед се чудя дали всичко е наред Grinning
Абсолютно нормално е да не усещаш още, все пак си още в 15 г.с. Тук някои момичета,  които са по- напред в седмиците също все още не усещат,  зависи дали ти е първа бременност, плацентата как е разположена и т.н. Ще го усетиш има време.

# 436

А нормално ли е в такъв етап още да не усещам нищо като движения на бебето..от преглед до преглед се чудя дали всичко е наред Grinning
Абсолютно нормално е да не усещаш още, все пак си още в 15 г.с. Тук някои момичета,  които са по- напред в седмиците също все още не усещат,  зависи дали ти е първа бременност, плацентата как е разположена и т.н. Ще го усетиш има време.

Както и Еlmazche ти е казала, абсолютно нормално е. Обикновено момичетата с предна плацента усещат много по-късно бебетата, а според мен има разлика и от бебе до бебе. Предния път бях бременна с девойка, която беше супер активна и от 11г.с я усещах ежедневно. Сега господинът е мързеливичък - пак го усетих рано, но пък значително по-рядко. Денем чат-пат се сеща да се размърда, колкото да съм спокойна.

# 437
Здравейте, имате ли болки, конкретно ниско долу, ту от тясно, ту от ляво. Аз имам, Но от 2 дни е само от дясно и са постоянни, не минава дори, когато лежа. Много се притеснявам. Зв на Доктора ми каза да пия бусколизин 3х1, но не смея да пия. Каза , че но шпа не е полезно, а аз четох, че бусколизин не се препоръчва по време на бременност. Ако са болки при разтягане на матката трябва да минат с почивка. При мен не минават Sad
Забравих да спомена, че моят АГ е в Пловдив, а аз живея в София, просто е запознат от години с моето здравно състояние и избрах да се следя при него.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 11:23 от liliagirll

# 438
  • София
А някой да има спонтанно изтичане от зърната на гърдите?

Забелязах от около седмица, че по спалната ми тениска има петна, после видях, че има такива и в сутиена. Все е от една и съща гърда.
Вчера вече го хванах и докато се случва, малко ме стресна, защото беше доста обилно количество, на фона на капките, които откривах предните дни по дрехите. Тази сутрин пак се случи, макар да беше пак малко количество.
Течността е прозрачна и няма мирис, може би е само леко слузеста.
Четох в книгата на Хедра, че от пети месец пролактинът започва да произвежда коластра, но очаквах че ако почне да тече ще е на по-късен етап и че в началото ще е по-нарядко. Пък и мислех че самата коластра е по-гъста и жълтеникава на цвят.

Това което ме притеснява в цялата ситуация, че днес малко ме боли същата гърда, която пуска секрета. Предполагам, че може да е от неудобен сутиен, но ще се радвам на всякакви споделени опит и съвети Simple Smile

# 439
Здравейте, имате ли болки, конкретно ниско долу, ту от тясно, ту от ляво. Аз имам, Но от 2 дни е само от дясно и са постоянни, не минава дори, когато лежа. Много се притеснявам. Зв на Доктора ми каза да пия бусколизин 3х1, но не смея да пия. Каза , че но шпа не е полезно, а аз четох, че бусколизин не се препоръчва по време на бременност. Ако са болки при разтягане на матката трябва да минат с почивка. При мен не минават Sad
Забравих да спомена, че моят АГ е в Пловдив, а аз живея в София, просто е запознат от години с моето здравно състояние и избрах да се следя при него.

Но-шпа е по-подходящо при бременност, може да се пие по 3 пъти на ден. Може да е разтягане, няма страшно, хубаво е да те видят на ехограф дали всичко е наред.

# 440
На всички препоръчват но-шпа, за първи път чувам не било полезно, то по принцип нито едно лекарство не е полезно🤷‍♀️

# 441
  • София/Севлиево
Но шпа е най-безвредния медикамент в този случай.Доста четох за него,т.к.приемам в случай на нужда до 3 х 80 мг(т.е.3 броя Но шпа макс) ,пила съм и по 4 и не е проблем.В интернет попаднах на една статия,където много хубаво бе обяснено какво точно е и как да се прилага...

# 442
На всички препоръчват но-шпа, за първи път чувам не било полезно, то по принцип нито едно лекарство не е полезно🤷♀
И аз така знам, затова и не предприех да пия бусколизин. А си пих но шпа, но не минава.

# 443
  • омъжена
Това кисело мляко с банан дето сте казали е супер аз много обичам ,а си правя мюсли с прясно,но ако е банан с кис.мляко и ябълка и ленено брашно и мед.Аз почнах да пиша дневник за бременността,а ще си купя и от книжарницата вече за бебе.толкова е мило залепих си снимка на човека и си писах важни работи. Дати на фетална и любими храни, симптоми ,др.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 15:26 от sunshine1992

# 444
  • София
В 13 седмица Вецев ми прави бхс, а сега след 16 с какъв преглед мога да очаквам за да съм подготвена и психически и финансово?

# 445
В 13 седмица Вецев ми прави бхс, а сега след 16 с какъв преглед мога да очаквам за да съм подготвена и психически и финансово?
Сега трябва да е обикновен, макар че той и тям гледа много подробно. Аз бях в п-ка България и платих май 55лв.
Следващият ми е фетална в 22-ра седмица(2.06)  и тогава ще мога да ти кажа тя колко е

# 446
Аз пък искам да ви се оплача малко....днес съм в някаква депресия. Дебела съм и не мога да се понасям, крака, ръце, гъз...ужас...85кг. 165см съм висока, представи си какъв слон станах. Днес си гледам снимките от преди Нова година,  все едно не съм аз, а докрая има още 4м. Килата ги качих в първите месеци. Мин.месец бях качила 1кг, този още не знам,  но от няколко дни пак ми се яде много. Нещо не се и движа тези дни, то е ясно,  че ще ударя 90, но поне да не ги минавам.

# 447
Здравейте, вчера бях на преглед и доктора потвърди 100% момченце, много съм щастлива! 😊 Каза, че всичко е наред с бебо!
Изписа ми обаче да пия антибиотик Клацид SR, заради уреплазма парвум. Много ми е притеснено за този антибиотик, някоя от вас пила ли го е?
Здравей Дими! Един прехвален доктор преди време ми пусна изследвания за уреаплазма и излезна положителен резултат за парвум. Само да отбележа че нямах никакви оплаквания и никакво течение! Беше ми много странно как така е излезнала тази бактерия но си виках какво пък-нали е добър доктор(или по скоро гледа да лапа парички) Изписа ми върпосния клацид и след терапия отидох и пак излезна парвум! После каза друг антибиотик и така същото се повтори! На мен вече ми беше станало лошо от антибиотици, течение никакво и прочитам в уикипедия следното след като се разрових: Ureaplasma parvum е идентифициран като коменсал в матката като част от микробиома при здрави жени в репродуктивна възраст. [3]!!!! Отидох при друг лекар за второ мнение и той се спука от смях и каза: ако утеаплазмата беше инфекция до сега нито една циганка нямаше да в родила! Това се смята за нормална бактерия! Единствено се смята за проблем ако падне имунитета на човек и се разпространи,но това е рядкост! В чужбина не я изледват нито в признават! Моят съвет е не си трови организма с антибиотици. Вече съм в 17 седмица най-веротно ако пусна изследване пак ще излезне. Микробиологията и цитонамазката са ми перфектни-това ме интересува. Надявам се да съм била полезна Simple Smile

# 448
  • омъжена
А някой да има спонтанно изтичане от зърната на гърдите?

Забелязах от около седмица, че по спалната ми тениска има петна, после видях, че има такива и в сутиена. Все е от една и съща гърда.
Вчера вече го хванах и докато се случва, малко ме стресна, защото беше доста обилно количество, на фона на капките, които откривах предните дни по дрехите. Тази сутрин пак се случи, макар да беше пак малко количество.
Течността е прозрачна и няма мирис, може би е само леко слузеста.
Четох в книгата на Хедра, че от пети месец пролактинът започва да произвежда коластра, но очаквах че ако почне да тече ще е на по-късен етап и че в началото ще е по-нарядко. Пък и мислех че самата коластра е по-гъста и жълтеникава на цвят.

Това което ме притеснява в цялата ситуация, че днес малко ме боли същата гърда, която пуска секрета. Предполагам, че може да е от неудобен сутиен, но ще се радвам на всякакви споделени опит и съвети Simple Smile
да аз имам . Казваха ми преди че е подготвителна коластра понеже млечните жлези нали се пълнят споко. Слагай си има подплънки и сутиен за бременни.

# 449
Но-шпа пия от началото на бременността - 3х1. Док ми каза, ако имам болки и 3х2 да пия. И аз не бях чувала досега, че не е ок.

Общи условия

Активация на акаунт